Bursa Şehir Hastanesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Bursa Şehir Hastanesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, 1355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

05.12.2016 16:51

Bursa Şehir Hastanesi'nin Nilüfer Doğanköy'de 745 dönüm arazi üzerine yapıldığını dile getiren Dr. Akan, "Hastane inşaatı Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel ortaklığı kapsamında gerçekleştirilmektedir. Entegre bir sağlık kampüsü niteliğinde olacak hastanemiz dünya standartlarındaki ileri teknoloji medikal ekipmanları ile yalnızca bulunduğu bölgenin değil, Avrupa'nın sayılı hastaneleri arasında yer alacaktır. Ayrıca sismik yalıtım sistemleri uygulanarak yapılan hastanemiz, ilimizde olası bir deprem sırasında ve sonrasında faaliyetlerini aksatmadan hizmet sunmaya devam edecektir" dedi.

Şehir Hastanesi'nin sadece Bursa'nın değil, bölgenin bir ihtiyacı olarak tasarlandığını vurgulayan Dr. Akan, "Hastanemiz, Bursa'nın her sene artan nüfusu göz önüne alındığında, geniş kapsamlı düşünülerek bölgesel nitelikte hizmet verecek şekilde tasarlandı. Ayrıca Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bursa başta olmak üzere çevre illerle birlikte toplam 5 milyon nüfusa 3. basamak sağlık hizmetleri vermekte. Bu yüzden bu bölgemizde de 3.basamak sağlık hizmetleri alanında hizmet verecek büyük bir hastane gerekiyordu. Hastanemiz tamamlandığında Yüksek İhtisas Hastanesi'nin ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bu yükünü büyük ölçüde hafifletecek" şeklinde konuştu.

TOPLAM 1355 YATAKLI OLACAK

Bursa Şehir Hastanesi'nin 1355 yatak kapasitesine sahip olacağına dikkat çeken Dr. Akan, içerisinde 301 yataklı genel hastane, 264 yataklı onkoloji hastanesi, 197 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 275 yataklı KVC hastanesi, 200 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri ve 18 yataklı psikiyatri hastanesi bulunacağı bilgisini verdi. Hastanenin içerisinde yaklaşık 180 yoğun bakım yatağı bulunacağının altını çizen Dr. Akan, "Bunun yanı sıra yaklaşık 22 adet yenidoğan yoğun bakım yatağı, 45 ameliyathane ve 309 poliklinik odası bulunacak. Hastanemizde şu an çevre düzenlemeleriyle beraber inşaat çalışmaları da hızlı bir şekilde devam etmektedir. Tamamlandığında gerek mimari açıdan gerekse hizmet sunumu açısından şehrimiz ve bölgemize uluslararası kalitede bir sağlık kampüsü kazandırılmış olacak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Şehir Hastanesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement