Balıkesir Motosiklet Festivali" Başladı - Son Dakika
Spor

Balıkesir Motosiklet Festivali" Başladı

10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübünce bu yıl 5'incisi organize edilen festivale, yaklaşık 4 bin motosiklet tutkununun katılması bekleniyor Halk oyunları, motosiklet yarışları gibi etkinliklere yer verilecek festival, 17 Ağustos'ta sona erecek.

15.08.2014 17:58

Susurluk ilçesinde, "10Riders Balıkesir Motosiklet Kulübü" tarafından düzenlenen ve pek çok ilden yaklaşık 4 bin motosiklet tutkununun katılması beklenen festival başladı.

Kulüp Başkanı Özgür Candar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 5'incisini organize ettikleri "Balıkesir Motosiklet Festivali"ni, Susurluk'taki bir termal tesiste başlattıklarını söyledi.

Tesis alanında çadırlar kurulduğunu ve motosiklet tutkunlarının gruplar halinde gelmeye başladığını bildiren Candar, festivalin 17 Ağustos'a kadar süreceğini anlattı.

Etkinliğe, Kahramanmaraş'tan İzmir'e, Manisa'dan Bursa'ya kadar ülkenin dört bir yanından, ayrıca Almanya, İngiltere, Yunanistan ve Bulgaristan'dan yaklaşık 4 bin kişinin katılmasını beklediklerini dile getiren Candar, şunları kaydetti:

"Festivalde konser, halk oyunları, motosiklet yarışları gibi birçok etkinlik olacak. Herkes, kurduğu çadırlarda ya da küçük şezlongların altında kalıyor. Festivalin son gününde motosikletlerle Kurtdereli Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne gideceğiz, desteğimizi göstereceğiz. Geçen yılki festivale 3 bin 100 motosikletli katılmıştı. Bu yıl daha fazlası gelecek. Etkinliğimize katılan motosikletlerde sınırımız yok. En küçüğünden en büyük motoruna sahip olanlara kadar hepsi gelebiliyor."

Candar, festival etkinlikleriyle "motosikletçi" ön yargısını kırmaya çalıştıklarını belirtti.

Motosikletlilerin, tedbirli, güvenli sürüşü benimseyip buna göre hareket ettiğini aktaran Candar, "Önce güvenlik, sonra motosikletin tutku ve keyif tarafı geliyor. Önemli olan 100 kilometrenin üzerine çıkmak değil, etrafı, doğayı seyrederek, keyif alarak gitmek. En basitinden bir çeşme gördüğümüz zaman grup olarak durup su içmek, mola vermek. Yani bu işin adrenalinden çok keyif tarafındayız" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Balıkesir Motosiklet Festivali' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement