Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması

"Ülke genelinde 3 bin 368 camide imam hatip ve müezzin kayyım kadrosu münhal bulunmakta olup, bin 374 camide ise hem kadro hem de görevli bulunmamaktadır"

19.02.2014 11:25

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye genelinde 3 bin 368 camide imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrosunun boş bulunduğunu,  bin 374 camide ise hem kadro hem de görevli olmadığını bildirdi.

Emrullah İşler, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine yazılı yanıt verdi.

İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı'na atamaların, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, KPSS'ye katılarak başarılı olan adayların KPSS puanı ve tercihi esas alınarak ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini anımsattı.

Bu çerçevede son 4 yılda Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım olarak yaklaşık 40 bin personelin göreve başladığını bildiren İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, hem hizmet gereklerini hem de muvafakat talebinde bulunan personelin durumunu birlikte değerlendirerek personeli de mağdur etmeden muvafakat işlemlerini yürüttüğünü ifade etti.

İşler, şunları kaydetti:

"2010-2013 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda göreve başlayan personelden üniversitelerin ilahiyat fakültelerine öğretim elemanı; Milli Eğitim Bakanlığı'na pedagojik formasyon almaları sebebiyle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Meslek Dersleri öğretmeni ve yükseköğrenim gördükleri alanlarla ilgili olarak diğer kurumlara naklen geçen personel sayısı 305'tir.

Halen ülke genelinde il ve ilçelerde toplam 3 bin 368 camide imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrosu münhal bulunmakta olup, bin 374 camide ise hem kadro hem de görevli bulunmamaktadır. Ayrıca çalışan personelin emeklilik, ölüm, istifa gibi sebeplerden dolayı bulundukları kadroları boşaltmaları, din görevlisine olan ihtiyacı artırmaktadır. İl ve ilçe merkezlerinden halkımızın yoğun olarak bulunduğu merkezi camilerde istihdam edilmek üzere müezzin-kayyım kadroları ile özelikle kadrosu olmayan camilere verilmek üzere imam-hatip kadrosuna ihtiyaç duyulmaktadır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı İşler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement