Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü Proje Finansman Sözleşmeleri İmza Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü Proje Finansman Sözleşmeleri İmza Töreni

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün 2016 yılının haziran ayında hizmete sunulacağını belirterek, "1 yılın içinde 3 seçim konuşan bir ülkede, ekonomi bugün yaklaşık 1,2 milyar avroluk finansmana imza atabiliyorsa geleceğe olan güvenini ve gelecekle ilgili planlarının ne kadar reel, ne kadar ayakları yere basan olduğunu gösteren bir süreçtir" dedi.

27.03.2015 18:14

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün 2016 yılının haziran ayında hizmete sunulacağını belirterek, "1 yılın içinde 3 seçim konuşan bir ülkede, ekonomi bugün yaklaşık 1,2 milyar avroluk finansmana imza atabiliyorsa geleceğe olan güvenini ve gelecekle ilgili planlarının ne kadar reel, ne kadar ayakları yere basan olduğunu gösteren bir süreçtir" dedi.

Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün proje finansman sözleşmelerinin imza törenine katılan Müezzinoğlu, bu kadar önemli bir finansman kapanış imza töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

"Bu projeler konuşulmaya başlandığında 'hayal ürünü' ifadeleriyle karşı karşıya olduğumuz bir süreçle başladık" diyen Müezzinoğlu, finansman, hukuksal boyutuyla, idari yapısıyla, yönetilebilirliğiyle 7-8 yıl geriye gidildiğinde kimsenin inancının olmadığı günlerden bugünlere gelindiğini vurguladı.

Kamu özel iş birliğiyle 26 bin yatak kapasiteli 15 şehir hastanesinin bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, "Az önce Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaat alanını gördük. Kayseri'de, Elazığ'da, Yozgat'ta buna benzer fotoğraflar var ve bu süreçler hızla devam ediyor. Bugün geldiğimizde Şanlıurfa, Samsun, Tekirdağ ve Denizli'de ihale süreçleri başlamış ve 2-3 ayın içinde süreçler tamamlanıp yüklenici firmaya teslim edeceğimiz noktaya geleceğiz" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, gelecek hafta itibarıyla Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayını aldıkları Aydın ve Kütahya'nın devreye gireceğini aktararak, "Sancaktepe yine YPK onayında ve 26 bin yatağa yaklaşık 20 bin ilave kamu özel işbirliğiyle projelendireceğimiz ve planladığımız süreç inanıyorum ki bu yıl sonu itibarıyla tamamlanacak. DİA Holding bu anlamda söz veriyor. Bu ülkenin yeni bir dönüm noktası 7 Haziran. 2016 yılının haziran ayında inşallah Bilkent'i hizmete sunacağız" diye konuştu.

"Sağlık turizminden olan gelirimizi 2023'de 20-25 milyar dolarlara götürme hedefimiz var"

Mehmet Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Türkiye, 2018 yılında sağlık yatırımları anlamında, bir taraftan kamu özel işbirliğiyle 45-46 bin yatak, diğer taraftan kamunun kendi imkanlarıyla 45-46 bin yatak kapasitesini yeniden ileri teknolojiyle yapmış dünyanın tek ülkesi olacak. Şu anda 2,5 milyar dolar civarında olan sağlık turizminden olan gelirimizi 2018 yılı itibarıyla 9-10 milyar dolarlara, 2023'de de 20-25 milyar dolarlara götürme hedefimiz var. İnanıyorum ki yıl sonuna kadar gerek sağlık turizminde Türkiye'nin stratejik yol haritası, gerekse sağlık akreditasyonunda uluslararası akreditasyon dinamiklerini de sağlayarak Türkiye sağlık turizminde yakın coğrafyasının bölge merkezi olacak.

Bir yılın içinde 3 seçim konuşan bir ülkede, ekonomi bugün yaklaşık 1,2 milyar avroluk finansmana imza atabiliyorsa geleceğe olan güvenini ve gelecekle ilgili planlarının ne kadar reel, ne kadar ayakları yere basan olduğunu gösteren bir süreçtir. 7 Haziran'dan itibaren önünde 4 yıldır güçlü, istikrarlı ve hedeflerine koşar adımlarla yürüyecek bir Türkiye'yi bekliyor dünya. Bu anlamda bugün bu kadar finansörün birlikteliği de bunun ispatı olsa gerek."

"(Grip vakaları)  Müracaat sayısında bir durağanlaşma ve azalma sürecine girdik"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son günlerde artan grip vakalarına ilişkin gelen bir soru üzerine Müezzinoğlu, griple ilgili yaklaşık 3-4 haftadır vaka sayısında artış olduğunu zaman zaman paylaştıklarını anımsattı.

Müezzinoğlu, gerekli bilgilendirmeleri neredeyse günlük denilebilecek sıklıkta kamuoyuna anlattıklarını dile getirerek, "Bundan sonraki süreçte de özellikle çarşamba günleri haftalık değerlendirmeler, bakanlığımızın ilgili kurumu tarafından yapılacak, yapılmaya devam edecek. Son günlerde, vakaların hastanelere ve polikliniklere müracaat sayısında bir durağanlaşma ve azalma sürecine girdiğimizi gözlemliyoruz. Bu anlamda süreç, peak (zirve) yaptı, durağanlaştı ve iniş sürecine geldi" diye konuştu.

Bilim kurulunun, gerek sağlık kuruluşlarıyla birlikte alınması gereken tedbirlerle ilgili, gerekse kamuoyunu bilgilendirmekle ilgili devamlı çalışmalar yaptığını anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Kamuoyundan arzu ettiğimiz ve tekrarla söylediğimiz; burada bunun ilaçla tedavisinin olmadığını bilmemiz. İkincisi hijyenin birinci derecede önemi olduğunu bilmemiz. Çocuklarımızın ve kronik hastalığı olan hastalarımızın hijyen koşullarına daha dikkat etmemiz gerek. Kronik hastaları bulunan vaka hastalarımızın bu aradaki kronik hastalık tedavilerine duyarlılığını artırmaları, dirençlerini düşürecek durumlardan uzak durmaları lazım. Grip virüsünü aldığı, bu illa H1N1 virüsü değil influenza B olabilir, diğer türler olabilir, onu ilk anda bilmemiz mümkün değil ama grip olduğu şüphesini hissettiği andan itibaren istirahatine, bol sıvı gıda almasına ağırlık vermesini özellikle vatandaşlarımızdan kamuoyundan arzu ediyoruz, talep ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü Proje Finansman Sözleşmeleri İmza Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement