Başbakan Erdoğan: Kılıçdaroğlu Bak Bu Montajı Nasıl Yaptık? - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Kılıçdaroğlu Bak Bu Montajı Nasıl Yaptık?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul mitingindeki tarihi kalabalığa, "Varsın birileri montaj desin.

23.03.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul mitingindeki tarihi kalabalığa, "Varsın birileri montaj desin. Kılıçdaroğlu bak bu montajı nasıl yaptık? Güzel mi, beğendin mi? Bir montaj da sen yap böyle. Varsın birileri montaj desin, taşıma desin. Bu muhteşem coşkuyu küçümsesin. Ama bilesin ki İstanbul, Gazze'nin yetimleri Ramallah'ın öksüzleri sizi izliyor. Kabe'nin etrafında tavafta olanlar size dua ediyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Kocaeli mitinginin ardından İstanbul mitingi için Yeni Kapı Miting Alanına geldi. Erdoğan'ın içinde bulunduğu helikopter, miting alanın bulunduğu bölgeye inmeden önce, bir süre havada bekledi. Bu sırada partililer büyük coşkuyla Başbakan Erdoğan'ı selamladı. Erdoğan'ın da helikopterden vatandaşlara el sallayarak karşılık verdiği görüldü.

Mitinge gelen vatandaşların sayısının 1.5 milyonu aştığına dikkat çekilirken bazı vatandaşların yoğun kalabalık nedeniyle alana girmekte zorlandı.

Vatandaşlar, kara ve deniz yolları ile raylı sistemleri kullanarak miting alanına geldi. Türk Bayrakları, AK Parti bayrakları ve Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyan vatandaşlara AK Parti seçim şarkıları dinletildi. Vatandaşlar hala miting alanına gelmeye devam ederken, emniyet güçlerince de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çevre şehirlerde de takviye kuvvetler miting dolayısıyla İstanbul'a getirildi. AK Parti İstanbul örgütü günler öncesinde hazırlıklarına başladığı miting için bugün erken saatlerde çalışmalarına başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ilçe belediye başkan adayları, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve parti yetkilileri, katılımcıları selamladı.

-"BEN BİR DAVA ADAMINA, BİR SEVDA ADAMINA ESER YAPTIM"-

AK Parti'nin seçim kampanyası şarkısını hazırlayan sanatçı Uğur Işılak ise kısa bir konser vererek "Dombra" şarkısını seslendirdi. Mitinge katılanlara da seslenen Işılak, şunları kaydetti:

"Bana dediler ki; "Uğur, Başbakan'a eser yapmakla şiir yazmakla sanatçı adını lekeledin.' Ben de dedim ki "Ben bir parti adamına eser yapmadım, bir siyaset adamına eser yapmadım, hatta bir başbakana eser yapmadım. Ben bir dava adamına, bir sevda adamına eser yaptım.' "Olsun sen yine de ismini kirlettin' dediler. "Ben ismimi kirlettiğimi hiç düşünmüyorum. Sebebine gelince bir sanatçının adı, unvanı nasıl kirlenir biliyor musunuz? Taksim Meydanı'nda, Okmeydanı'nda polise taş atarsa kirlenir. Ben polise taş atmadım hamd olsun. İtfaiye arabasını devirmedim. Esnafın camına taşlayanları desteklemedim. Ben bir dava adamını destekledim."

-"İSTANBUL SİZE SELAM GETİRDİM"-

Helikopterden inmesinin ardından Erdoğan ve kendisini mitinglerinde yalnız bırakmayan eşi Emine Erdoğan miting alanındaki vatandaşlarla kısa bir süre sohbet etti. Erdoğan konuşma yapacağı sahneye çıkarken vatandaşların da coşkusu arttı. Saatler öncesinden toplanan vatandaşları eşi Emine Erdoğan ile selamlayan Başbakan konuşmasına da sloganlar eşliğinde başladı.

Konuşmasının başında "davamızın şehri İstanbul" ifadesini kullanan Erdoğan İstanbul'un ilçelerinin isimlerini de dile getirerek bu ilçelere selam gönderdi. Günlerdir mitinglerini aralıksız sürdüren Erdoğan, gittiği illerin de isimlerini anarak "İstanbul size selam getirdim" diye konuştu.

İslam kentlerini de anan Erdoğan, " Kahire, Bağdat, Karabağ, İslamabat, Saraybosna bugün sizleri izliyor. Varsın birileri montaj desin. Kılıçdaroğlu bak bu montajı nasıl yaptık? Güzel mi, beğendin mi? Bir montaj da sen yap böyle. Varsın birileri montaj desin, taşıma desin. Bu muhteşem coşkuyu küçümsesin. Ama bilesin ki İstanbul, Gazze'nin yetimleri Ramallah'ın öksüzleri sizi izliyor. Kabe'nin etrafında tavafta olanlar size dua ediyor. 30 Mart akşamında Türkiye'den, İstanbul'dan müjdeli haberlerinizi bekliyoruz" diye konuşurken, ucu bucağı görülmeyen vatandaşlara "Arka taraf sesim geliyor mu?" diyerek seslendi.

İstanbul'a "Dünya seni izliyor" diye bağıran Erdoğan "Ama Pensilva'nın izlediği gibi değil. Onlar ahlaki olmayanları izliyor. Ama burası güzellikleri, aydınlık yarınları izliyor. Boynu bükük Kudüs bugün seni izliyor. İstanbul sen Türkiye'nin umudusun, dünyanın umudusun İstanbul. Tarihin yükünü emanet gibi sırtında taşıyorsun İstanbul" şeklinde konuştu.

-"TERTEMİZ KALBİYLE MİLLET TÜRKİYE'DE KURULAN TUZAĞI GÖRÜYOR"-

İstanbul'un bugün bir kez daha tarih yazdığını tuzakları bozduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bugün düşmanın kalbine korku salıyorsun İstanbul. Allah kardeşliğimizi daim etsin. 30 Mart seçimleri Türkiye için, İstanbul için hayırlara vesile olsun" şeklinde konuştu.

Konuşması sık sık "Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarıyla da kesilen Başbakan Tayyip Erdoğan, " Sivas'tan yola çıktı. 46 il olarak Kocaeli'ye gittik. İstanbul'da 47. mitingimizi yapıyoruz" dedi.

Silivri'de yaptıkları mitingi hatırlatan Erdoğan, "2 saat içinde Silivri patladı. Ben Silivri'nin o akşamki ağırlamasına teşekkür ediyorum. Silivri'de çok emeğimiz oldu. İnşallah Silivrili kardeşlerimiz de bu seçimde gereken cevabı verecekler. Çatalca'ya uğrayamadık mahcubum. Seçimden sonra sözümüz olsun Çatalca'ya. İnanın meydanlar böyle manzaraya daha önce şahit olmadı. Şu İstanbul'un hissiyatı neyse, kalbindeki neyse, dilindeki dua neyse diğer şehirler de aynen o şekilde. Millet oynana oyunu görüyor. Tertemiz kalbiyle millet Türkiye'de kurulan tuzağı görüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Kılıçdaroğlu Bak Bu Montajı Nasıl Yaptık? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement