BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal, Gaziantep'te Açıklaması - Son Dakika
Yerel

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal, Gaziantep'te Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "Şimdiki geçici hükümetin yapması gereken bir savaş kararı verip Türkiye'yi zor duruma koymamaktır" dedi.

04.07.2015 22:47

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "Şimdiki geçici hükümetin yapması gereken bir savaş kararı verip Türkiye'yi zor duruma koymamaktır" dedi.

Kartal, partisinin Gaziantep teşkilat binasında düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ülke içerisindeki sorunları halletmeden Suriye'ye girmesi durumunda, bu durumun siyasi bir intihar olacağını ve Türkiye'nin Suriye'den 15 yıl  boyunca çıkamayacağını öne sürdü.

Türkiye'nin savaşa girmesini istemediklerini aktaran Kartal, "PKK ile mücadelede dün 'analar ağlamasın diyenler' Suriye'ye girecek askerde 'analar ağlasın mı' diyorlar" diye konuştu.

"Milli İttifak"ın olmadığı TBBM'de hiçbir şekilde değişiklik olmayacağını ifade eden Kartal, Meclis'teki partilerin sadece sandalye sayısının değiştiğini, başka bir farklılığın oluşmadığını savundu.

Koalisyon hükümetinin kurulmasıyla alakalı tartışmalara değinen Kartal, şunları kaydetti:

"Hükümet kurulsun ya da kurulmasın 3 muhalefet partisinden 292 milletvekili var. Bu vekiller yolsuzluk araştırma komisyonu kursun, çözülme sürecinden vazgeçilsin, adalet tesis edilsin, siyasette ahlak hakim kılınsın, seçim sistemi değiştirilsin, siyasi partiler yasası değiştirilsin ve erken seçime gidilsin. Bunlar yapılmadan erken seçime gidilirse hiçbir şey değişmez. Şimdiki geçici hükümetin yapması gereken bir savaş kararı verip Türkiye'yi zor duruma koymamaktır. Hangi siyasi partiler koalisyon kurarsa kursun sorunlar çözüm bulmaz."

Kartal, 12 Temmuz'da yapacakları kurultayın ardından partilerine yeni katılımlar olacağını söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle ağır ceza mahkemesinde yargılandığını belirten Kartal, "Ne yazıkki Muhsin Yazıcıoğlu davası asliye mahkemesinde görülürken, ben toplu yürüyüş kanununa muhalefet ettim diye Mersin 2. Ağır Ceza'da yargılanıyorum. Yani Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşımızı bir suikaste kurban verdik. Bu süreç asliye  mahkemesinde görülürken. Ben ağır ceza mahkemesinde yargılanıyorum. Üzüldüğüm nokta bu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal, Gaziantep'te Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement