Büyük Balığın Ödülü de Büyük Oldu - Son Dakika
Güncel

Büyük Balığın Ödülü de Büyük Oldu

Büyük Balığın Ödülü de Büyük Oldu

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, belediyenin katkılarıyla bu yıl 8'ncisi düzenlenen 'Vodofone Red Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası' sona erdi.

13.10.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, belediyenin katkılarıyla bu yıl 8'ncisi düzenlenen 'Vodofone Red Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası' sona erdi. Turnuvanın rekoru ise 'Shamu' teknesi ekibinin yakaladığı 51 kilogramlık 'bluefin' cinsi orkinosla kırıldı. Büyük balığın ödülü de büyük oldu, ekibe 2 bin dolar ve Afrika'da konaklama ödülü kazandırdı.

İş, siyaset, sanat dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren ve 9- 12 Ekim tarihleri arasında 'Kaçan balık büyük olur' sloganıyla Alaçatı Port Marina'da düzenlenen turnuvanın sabahın ilk saatlerinde başlayan son gününde Yunanistan, İtalya ve Türkiye'den toplam 76 tekne ile 330 sporcu yarışmaya katıldı. Böylelikle geçen yıl 70 tekne 300 yarışmacıyla kırılan turnuva rekoru bu yılki yarışmacı sayısıyla geçilmiş oldu. Avrupa'nın en büyük, dünyanın 3'ncü açık deniz balıkçılık turnuvası olma özelliği de korunmuş oldu. Sekiz yıldır düzenlenen turnuvanın rekoru ise 51 kilogramlık Blue Fin cinsi orkinosla kırıldı.

İŞ DÜNYASININ TANINMIŞ İSİMLERİ

İş dünyasının tanınmış isimleri Berent Akdemir, Gökhan Çarmıklı, Mahmut Özgener, İskender Atakan, İstemi Gürel, Rıza Işık, Turgut Konukoğlu başta olmak üzere iş, sanat, siyaset dünyasının önde gelen birçok ismini bir araya getiren Alaçatı Balıkçılık Turnuvası'nın son gününde yarışmacılar en büyük balığı ve en çok balığı yakalayabilmek için zorlu bir mücadeleye girişti. Uluslararası sularda Türk ve Yunan karasularının altışar mil açığında 400 milkarelik bir alanda gerçekleştirilen turnuva sonucunda çocuk, bayan, özel, yakala bırak, en büyük balık ve en fazla balık tutma katagorilerinde ödüller verildi. Çocukta Ömer Üçer, bayanda Ayça Kırca, özelde 'Ayşe' isimli tekneyle Ahmet Atay, Süleyman Atay, Cenk Atay, Erzin Kayalar, yakala bırakta 'Jasmin' teknesiyle Mehmet Sepil, Can Kestelli, Ege Kestelli, Mehmet Paçel, Ali Kırmızıoğlu, Yenal Ege, en büyük balıkta 'Shamu' teknesiyle Sinan Kuran, Hüseyin Sönmez, Gürkan Diyor, Engin Çetinkaya, en fazla balıkta ise 'Fındık' isimli tekneyle Tayfun Meriç, Can Erbayav, Hakan Çetinkaya, Anıl Çiftçi, Alexander Fomin birinciliği elde etti. Turnuvanın sonunda iki günde yakalanan toplam 412 kilo 920 gram gelen 24 balık ile dereceye giremeyen balıklar, Kaybolan Lezzetler ekibinin şefleri tarafından pişirilerek yarışmacılara ve konuklara ikram edildi.

ÖDÜLLERİ KAPTILAR

'En Büyük Balık' kategorisinde yakaladıkları 51 kiloluk mavi orkinos ile turnuva tarihinin rekorunu kıran Shamu teknesi ekibi 2 bin dolar ile ödüllendirildi. Ekip ayrıca Afrika'da konaklama ödülünün de sahibi oldu. Ödülü CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. 'En Fazla Balık' kategorisinde ise 'Fındık' teknesi ekibi toplam 50 kilo 22 gram gelen 2 albacore, 1 bluefin ile birinci gelerek toplam 3 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Ekip ayrıca 4 LG cep telefonu ve 4 Revo güneş gözlüğü ile ödüllendirildi. 'En Fazla Balık' kategorisi ikincisi Galip Hakan Külahçı, Hüseyin Kandemir, George Bayimakos, Okan Karaman'dan oluşan Heaven Express teknesi ekibinin tuttuğu 44 kilo 800 gramlık balık, turnuva tarihinin ikinci en büyük balığı oldu. Ekibe, 2 bin dolar ve 4 Revo güneş gözlüğü kazandırdı. 38 kilo 56 gram gelen 2 bluefin ile üçüncülüğü elde eden Berent Akdemir, Osman Üçer, Ömer Üçer, İsmail Boyner, Mark Benmayor'un yarıştığı Espadon teknesi ekibi de bin  dolarlık ödülün sahibi oldu.

'Yakala Bırak' kategorisinde ise Jasmin" teknesi ekibi yakaladıkları kılıç balığını denize geri bıraktıkları için 4 Alcatel Tablet'in sahibi oldu. 'Özel Kategori' ise Ahmet Atay, Süleyman Atay, Cenk Atay ve Ersin Kayalar'dan oluşan 'Ayşe' isimli teknenin ekibi, yarışmanın ilk günü yakaladıkları 18 kilo 580 kilogramlık zargana azmanı ile dereceye girerek balık avı setiyle ödüllendirildi. 'Bayan Ödülü' kategorisinde tuttuğu 7 kilo 560 gram albacore ile dereceye giren 'Valkirie' teknesi ekibinden Ayça Kırca, dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi. 'Çocuk Ödülü' kategorisinde ise 'Espadon' teknesinden Ömer Üçer dizüstü bilgisayarın sahibi oldu. Turnuva ödüllerin dağıtılması ve Vodafone Red Party ile sona erdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyük Balığın Ödülü de Büyük Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement