Bilecik - Davutoğlu Bunların Hepsini Sıfırladık - Son Dakika
Güncel

Bilecik - Davutoğlu Bunların Hepsini Sıfırladık

Bilecik - Davutoğlu Bunların Hepsini Sıfırladık

Davutoğlu Bunların hepsini sıfırladık (2) BİLECİK'TE KONUŞTU Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Suriye'den gelenleri ülkelerine geri göndereceği yolunda açıklamalar yaptığını söyleyerek Kılıçdaroğlu bu mazlumlara, o zalimden kaçan yetimlere, kadınlara, dullara, onlara diyor ki iktidara gelirsek sizi geri vereceğiz.

15.05.2015 22:15

Davutoğlu Bunların hepsini sıfırladık (2)

BİLECİK'TE KONUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Suriye'den gelenleri ülkelerine geri göndereceği yolunda açıklamalar yaptığını söyleyerek Kılıçdaroğlu bu mazlumlara, o zalimden kaçan yetimlere, kadınlara, dullara, onlara diyor ki iktidara gelirsek sizi geri vereceğiz. Devletimizi ve milletimizi tahrik etmeye kalkıyor dedi. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar'daki mitingin ardından helikopterle geldiği Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 4 bin kişiye hitaben konuşma yaptı. Şeyh Edebali'nin sözlerinden alıntılar yapan Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü Başbakanken ilk ziyaretlerimden birini Söğüt'e yapmıştım. Söğüt şenliklerine ve gelip Şeyh Edebali'nin huzuruna gelip ona söz vermiştim. Türkiye içinde siyaseti, senin ahlakınla hikmetle yapacağız. Birileri bize nefret dili ile konuşursa diyeceğim ki, nefret size, muhabbet bize, birileri bize öfke ile yaklaşırsa bize öfkeyle yaklaşırsa diyeceğim ki öfke size ama sevda bize düşer. Biri Türkiye'yi şikayet etse, birileri davamıza ağır hakaretlerde bulunsa onlara da sabırla bu hakaretler size düşer, ama hikmet bize. Öfke onlara muhabbet bize, şiddet onlara barış bize. Türkiye'yi şikayet etmek onlara al bayrağı yüceltmek bize düşer.

KILIÇDAROĞLU'NU IRKÇILIKLA SUÇLADI

Geçen Pazar günü Süleyman Şah'ın huzurunda olduklarını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun Suriye'den gelenleri ülkelerine geri gönderme yönünde açıklamalar yaptığını söyleyen Davutoğlu şunları kaydetti Süleyman Şah Kayı Boyu'ndan yola çıkmış Orta Asya'dan, Horasan'dan gelmiş, bugün aramızda sınır olabilir Türkiye-Suriye sınırı. Fırat'ın oradan geçmiş, ama oraları bize vatan kılmış. Şimdi biz kaybettiğimiz topraklardaki insanlara kayıtsız kalabilir miyiz Sınırın öte yakasında diye Süleyman Şah'ı terk edebilir miyizSuriye'den kardeşlerimiz geldi. Sormadık, Türkmen misin, Arap mısın, Kürt müsün, Müslüman mısın, Hıristiyan mısın Çünkü biz Şeyh Edebali'den ders almışız. Bizim için insan önemli, insan. Türkmen boyları sınırın öte yakasında o dağları bekleyin diye bayır bucakta bıraktığımız Türkmenler gelmiş. Kılıçdaroğlu şimdi bu mazlumlara, o zalimden kaçan yetimlere, kadınlara, dullara, onlara diyor ki iktidara gelirsek sizi geri vereceğiz. Devletimizi ve milletimizi onlara karşı tahrik etmeye kalkıyor. Irkçı bir tavırla, açık söylüyorum. Peki, Şeyh Edebali'nin torunları, biz mazluma zalimlere verir miyiz Mazlumu terk eder miyiz Süleyman Şah'ın torunlarını, bayır bucak Türkmenlerini, Halep Türkmenlerini zalim Esed'e geri verir miyiz İşte bu topraklardan ders alanlar aşını paylaşır, kapısını paylaşır, acısını paylaşır. Ama evine gelen Tanrı misafirini kapı önüne koymaz. Hadi onu anladık, onda vicdan olsaydı zaten gidip Esed'e heyet yollamazdı. Ama o onları söylerken o bunları söylerken şu ana kadar Sayın Bahçeli'den de bir ses dudunuz mu Ben Türkmenleri vermem diyor mu Ben Süleyman Şah'ın torunlarını kimseye vermem dedi mi

2023'TE KENDİ SAVAŞ UÇAĞIMIZI UÇURACAĞIZ

Seçim çalışmaları nedeniyle Türkiye'nin 81 iline de gideceğini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu 2002'de biz iktidara gelmeden önce bu devlet bu onurlu millet IMF önünde borç para istiyordu düne kadar. Kendimizin yaptığı tek bir silahımız yoktu. Dışarıya muhtaçtık, en acısı da hibe aldığımız tankları İsrail'e götürüp orada modernize ettirip getiriyorduk. Bu bize yakışır mı O zaman sayın Bahçeli Başbakan yardımcısıydı. Şimdi kendi helikopterimizi yapıyoruz. Kendi insansız hava aracımızı yapıyoruz. İnşallah bu bereketli topraklarda 2023'te kendi savaş uçağımızı uçuracağız. Kim yapıyor Ak Parti dedi.

VALİLİĞİ ZİYARET ETMEDİ

Başbakan Davutoğlu miting sonrası Başbakanlığa ait otobüse bindi. Otobüsü Bilecik Valiliği önünde durduran Başbakan Davutoğlu, yanına gelen tekerlekli sandalyedeki engelli bir genç ile sohbet etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, valilik önünde bekleyen polis merasim mangası ve ellerinde çiçek olan folklör giysili iki kızın olduğu yere gitmedi. Bilecik Valisi Nayir otobüsün yanına gidip Başbakan Davutoğlu'na çocukların ellerindeki çiçekleri verdi. Davutoğlu ile Vali Nayir otobüse binip 2'nci Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na gitti. Başbakan Ahmet Davutoğlu buradan helikopterle Eskişehir'e hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilecik - Davutoğlu Bunların Hepsini Sıfırladık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement