Başbakan Davutoğlu: Türkiye'ye Bahar Havası Gelecek - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu: Türkiye'ye Bahar Havası Gelecek

Başbakan Davutoğlu: Türkiye\'ye Bahar Havası Gelecek

Ordu'da düzenlenen Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planı toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Çözüm süreci' ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "İnşallah bu bahar Türkiye'de çok daha güzel bir siyasi ortamda da sosyal ortamda güzel bir bahar havasının gelmesini sağlayacak gelişmeler sağlıyor" dedi.

14.02.2015 14:55

Ordu'da düzenlenen Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planı toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Çözüm süreci' ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "İnşallah bu bahar Türkiye'de çok daha güzel bir siyasi ortamda da sosyal ortamda güzel bir bahar havasının gelmesini sağlayacak gelişmeler sağlıyor" dedi.

Ak Parti il kongresine katılmak üzere bugün Ordu'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Devlet Tiyatroları Kültür Merkezi'nde düzenlenen DOKAP Eylem Planı toplantısına katıldı. Toplantıda gazetecilerin 'Çözüm sürecine' ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan  Ahmet Davutoğlu, son iki yılda çözüm sürecinin önemli ivme kazandığını belirterek ortaya çıkan sıkıntılara dikkat çekti. 2 gün önce Ankara'da 'Çözüm Süreci Kurulu'nu topladığını vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle dedi:

"Son iki yıl içinde önemli ivme kazandı. Ama maalesef 2013 Mayıs'ında tam da silahlı unsurların Türkiye'yi terk etmesi, silahlı mücadeleye son verilmesi beklentisi oluşmuşken geziyle ortaya çıkan provokasyon ve daha sonra Türkiye'de hükümetimize ve birçok komplo girişimleri 17-25 hadisesi gibi bu süreçte bazı aksamlara ulaştı. Haziran ayında yasal bir çerçeve çıkarılması hesaplandı. 6-7 Ekim olaylarının olumsuz etkileri aşıldıktan sonra biz hükümet olarak yoğun bir tempo ile bu konuda mesafe katedilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. İki gün önce ben Ankara'da çözüm süreci kurulunu topladım. Son gelişmeleri değerlendirdik. Artık özellikle Türkiye'de bütün siyasi görüşlerin rahatlıkla katılabildiği serbest seçimlerin gerçekleşeceği bir ortama girmişken beklentimiz ve olması gereken şey Türkiye artık hangi görüş olursa olsun demokratik siyaseti benimsemesi silahlı mücadelenin ve silahlı yöntemlerden tümünün uzaklaşması. Bu açık iradeyi görmek arzusundayız. Bu açık irade ortaya çıktığında Türkiye'de demokratik siyasetin anında geliştiğini, her şey daha konuşulur hale gelecek. Ama 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi eğer tekrar provakatif şiddet ortama dönülmesi yönünde bir eğilim olursa tabi bu konuda tavrımız açık ve nettir. Ümit ederiz ki herkes bütün bu yaşanan süreçlerden gerekli dersi almıştır. Önümüzdeki günlerde kamuoyumuzda olumlu yankılar olacak, güzel gelişimlerin olması yönünde gerekli adımlar atılır. Biz hükümet olarak bütün konularda hazırlıklarımızı yaptık, her türlü çalışmanın yürütülmesi konusunda arkadaşlarımıza gerekli talimat verdik, çalışmalar sürdürülüyor. İnşallah bu bahar Türkiye'de çok daha güzel bir siyasi ortamda da sosyal ortamda güzel bir bahar havasının gelmesini sağlayacak gelişmeler sağlıyor."

10.4 MİLYAR TL'LİK EYLEM PLANI

DOKAP Eylem Planı kapsamında bölgede yer alan illerde plan döneminde yatırım programları kanalıyla yaklaşık 10.4 milyar TL kamu yatırımı yapılacağını da ifade eden Başbakan Davutoğlu bu çalışmaları da konu başlıklarıyla anlattı. Türkiye'de deniz üzerine inşa edilen Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde inşaa yapım çalışması devam eden Ordu- Giresun havalimanının önümüzdeki ay açılarak hizmete gireceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "DOKAP Bölge Kalkınma İdaremiz Artvin, Bayburt, Rize, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Trabzon illerinin kalkınmasının hızlandırılması amacıyla kurulmuştur. İdaremiz 2012 yılında temel kurumsallaşmasını tamamlamış ve eylem planı hazırlıklarına başlamıştır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu DOKAP Eylem planı kapsamında ki illere yapılan ve 2018 yılına kadar yapılacak çalışmaları da anlatarak projenin başarıyla devam edeceğini ekledi. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu: Türkiye'ye Bahar Havası Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement