Birlik Haber-Sen'in "Büyük Türkiye Buluşması" - Son Dakika
Güncel

Birlik Haber-Sen'in "Büyük Türkiye Buluşması"

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: " "Savunan adam Erbakan’ın yetiştirdiği direnen adam Erdoğan’a, Türkiye’de darbeye karşı, 27 Nisan e muhtırasına karşı dik duruşundan ve Davos’ta ‘one minute’ diyip dünyanın emperyalist güçlerine meydan okuyuşundan dolayı sahip çıkacağız"

22.03.2014 14:30

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Savunan adam Erbakan'ın yetiştirdiği direnen adam Erdoğan'a, Türkiye'de darbeye karşı, 27 Nisan e-muhtırasına karşı dik duruşundan ve Davos'ta 'one minute' diyip dünyanın emperyalist güçlerine meydan okuyuşundan dolayı sahip çıkacağız" dedi.

Gündoğdu, Birlik Haber-Sen'in, bir otelde düzenlediği "4. Büyük Türkiye Buluşması"nda yaptığı konuşmada, sistemin olmazsa olmazları arasında demokrasi, ekmek, özgürlük, demokratikleşme, birlikte yaşama duygusu, öteki oluşturmayan bir devlet anlayışının bulunduğunu söyledi.

Gündoğdu, Gezi olaylarıyla başlatılan sürecin 17 Aralık'ta devam ettiğini dile getirerek, KESK ve DİSK'i Gezi Parkı odaklı olaylardaki tutumlarından dolayı da eleştirdi.

Bu olayları küresel bir operasyon olarak niteleyen ve bu operasyonda "yolsuzluk" ve "paralel devlet" iddiaları bulunduğunu söyleyen Gündoğdu, "Beddua şu anda moda. Amerika'dan geldi. Biz de bedduayı yerinde yapalım. Yolsuzluğu yapanın da paralel ilişkileri yapanın da Allah belasını versin. Yetimin malına kim göz dikiyorsa Allah belasını versin" diye konuştu.

Anne-babasının odasına bile izinsiz girmeyen bir dinin mensuplarının, uluslararası bir şebekenin ekmeğine yağ sürmek için birbirinin özel hayatını deşifre edip, şantajla, montajla kullanmaya kalkışmasının büyük bir sorun olduğunu vurgulayan Gündoğdu, Twitter'in kapatıldığını, Memur-Sen'in iletişim özgürlüğünü istediğini ancak insanların özgürlüğünün de bir başkasının hakkını ihlal ettiği noktaya kadar sınırlı olduğunu belirtti.

Gündoğdu, anlaşmalar yapılarak Twitter'in de açılması temennisinde bulundu.

-"Dershaneler kapatılmamalıdır-kapanmalıdır"-

"Dershaneler kapatılmamalıdır ancak kapanmalıdır" başlıklı raporlarına değinen Gündoğdu, "Kapanmalıdır'ın anlamı şu:  Dershane kayıt dışıdır, umuda yolculuktur, diploma dahi vermez. Dolayısıyla dershaneler eğitimin eksiliğinden çıkmış yan ürünlerdir, savunulacak yanı yoktur. Ama bu eğitim sistemi milyonlarca çocuğumuzu test ile tost arasına sıkıştıran sınav merkezli olduğu sürece dershane sistemi yeraltı ya da yer üstü olur" değerlendirmesinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershaneye ihtiyaç hissettirmeyecek şekilde işini mükemmel yapması gerektiğini söyleyen Gündoğdu, "Dershanelerin okula dönüştürülmesine kızgınlık, geçmişte camilerimizi ahıra dönüştürenlere sempatiye dönüşüyor. Bu vebaldir. Bunu kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

-"Sandıkla gelen sandıkla gider"-

Sandıkla gelenin sandıkla gideceğini ifade eden Gündoğdu, sandık dişi işlerin sandığı kirlettiği tablonun milletin kabul etmeyeceğini anlattı.

Gündoğdu, bugünün taraf olma zamanı olduğunu dile getirerek, "Bedel ödeyen siyasetçilerimizin hatırasına sahip çıkmak için taraf olmalıyız" dedi.

Adnan Menderes'in, Turgut Özal'ın, Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Necmettin Erbakan'ın, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye haksızlıklar yapıldığını anlatan Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Biz Erdoğan'a niçin sahip çıkıyoruz? Bedüzzaman diyorki 'Menderes, İslam kahramanıdır. Bir tek ezanı orijinaline döndürdüğü için'... Şimdi Bedüzzaman'ın talebeleri diyor ki 'Bugün Bedüzzaman yaşasaydı bunun yüz katını Erdoğan için söylerdi.  Başörtü, din eğitimi ve onlarca hizmeti sayıyor. Öyleyse biz de diyoruz ki savunan adam Erbakan'ın yetiştirdiği direnen adam Erdoğan'a, Türkiye'de darbeye karşı, 27 Nisan e-muhtırasına karşı dik duruşundan dolayı, Davos'ta 'one minute' diyip dünyanın emperyalist güçlerine meydan okuyuşundan dolayı bu duruşları sendikal duruş olarak kabul edip bunun için tarafız ve buna sahip çıkacağız."

Konuşması sırasında bir ara salona "Rabia selamı" olarak bilinen selamı yaptıran Gündoğdu, konuşmasının sonunda da toplu fotoğraf çektirdi. Sendikalılar, fotoğraf çekiminde de Rabia selamı verdi.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin de konuşmasında 22 yaşında olan sendikalarının  hizmet kolundaki kamu görevlilerinin, emeğini, ekmeğini, sosyal ve ekonomik kazanımlarını çoğaltmada ve korumada ilk günkü heyecanını kaybetmeden devam ettiğini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birlik Haber-Sen'in 'Büyük Türkiye Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement