Balkanlılar İzmir'de Coşacak - Son Dakika
Güncel

Balkanlılar İzmir'de Coşacak

Balkanlılar İzmir\'de Coşacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9. kez düzenlenecek Balkanlılar Festivali'nin açılışı 1 Aralık'ta gerçekleşecek.

27.11.2013 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9. kez düzenlenecek Balkanlılar Festivali'nin açılışı 1 Aralık'ta gerçekleşecek. Festivalin açılış konserinde 'Disko Partizani' adlı şarkısıyla gönüllerde taht kuran Shantel ve Bucovina Club Orkestrası sahne alacak. Festivalin kapanışını ise Türkiye'nin kültürel bileşenlerini müzik, dans ve ritmle harmanlayarak evrensel bir dille sahneye taşıyan Shaman Dans Tiyatrosu yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte düzenlenen en renkli kültür sanat aktivitelerinden biri olan Balkanlılar Halk Dansları Festivali'nin 9.sunu İzmirlilerle buluşturmaya hazırlanıyor. İzmir, festival kapsamında 1-6 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek festival Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan olmak üzere 11 Balkan ülkesini ağırlayacak. Festivalin 1 Aralık 2013 Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda saat 20.00'de düzenlenecek açılış konserinde, dünyaca ünlü müzisyen Shantel ve Bucovina Club Orkestrası sahne alacak. Balkanlar'ın geleneksel melodilerini ve Güneydoğu Avrupa'nın farklı ses renklerini, elektronik müzikle buluşturan Shantel, ülkemizde de 'Disko Partizani' adlı şarkısıyla tanınıyor.

9. Balkanlılar Festivali, 1 Aralık Pazar günü saat 14.00'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış töreni ve Türk Grubu Zeybek gösterisiyle başlayacak. Katılımcılar, açılışın ardından hep birlikte Konak Meydanı'na hareket edecek. Saat 15.30'da Konak Meydanı'ndaki program çerçevesinde, konuk ülkeler kendi halk danslarından örnekler sunacak. Akşam saat 20.00'de ise açılış konserinde Shantel ve Bucovina Club Orkestrası, İzmirliler'in kulaklarının pasını silecek.

Konuk ülkelerin Çiğli Belediyesi Konferans Salonu, Karşıyaka Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu, Çamdibi Atatürk Parkı Amfi Tiyatro, Buca çevik Bir Meydanı, Sarnıç Cumhuriyet Meydanı, Bornova Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi ve Gaziemir Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu gibi noktalarda dans gösterileri sergileyeceği festivalin kapanışını ise 6 Aralık 2013 Cuma günü Shaman Dans Tiyatrosu yapacak. Gündoğdu Meydanı'nda saat 20.00'de düzenlenecek gösteride, Shaman Dans Tiyatrosu Türkiye'nin kültürel bileşenlerini müzik, dans ve ritmle harmanlayarak evrensel bir dille ifade edecek.

Atatürk'ün mirası

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1935 ve 1936 yıllarında İstanbul Beylerbeyi Sarayı'nda başlayan Balkanlılar Halk Dansları Festivali, sonraki yıllarda kesintiye uğramış, daha sonra ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çabalarıyla yeniden hayat bulmuştu. Balkan ezgilerini İzmir'e taşıyan festival, her yıl büyük ilgi görüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Balkanlılar İzmir'de Coşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement