Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu millet, taş taş üstüne koyanla, laf yapanlarla, kuru kalabalıkları biliyor ve ayırt ediyor.

15.05.2015 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  "Bu millet, taş taş üstüne koyanla, laf yapanlarla, kuru kalabalıkları biliyor ve ayırt ediyor. Onun için de bu millet istikrardan yana oy veriyor" dedi.

Kurtulmuş, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Sinop'un Boyabat ilçesinde kültür merkezinin temel atma törenine katıldı. İlçe meydanındaki törende konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin son yıllarda büyük bir atılım içerisinde olduğunu, başarıdan başarıya koştuğunu söyledi.

Türkiye'nin siyasi ve iktisadi anlamda ciddi istikrar sahibi olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Son 10-15 yılda etrafımızdaki ülkelerin yaşadıklarını şöyle bir düşünün. Önce Balkanlar, arkasından Kafkaslar. Her biri maalesef harplerin, darbelerin içinde oldu. Aynı şekilde Ortadoğu. Şimdi de arkasından Mısır'dan, Cezayir'e, Libya'dan Yemen'e kadar geniş bir coğrafya. Bütün bu alanlarda kavgalar var. Her gün çatışmalar var. Her gün onlarca insan, yüzlerce insan ölüyor. Allah'a çok şükür Türkiye olarak biz bütün bu ateş çemberinin içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde yaşıyoruz ve sürekli ileriye gidiyoruz. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Allah bu istikrarımızı söndürmesin. Allah, Türkiye'nin bu gidişatını durdurmasın."

Kurtulmuş, Türkiye'de son 12 yılda olduğu gibi Sinop'ta da yatırımların gerçekleştirildiğine işaret ederek, "Yollar ve tüneller yapılıyor. Havaalanları yapılıyor. Sinop'ta uçak seferleri var. 15 sene evvel Sinop'ta bir üniversitenin kurulacağı kimsenin aklına gelir miydi? Çok şükür bunlar yapılıyor. Önceden gittiğimiz köylerde insanlar 'bize su getirin, yol getirin' derlerdi. Şimdi köylere gittiğimizde insanlar bizden havaalanı istemeye başladı. Bu Allah'a çok şükür Türkiye'nin geldiği yeri göstermesi açısından son derece önemlidir" ifadesini kullandı.

"Biz cek-cak demiyoruz. Yapılanlar ortada"

Kurtulmuş, Türkiye'de çok yakında havaalanı sayısının 56'ya yükseleceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye çok şükür Marmaray yapıyor, üçüncü havalimanını yapıyor, üçüncü köprüsünü yapıyor. 12 yılda Sinop'ta 6,4 milyon liralık yatırım yapılmış. Diyeceksiniz ki 'siyasetçisin, yapın tabii ki'. Bunları 'ne güzel yapıyoruz' diye de sizlere söylemiyorum. Zaten bu millet kadir kıymet biliyor. Bu millet taş taş üstüne koyanla, laf yapanlarla kuru kalabalıkları biliyor ve ayırt ediyor. Onun için de bu millet istikrardan yana oy veriyor. Biz cek-cak demiyoruz. Yapılanlar ortada. Bunları yapmak da boynumuzun borcu. Cenab-ı Allah bu ülkeye zenginlik verdikçe biz bu zenginliği daha çok üreteceğiz ve bu milletle daha çok paylaşacağız."

"Allah'ın izniyle bu millete hiçbir şey olmaz"

Kurtulmuş, bu milletin artık yeni Türkiye istikametinde gideceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şimdi birileri Evren'in arkasından demokrat kesiliyor, bazıları da Evren'nin arkasından bize 27 Mayıs sopasını, 28 Şubat sopasını göstermeye çalışıyor. O sopaları esas bu millet size gösteriyor. Bu milletin sırtında kırmaya çalıştığınız o sopalar artık bir daha kalkmayacak, bu millet geriye dönmeyecektir. Bütün dertleri de bu. Bu millet artık yeni Türkiye istikametinde gidecek. Bu millet yöneticileriyle buluşmuş. Artık millet başka telden, devlet başka telden çalmıyor. Artık milleti yönetenler millet gibi düşünüyor. Millet gibi yaşıyor. Millet gibi inanıyor, millet gibi seviniyor, millet gibi tasalanıyor. Artık millet kendi içerisinden çıkardığı adamlarını, ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı kendi oylarıyla cumhurbaşkanı seçiyor. Bu istikamet böyle gidecek."

Yollar da köprüler de yapacaklarını belirten Kurtulmuş, "Türkiye'de sandık kazandıkça, demokrasi kazandıkça, millet kazandıkça, milletin sözü güçlendikçe Allah'ın izniyle bu millete hiçbir şey olmaz. Millet bizimle birlikte olduğu sürece, milletin içinden çıkan o cevhere sahip çıktığımız sürece bu ülkeye hiçbir şey olmaz" diye konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle kültür merkezinin temelini attı.

Daha sonra ilçe esnafını ziyaret eden Kurtulmuş, vatandaşlardan destek istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement