Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçiminin önemine işaret ederek, "Mesele Ahmet'in, Mehmet'in, Hasan'ın, Hüseyin'in seçilmesi değil, Türkiye'nin kendi yolunu seçmesi, kendi istikametini tayin etme meselesidir" dedi.

23.05.2015 15:04

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçiminin önemine işaret ederek, "Mesele Ahmet'in, Mehmet'in, Hasan'ın, Hüseyin'in seçilmesi değil, Türkiye'nin kendi yolunu seçmesi, kendi istikametini tayin etme meselesidir" dedi.

Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ünye'de Orta Çarşı esnafıyla sohbet etti.

Ordu'da dün gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalimanı açılışının iftihar edilen bir tören olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu, Türkiye'nin gerçekten önemli bir iftiharıdır, bir mega ve prestij projesidir" ifadesini kullandı.

Havaalanı yapılmaya başlandığında yöneltilen eleştirilere değinen Kurtulmuş, "Bu havaalanı yapılmaya başlandığı zaman çeşitli vesilelerle bazı arkadaşlarımız, bazı hemşehrilerimiz bir sürü mazeretlerle bu havalimanının yapılamayacağını ortaya koymaya çalıştılar. Hatta ve hatta son günlere kadar 'bu havaalanı hazır değil, bunlar sadece göstermelik açılış yapıyorlar, bundan sonra buraya uçak falan gelmez', bunlar söylendi. Şimdi ise 'bu açılışı yaptılar ama bundan sonra burayı sürdüremezler' diyenler var. Bunların hiçbir önemi yok. Allah razı olsun Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve kararlılığı olmasa, Ordu-Giresun Havaalanı Gülyalı'ya yapılamazdı" diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı projesinin esas sahibinin, AK Parti'ye bütün seçimlerde destek veren millet olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Millet oy vermese ve AK Parti iktidara gelmemiş olsaydı Gülyalı'daki havalimanı olmayacaktı. Millet çalışıp çabalayıp vergilerini vermeseydi, yani hiçbirimiz babamızın parasıyla bunu yapmadık, sizin paranızla yaptık, milletin parasıyla yaptık ama 'ne güzel, biz bu hizmetleri yapıyoruz' diye övünmek için bunları söylemiyoruz ama lütfen hatırlayın, niye önceden yapılamıyordu da şimdi yapılabiliyor? Önceden yapılamıyordu, çünkü o irade yoktu. Türkçe'de çok güzel bir söz var 'At binenin, kılıç kuşananın'. Meydan aynı meydan, at aynı at, millet aynı millet, Türkiye aynı Türkiye. Petrol çıkmadı bu 13 yılda, gökten altın yağmadı, bir takım kanatlı kanatlı adamlar, melekler gelip yeni insanlar, yeni güçler olarak Türkiye'de olmadı. Aynı millet, aynı Türkiye, aynı imkanlar, aynı kaynak. Dün 25 milyon dolara muhtaç kalan Türkiye, niçin bugün 5 milyar dolar verecek seviyeye geldi? İyi yönetim, istikrarlı yönetim ama hepsinin üstünde devletle milletin bütünleştiği bir Türkiye. Millete tepeden bakan, milleti adam etmeye çalışan bir Türkiye yerine gerçekten millete hizmet etmeyi, Hakk'a ibadet olarak gören bir yönetim anlayışı. Bunu güçlendirdiğimiz sürece Allah'ın izniyle bu millet yeniden çok daha güçlü bir millet olarak ayağa kalkacaktır."

-Genel seçim

Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerinin hayati derecede önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"3 seçim arka arkaya, önce 30 Mart 2014, arkasından 10 Ağustos 2014 seçimleri ile Türkiye iki tarihi virajı geride bıraktı. Buradaki soru kimlerin belediye başkanı olacağı, kimlerin nasıl seçileceğinden ziyade, hatta ve hatta 10 Ağustos seçimlerinde kimin cumhurbaşkanı olacağından daha önemli olan soru, 'Türkiye hangi istikamette gidecek, Türkiye o eski kirli, pasaklı yollarına geri mi dönecek, sorunlarını çözemeyen, adım atamayan, kendi içerisinde boğuşan, kendi sorunlarını dağ gibi büyüterek onların içinden çıkamaz hale getiren bir Türkiye mi olacak, kendi problemleri içinde ayaklarına pranga bağlayan bir Türkiye mi olacak? Yoksa ekonomik ve siyasi istikrarını giderek artıran, güçlü, bölgenin önemli ülkesi mi olacak' Soru, iki seçimde de buydu. Yoksa sadece Ahmet Çamyar'ın belediye başkanı seçilmesi ya da sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi şahsıyla ilgili Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi değil. Bu milletin kendi yolunda, kendi istikametinde yürüyeceği kararıydı. Çok şükür üç seçimden ikisi geride kaldı."

Bu seçimin de Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının Ordu'dan milletvekili seçilmesi seçimi olmadığını kaydeden Kurtulmuş, "Evet milletvekili olarak inşallah bütün arkadaşlarımızla beraber Ordu halkının tamamına, bütün bölgemize hizmet edeceğiz ama onun çok ötesinde bir konu için sizden vekalet talep ediyoruz. Yeni Türkiye'nin inşası için Ordu halkından biz vekalet talep ediyoruz. Aslolan sizsiniz. Hepimiz faniyiz, Türkiye'de şu anda yaşayan siyasi aktörlerin hiç birisi Allah bilir 30 sene sonra hayatta dahi olmayacak. Dolayısıyla mesele Ahmet'in, Mehmet'in, Hasan'ın, Hüseyin'in seçilmesi değil, Türkiye'nin kendi yolunu seçmesi, kendi istikametini tayin etme meselesidir" dedi.

"Türkiye'nin bu gücünün devam etmesi lazım"

Kurtulmuş, Türkiye'nin eskiden darbelerin tehdidi altında bir ülke olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye, hükümetlerin üstünde askeri vesayetlerin olduğu bir Türkiye'ydi. Cumhurbaşkanlarının, başbakanlarının bazı kapılar ardında seçkinlerin, elitlerin kararlarıyla seçildiği bir Türkiye'ydi. Başbakanların gazete ilanlarıyla düşürüldüğü bir Türkiye'ydi. Bir takım iş adamlarının karşısında başbakanların düğme iliklediği, hazır ola geçtiği bir Türkiye'ydi. Bunu hep beraber yaşadık" ifadelerini kullandı.

Artık o devirlerin geride kaldığını anlatan Kurtulmuş, "Cotarelli diye bir adam vardı. Türkiye'de çocuklar bile ismini ezberlemişti. Cotarelli IMF'nin memuruydu, her ay düzenli olarak Türkiye'ye gelir, 'size verdiğimiz üç kuruşu nereye harcadınız' diye hesap sorardı. 25 milyon dolar için Türkiye'nin kaç takla attığını, acıyarak, üzülerek söylüyorum.  Bir vatansever olarak bundan keyif alarak 'ha bu adamlar yapamadılar, ne kötü yaptılar' demek için söylemiyorum. Sadece hatırlatmak için söylüyorum. Türkiye 25 milyon dolar için ele güne muhtaç hale gelirdi" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin şimdi IMF'ye 5 milyar dolar borç verebileceği taahhüdünde bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, ülkenin bu gücünün devam etmesi gerektiğini kaydetti. Kurtulmuş, "İnşallah Türkiye 7 Haziran'da yeni Türkiye istikametinde yürüme kararlılığı verirse biz sadece Ordu'nun güzelleşmesi, gelişmesinden ibaret bir sorumluluğun altında değiliz. Yeni Türkiye'nin inşası sorumluluğu sürecini tamamlamak mecburiyetindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

-Yeni anayasa

Kurtulmuş, eski cumhurbaşkanlarından Kenan Evren'in hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Herkes bir şey söyledi hakkında, ne acıdır bir insan için kimse ağız dolu 'Allah rahmet eylesin' diyemedi ama Kenan Paşa bir adam, o bir şeyi sembolize ediyor. Eski Türkiye'nin o karanlık dönemlerini sembolize ediyor. Kenan Paşa gitti ama Kenan Paşa ve arkadaşlarının kurduğu sistem hala devam ediyor. 82 anayasası devam ediyor" dedi.

Anayasanın değişmesi gerektiğine dikkati çeken Kurtulmuş, "Siyasi partiler yasası, şimdi düşünün barajı falancı parti geçecek mi geçmeyecek mi, onu tartışıyoruz. Hadi bakalım dar bölge sistemini getirin, biz bu teklifi yaptık. Dar bölge sistemi 100 bin seçmenlik her bölgeden bir milletvekili çıksın, barajı da sıfır yapalım, kim nereden kimi seçiyorsa seçsin. Milletin seçtiği de başımızın üstünde olsun. Türkiye bütün bu değişiklikleri yapacaktır. Türkiye bu değişikliklerle daha güçlü, daha demokratik, daha yaşanabilir, daha fazla insanların özgür olduğu, refahın daha çok arttığı, daha fazla paylaşıldığı bir Türkiye olacaktır. Bunun için 7 Haziran'da çok yüksek oylarla siz değerli hemşehrilerimizin desteklerini bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement