Başbakan Yıldırım, Doğubayazıt'ta Şehit Korucuların Ailelerine Taziyede Bulundu (5) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım, Doğubayazıt'ta Şehit Korucuların Ailelerine Taziyede Bulundu (5)

Başbakan Yıldırım, Doğubayazıt\'ta Şehit Korucuların Ailelerine Taziyede Bulundu (5)

"TÜRKİYE'NİN KALKINMAYLA ANILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da Vali Ali Arslantaş'ı makamında ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu.

17.09.2016 17:30

"TÜRKİYE'NİN KALKINMAYLA ANILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da Vali Ali Arslantaş'ı makamında ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelenin tüm kararlığıyla devam ettiğini, artık savunmada değil taarruzda olduklarına işaret eden Binali Yıldırım, terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu'daki yuvalarının tespit edildiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, şer odakları yok edilinceye kadar operasyonların devam edeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bugün düne göre Türkiye'de birlik, beraberlik, kardeşlik çok daha ileri seviyeye ulaşmış durumda. Bunu Ağrı'da köylerde gördüm. Vatandaşlarımız terörle yaşamak istemiyor. Terör örgütünün birlik beraberliğimiz kardeşliğimize zarar verdiğini düşünüyorlar. Bu konuda gereken neyse sonuna kadar yapılmasını istiyorlar. Bu ülkemizin geleceği için çocuklarımızın geleceği için önemli bir gelişme 79 milyon bayrağımız etrafında. Tek vatan, tek millet, tek devlet olarak yaşama arzusu şüphesiz terör olaylarının ortadan kaldırılması için önemli bir fırsat, önemli bir imkan."

Türkiye'nin artık terörle değil kalkınmayla, büyümeyle daha fazla anılması için gereken çalışmaları yaptıklarını anlatan Başbakan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Erzincan'ın da içinde bulunduğu Doğu ve Güneydoğu'daki 23 vilayette bir özel kalkınma programı başlattık. Yatırım ve destek hamlesi adıyla başlatılan programla 23 il 5 cazibe merkezine ayrılmış durumda. Bunlardan bir tanesi Kars'ın merkez olduğu Ağrı, Iğdır, Ardahan, diğeri Erzurum, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan olduğu bölge. Güneyde Van, Diyarbakır, Şanlıurfa'nın olduğu diğer merkezler. 4 yıl içerisinde ciddi bir altyapı yatırımı yapılacak. 10 yıl içerisinde hem özel, hem devlet olarak çok ciddi fabrikalar, üretim merkezleri, ticaret merkezleri gibi yatırımlarla adeta bölge bir cazibe merkezine dönüştürülmüş olacak. Bir yandan terörle ilgili güvenlik kaygılarını ortadan kaldırırken, diğer yandan da terör sebebiyle geciken kalkınma hamlesini de süratli bir şekilde gerçekleştirmiş olacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım, Doğubayazıt'ta Şehit Korucuların Ailelerine Taziyede Bulundu (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement