Başakşehir'de Ramazan Bir Başka Güzel Olacak - Son Dakika
Güncel

Başakşehir'de Ramazan Bir Başka Güzel Olacak

Başakşehir\'de Ramazan Bir Başka Güzel Olacak

Başakşehir Belediyesi on bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı günler kala tüm hazırlıklarını tamamladı.

05.07.2013 15:06

Başakşehir Belediyesi on bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı günler kala tüm hazırlıklarını tamamladı. Birçok etkinlikle vatandaşlara dolu dolu bir Ramazan yaşatacak olan Başakşehir Belediyesi birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapacak.

Ramazan sevincini ilçenin tümüne yaymayı amaçlayan Başakşehir Belediyesi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da mübarek Ramazan ayını, çok konuşulacak etkinliklerle karşılıyor. Yurt içi ve yurt dışından birçok ünlü ismin katılacağı ve üç merkezde düzenlenecek programların ana teması "Mekke Resulleri" olacak.

İslam dünyası huzurla geçen günleri, rahmet dolu geceleriyle onbir ayın sultanı Ramazan'ı büyük bir heyecanla karşılamaya hazırlanıyor. Ramazan sevincini yediden yetmişe herkese yaşatmayı hedefleyen ve geçen yıllardaki organizasyonlarıyla marka olan Başakşehir Belediyesi Ramazan etkinliklerine bu senede iddialı başlıyor.

Ramazan ayının heyecanını tüm ilçeye yaymak için büyük bir titizlikle çalışmalar yürüten Başakşehir Belediyesi, düzenlediği programlarla Ramazan'ın feyzinden istifade ederek, bu mübarek ayın maneviyatını ve coşkusunu da tüm Başakşehirliler'e yaşatabilmeye çalışıyor.

Kur'an-ı Kerim ziyafetlerinden, söyleşiler, konserler, çocuk etkinlikleri, cami programları ve sokak iftarlarına, eğitimden sağlığa kadar birçok önemli konudaki sohbet programlarıyla büyük dikkat çekecek etkinliklerin bu sene en ilgi çekeni ise birbirinden ünlü konukları ve on binlerce vatandaşı bir araya getiren 'Sokak İftarları' olmaya aday.

COŞKU, 3 BÖLGEDE YAŞANACAK

Etkinlikler bu senede üç merkezde düzenlenerek, Ramazan'ın manevi coşkusu daha da genişletiliyor. Ramazan coşkusunun yaşanacağı etkinlik bölgeleri ise Sular Vadisi, Bahçeşehir Gölet ve Kayaşehir olacak. 2,5 kilometrelik Sular Vadisi, Başakşehir Ramazan etkinlik programlarının merkezi olacak.

Ramazan'ın ilk günü olan 09 Temmuz Salı günü ve gecesi başlayacak etkinlikler, Başakşehir'in üç ayrı noktasında 30 gün sürecek. Ramazan boyunca gerçekleştirilecek programlarda, Türkiye'nin önde gelen ilahiyatçı, akademisyen, yazar ve birbirinden ünlü sanatçılar ağırlanacak.

ÜNLÜ İSİMLER BAŞAKŞEHİR'DE

Ramazan programlarında özel sohbetleriyle İlahiyatçılar 'Mekke Resulleri' başlığı altında Başakşehir'e misafir oluyor. Dini sohbet programlarıyla sevilen hatipler Nihat Hatipoğlu, Ömer Döngeloğlu, Mustafa Karataş başta olmak üzere Türkiye genelinden akademisyenler, tarihçiler, hafız, gazelhan ve mevlithanlar Türk-İslam tarihi ile Ramazan ayının mana ve önemini anlatan söyleşileriyle Başakşehirli'lerle buluşacak.

Konser programları bu yıl da ünlü sanatçıları ağırlayacak. Ahmet Özhan, Uğur Işılak, Orhan Hakalmaz, Bedirhan Gökçe, Erkan Mutlu, Halil Necipoğlu, Veysel Dalsadı, Dursun Ali Erzincanlı, İbrahim Sadri, Ender Doğan, Sami Özer, Turgay Başyayla, Ömer Karaoğlu, Mustafa Cihat, Zekai Tunca, Yıldırım Bekçi, Eşref Ziya, İncesaz, Göksel Baktagir İstanbul Sazendelerigibi Türk müziğinin sevilen isimleri ve grupları Ramazan programlarında Başakşehirli'lerle buluşacak. Endonezyalı Grup Debu ve Bosna Hersekli ünlü sanatçı Mesut Kurtiş Başakşehir Ramazan etkinliklerinde yabancı konuklar olarak Başakşehirli'lere farklı bir konser atmosferi yaşatacak.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Haluk Saçaklı, Dr. Ender Saraç gibi alanında uzman eğitmenler Ramazan'da sağlıklı beslenmeden, GDO'lu ürünlere; obeziteden, organik tarıma kadar birçok önemli konuda vatandaşları bilgilendirecek. Başakşehir'de Ramazan'ın manevi havasının yüreklere işleyeceği en önemli programlardan olan Kur'an-ı Kerim tilavetlerine, Mısır, Ürdün, Irak ve Türkiye'den dünyaca ünlü hafızlar katılacak.

SOKAK İFTARLARINDA SOSYAL BİRLİKTELİK RUHU CANLANACAK

Ramazan etkinliklerinin dikkat çeken programlarından biri de Başakşehir mahallelerinde düzenlenecek olan sokak iftarları olacak. Aynı semtte yaşayan mahalle sakinlerini Ramazan'ın huzurunun en yoğun hissedildiği iftar sofralarında buluşturacak olan programlar samimi ilişkiler ve kurulacak yeni dostluklarla ilçe halkının kaynaşması ve sosyal birlikteliğin güçlendirilmesinde önemli bir görev üstlenecek.

Sokak iftarlarının yapıldığı mahallelerde her gece cami sohbetleri gerçekleşecek. Ramazan şerbetleri ikramının da yer alacağı sohbetlerde vatandaşlar,ünlü hafızların seslerinden Kur'an-ı Kerim ve birbirinden değerli hocaların sohbetlerini dinleyebilecekler.Bu sene Başakşehir'deki camilerde "Aynı Safta Buluşalım" başlığı altında tam 44 cami program gerçekleşecek.

RAMAZAN'DA EĞLENCE ÇOCUKLARI BEKLİYOR

İftardan hemen sonra başlayacak çocuk etkinliklerinde minikler aileleriyle birlikte Ramazan'ın neşesini doyasıya yaşayacak. Kukla gösterilerinden ödüllü yarışmalara, illüzyon gösterilerinden, çocuk konserlerine, düzenlenecek etkinliklerin en şanslı ziyaretçileri yine çocuklar olacak. Şişme Oyun Parkurları, Şişme Maskotlar ve Maskot Mehter Takımı bu senenin sürprizleri olacak.

STK'LAR BELEDİYE İFTARLARINDA BULUŞTURACAK

Başakşehir Belediyesi'nin katılımcı yönetim anlayışının yerleştirilmesinde büyük pay sahibi olan STK'lar Belediyenin düzenlediği iftarlarda Sular Vadisi Gölet Kafe'de buluşacak.

Başakşehir genelinde yaşayan vatandaşları çeşitli sosyal ve kültürel amaçlar doğrultusunda bir araya getiren STK'lar, özel iftarlarda Ramazan coşkusunu aynı sofra etrafında yeniden buluşturacak.

İSLAM DÜNYASI KÜLTÜR GÜNLERİ, RAMAZAN BOYUNCA SULAR VADİSİ'NDE

Ramazan bereketi etkinlik alanlarında stantlarda kendini hissettirecek. 3 etkinlik alanında yer alan özel olarak tasarlanmış stantlarda el işi ürünlerden, kitaplara, hediyelik eşyalardan yiyecek-içecek bölümlerine kadar geniş bir yelpazede Ramazanın ruhunu yansıtmaya devam edecek. Bu yıl Sular Vadisindeki etkinliklere eklenen İslam Dünyası Kültür Günleri etkinliğiyle; Balkanlardan, Afrika'ya Kafkasya'dan Orta Doğu'ya kadar geniş bir yelpazede İslam coğrafyasını temsil eden ülkeler Sular Vadisi etkinlik alanında yer alacak stantta kendi kültürlerini tanıtacak. Katılımcı ülkelerin gençleri ülkelerine ait müzik, yemek, resim, kıyafet gibi kültürel doneleri Başakşehirli'lere tanıtacak.

Başakşehir Belediyesi'nin Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliği ile düzenleyeceği program, Ramazan ayını ümmetçe hep birlikte kutlamak, kardeşliğimizi pekiştirmek genç nesillere İslam Coğrafyasını tanıtmak amacını taşıyor. Çeşitli hediyelerin de verileceği İslam Dünyası Kültür Günleri standı Başakşehirli'leri bekliyor.

EVE HİZMET, SICAK YEMEK

Başakşehir Belediyesi evlerinden dışarıya çıkamayan yaşlılara ve engellilere özel Ramazan hizmetini bu yıl da sürdürecek. Ramazan ayı boyunca ilçede ikamet eden, evlerinden dışarıya çıkamayan yaşlılarla, engelli vatandaşların iftar ve sahur yemeklerini özel saklama kaplarıyla evlerine götürecek.

'DESTEKKART' VATANDAŞIN YANINDA

Başakşehir Belediyesi'nin yıl içinde devam eden yardım hizmetlerinden olan DESTEKKART, Ramazan'da da ihtiyacı olanların yardımına koşmaya devam edecek. DESTEKKART vasıtasıyla ilçede yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlar istedikleri market ve mağazalarda mutfak ve giyim ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecek.

Hazırladığı programlarda birbirinden değerli isimleri ilçede ağırlayacak olan Başakşehir Belediyesi, üç platforma kuracağı belediye stantları ile halkla yüz yüze iletişim kuracak. Vatandaşların; tavsiye, istek ve şikayetlerinin tek tek dinleneceği özel masalar, tüm Ramazan ayı boyunca sahura kadar açık olacak.

TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Belediyenin başta Zabıta Müdürlüğü ekipleri olmak üzere, belediyenin ilgili tüm birimleri, vatandaşların huzurlu bir Ramazan geçirmesi için gerek etkinlik alanları, gerekse ilçenin önemli merkezlerinde 24 saat esasıyla görev yapacak.

Başakşehir Ramazan gecelerinin ayrıntılı programı ve detaylı etkinlik bilgilerini Belediye web sitesinden edinilebilecek. Ayrıca Ramazan ayına özel hazırlanan ajandalar da vatandaşlara ulaştırılmaya başlanırken, Başakşehirliler etkinliklerle ilgili tüm soruları için 444 0 669 numaralı Çağrı Merkezi'ni de arayabilecekler.

"VATANDAŞIMIZ İLÇE DIŞINA ÇIKMADAN COŞKU DOLU BİR RAMAZAN GEÇİRECEK"

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçede gerçekleşecek Ramazan programıyla ilgili bilgi vererek, "Bir yıl boyunca beklediğimiz kutlu misafir vardı ki, ona da bugünlerde kavuşacak olmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Mübarek Ramazan, feyiz dolu havasıyla yine ilçemizi, ülkemizi ve tüm İslam alemini kuşatacak, Başakşehir yine bu mukaddes vakitlerde inancın, kardeşliğin, sevgi ve dayanışmanın huzur dolu örneklerini sergileyecek. Artık marka olan Başakşehir Ramazan etkinlik programımızda, vatandaşlarımızın Ramazan'ın o müthiş atmosferini, mahallelerinde komşularıyla omuz omuza hissetmeleri için ilçemizin 3 farklı bölgesine 3 etkinlik alanı kurduk. 3 etkinlik alanında vatandaşlarımız Türkiye'nin ünlü seslerini dinleme imkanlarını bulacak. Çok değerli hocalarımızı, alanında uzman akademisyenlerimizi ilçemizde ağırlayacağız" dedi.

Başkan Uysal, Ramazan'da tüm halkı aynı sofrada buluşturacaklarını belirterek, "Belediyemiz ve Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği işbirliği ile Balkanlardan, Kuzey Afrika'ya kadar geniş bir yelpazede İslam coğrafyasını temsil eden ülkelerin temsilcilerini ilçe sakinlerimizle buluşturacağız. Günümüzde; kent kültürüyle tanıştığımız apartmanlarda yan komşumuzu dahi tanımıyoruz. Bu zinciri kırmak için Belediye olarak bu sene de kadın-erkek, yaşlı-genç birbirlerini tanımayan on binlerce vatandaşımızı aynı sofrada buluşturacağız. Ramazan Programlarımızla; Başakşehirli'lerin ilçe dışına çıkmaya gerek duymadan, ailesiyle birlikte iftardan sahura kadar sürecek etkinliklerimizde, özlenen Ramazan coşkusunu ve huzurunu yaşamasını hedefledik" diye konuştu.

Ramazan ayının aynı zamanda dayanışma ayı olduğunu hatırlatan Başkan Uysal, bu çerçevede ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımları da anlatarak şunları söyledi; "Başakşehir Belediyesi olarak, hiçbir ayırım gözetmeden vatandaşlarımızın bu mübarek ayın manevi atmosferine uygun bir şekilde yaşaması için çalışıyoruz. Ramazan ayı boyunca ilçede ikamet eden, evlerinden dışarıya çıkamayan yaşlılarla, engelli vatandaşların iftar ve sahur yemeklerini özel saklama kaplarıyla evlerine götüreceğiz. Başakşehir Belediyesi'nin yıl içinde devam eden yardım hizmetlerinden olan Destekkart, Ramazan'da da ihtiyacı olanların yardımına koşmaya devam edecek. İlçede yaşayan yardıma muhtaç vatandaşlar istedikleri market ve mağazalarda mutfak ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bu mübarek ayda, Allah (C.C) hepimizi nice nice yıllar mübarek günlere, kandillere, Ramazanlara ve bayramlara, sağlık, esenlik, mutlulukla nail ve vasıl eylesin, dualarımızı kabul, oruçlarımızı da layıkıyla tutmayı nasip etsin." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başakşehir'de Ramazan Bir Başka Güzel Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement