Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Çözüm Süreci"ne ilişkin "İnşallah her türlü engellemelere, her türlü provokasyonlara rağmen Türkiye bu süreci başarıyla sonlandıracak" dedi.

06.05.2015 13:33

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Çözüm Süreci"ne ilişkin "İnşallah her türlü engellemelere, her türlü provokasyonlara rağmen Türkiye bu süreci başarıyla sonlandıracak" dedi.

Ünye ilçesinde iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Kurtulmuş, 50'li ve 60'lı yıllarda karanlık bir elin Türkiye'nin sanayileşmesinin önünü tıkadığını söyledi. Eski Türkiye'yi karanlık odalardan bir takım telefonlarla idare etmenin mümkün olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Yeni Türkiye'yi karanlık odalardan gelen telefonlarla artık hiç kimse idare edemez, yönlendiremez ve yönlendiremeyecektir. Artık o devir geride kaldı. Türkiye Allah'ın izniyle savunma sanayinde büyük mesafeler alıyor ancak işin daha başındayız. Türkiye Altay tankını üretti. Türkiye Atak helikopterini üretti. Türkiye Göktürk uzay aracını uzaya gönderebilir pozisyona geldi ama bu yetmez. Yapılanlar Türkiye'nin, yeni Türkiye istikametine doğru gittiğinin işaretidir. Bu yolu, siyasi ve ekonomik istikrarı sürdürmemiz gerekiyor."

Kurtulmuş, Türkiye'nin 1950 yılından bu yana 5 defa askeri darbe ve müdahale sonucuyla karşılaştığını anımsatarak, "Artık Türkiye'de kimse bir askeri darbeden, bir muhtıradan ya da bir takım askerleri işin içerisine katarak oluşturulacak antidemokratik süreçten bahsetmiyor. Kimse bir daha 27 Mayıs olma tehdidinden, kimse bir daha 12 Eylül şüphesinden ya da 28 Şubat endişesinden bahsetmiyor. Bu Allah'a çok şükür milletimizin kazanımıdır. Yeni Türkiye istikametinde önemli bir gelişmedir. Bu anlamda çok büyük gelişmeler ve değişiklikler oldu. Türkiye'nin bu istikamette yoluna devam etmesi lazım" diye konuştu.

Dünyada birçok ülkede savaşların olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Allah'a çok şükür bu süreç içerisinde Türkiye yegane istikrar sahibi ülkedir. Suriye'si, Irak'ı, Lübnan'ı, İran'ı, hep gözünüzün önünde bulundurun. Bu geniş coğrafyada iç çatışmaları olmayan, mümkün olduğu kadar istikrarı olan tek ülke Türkiye'dir. Bu Allah'ın bir lütfudur" ifadesini kullandı.

-Çözüm Süreci

Çözüm Süreci'ne de değinen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi üstüne üstlük Türkiye 30 yıldır bu memlekette devam eden, bu memlekette yaklaşık 40 bin insanın ölümüne, 7 bin insanımızın da şehit olmasına neden olan terör meselesini geride bırakıyor. 1,2 trilyon dolar maliyeti olan bir meseleyi geride bırakıyor. İnşallah her türlü engellemelere, her türlü provokasyonlara rağmen Türkiye bu süreci başarıyla sonlandıracak. Milletimizin istediği istikamette birlik içerisinde, milli birlik ve bütünlük içerisinde milli bir proje olarak çözüm sürecini sona erdirecek. Oraya harcanan maddi kaynakları, orada kaybetmek zorunda kaldığımız insan kaynaklarını, bu ülkenin daha çok ileri gitmesi için harcayacağız."

Kurtulmuş, Türkiye'de bundan sonra sandıktan başka hiçbir gücün, millet iradesinden başka hiçbir gücün beşeri anlamda olmasına müsaade etmeyeceklerini de vurgulayarak, "Onun için Türkiye, yeni dönemde yeni anayasasıyla, yeni siyasi partiler yasasıyla, yeni seçim yasasıyla ve daha demokratik yasalarıyla, 12 Eylül'ün bütün yasa ve anayasa yapılarını değiştirecek, onları kaldırıp çöp tenekesine atacaktır. Bu seçimlerin, bu sürecin başlangıcına önemli güç katacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, konuşmasının ardından esnafı gezerek sorunlarını dinledi.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement