BDP'li Zozani, Temiz Eller Operasyonu İstedi - Son Dakika
Güncel

BDP'li Zozani, Temiz Eller Operasyonu İstedi

BDP\'li Zozani, Temiz Eller Operasyonu İstedi

BDP Hakkari Milletvekili Zozani, bütün yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin araştırılmasını isterken, temiz eller operasyonuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

20.12.2013 15:43  Güncelleme: 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, bütün yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin araştırılmasını isterken, bir "temiz eller" operasyonuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

Meclis Genel Kurulu'nda bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerde kürsüye ilk olarak BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani geldi.

-"SANSÜRCÜ ÜÇÜZLER"-

Türkiye'nin "gariplikler ülkesi" olduğunu iddia eden Zozani, "Siz sansürcü üçüzler, Cumhuriyet tarihi itibarıyla faşizan bir uygulamaya imza atarak bütçe görüşmelerini gölgelediniz. Siz sansürcü üçüzler, tarihin karanlık sayfalarına bir yenisini eklediniz. Sansürcü üçüzlerin; yoktur bunların birbirinden farkı hepsi aynı sömürü zihniyetinin türevidirler diyoruz. Alın birini vurun ötekine diyoruz."

-BDP'Lİ ÜÇER İLE AK PARTİLİ RECEP AKDAĞ ARASINDA TARTIŞMA-

Zozani'nin kürsüdeki konuşması sırasında Genel Kurul'un arka sıralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile Ak Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ arasında bir tartışma yaşandı. Araya giren vekiller tartışmanın büyümesini önledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, milletvekillerini yerlerine oturması konusunda uyararak, "Hatibi dinleyemiyoruz. Yerinize oturun. Bütçenin sonu günü. Daha sabırlı olalım" dedi.

-SİMİT HESABI-

Ekonomiye değinen Zozani, "Sayın Başbakan'ın hesaplama yöntemine saplanacak değilim. Madem simit hesabını yaptı. O zaman sormak istiyorum. 11 yıllık Ak Parti hükümetleri döneminde türeyen 40 küsur dolar milyarderine ait gemiciklere, kaç adet simidin sığabileceğinin hesabını yapmış mıdır acaba?" diye sordu.

-TEMİZ ELLER OPERASYONU İSTEDİ-

Bütün yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin araştırılmasını talep ettiklerini ifade eden Zozani, "Bir temiz eller operasyonuna ihtiyaç var. Denenmişlerden, kirli çamaşırı olanlardan hiçbir şey çıkmaz diyoruz halkımıza. Çünkü her birinin diğeriyle alakalı olarak koltuğunun altında ajandasının içinde gizli" diye konuştu.

-BAHÇELİ DİNLEDİ-

Bütçenin ilk gününde görüşmelerin tamamını takip eden MHP lideri Devlet Bahçeli, görüşmeleri izledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel BDP'li Zozani, Temiz Eller Operasyonu İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement