BuzzMyVideos YouTube'un Türk Yıldızlarıyla Yükseliyor - Son Dakika
Güncel

BuzzMyVideos YouTube'un Türk Yıldızlarıyla Yükseliyor

BuzzMyVideos, YouTube'da desteklediği Türk kanallarıyla birlikte büyümeye devam ediyor.

12.03.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kasım ayında Türkiye lansmanını gerçekleştiren BuzzMyVideos, YouTube'da desteklediği Türk kanallarıyla birlikte büyümeye devam ediyor. BuzzMyVideos çatısı altındaki Türk kanallarının sayısı ilk üç ayda %67 artışla 180'e ulaşırken bu kanalların izlenme sayısı da Ekim 2013-Ocak 2014 döneminde %25 artarak aylık 21 milyonun üzerine çıktı. Kasım 2013'te 4400 olan globaldeki kanal sayısı ise 5000'e ulaştı. Bu başarısıyla sektörde de dikkatleri üzerine çeken BuzzMyVideos, dünya çapında öne çıkan start-up'ları desteklemeye yönelik Silikon Vadisi etkinliği olan Black Box Connect organizasyonuna katılmaya hak kazandı.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye lansmanını gerçekleştiren BuzzMyVideos, YouTube'da desteklediği Türk kanallarıyla birlikte büyümeye devam ediyor.

Türkiye pazarındaki gelişmelerin son derece yüreklendirici olduğunu ifade eden BuzzMyVideos İş Geliştirme Direktörü Bengü Atamer, konu hakkındaki görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: "Türkiye'deki lansmanın ardından BuzzMyVideos'un içerik üreticileri tarafından gördüğü ilgi ve artan izleme oranları, Avrupa pazarındaki ikinci lansmanımızı İtalya'nın ardından Türkiye'de yapma konusundaki kararımızın ne kadar isabetli olduğunu ortaya koyuyor. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi Türkiye'den çok ilginç başarı hikayeleri ve YouTube yıldızları çıkacağı konusunda inancımız tam."

Bilgi ve eğlenceye video içerik üzerinden ulaşmak giderek yaygınlaşırken, YouTube ve benzeri platformlar yeni yıldızların müzik, güzellik, bakım ve oyun gibi alanlarda ürettiği yaratıcı çalışmalarla çalkalanıyor ve 7'den 70'e içerik üreten herkese yepyeni bir gelir modeli sunuyor. YouTube Sertifikalı ve YouTube'un Avrupa'daki en önemli "Premium İş Ortakları" arasında yer alan ve Kasım 2013'te Türkiye'deki lansmanını gerçekleştiren BuzzMyVideos tam da bu noktada devreye giriyor. "Geleceğin YouTube Yıldızları"nı keşfederek üyesi olan video üreticilerinin hobilerini profesyonel alana kaydıran ve yükselmeleri için stratejik ve teknik danışmanlık desteği sağlayan bir platform vazifesi gören BuzzMyVideos çatısı altında yer alan video içeriğinin, dünyanın dört bir yanında 100'den fazla ülkede izleyicisi bulunuyor.

Google ve YouTube'daki profesyonel deneyimlerini yeni yetenekleri desteklemek için bu alana aktaran iki kadın profesyonel tarafından kurulup yönetilen ve başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanında video üreticileriyle birlikte çalışan BuzzMyVideos, bu alanda Türkiye pazarına yönelik faaliyet gösteren ve hizmetlerini Türkçe olarak sunan ilk YouTube Network'ü olma özelliğini taşıyor.

Bengü Atamer, BuzzMyVideos'un faaliyetleri konusunda şu bilgileri paylaşıyor: "BuzzMyVideos olarak bünyemize katılan içerik üreticilerine yükselmeleri ve hobilerini kariyere dönüştürmeleri için gerekli ipuçlarını veriyor, stratejik ve teknik danışmanlık desteği sağlıyoruz. Bunlar arasında kanal ve video optimizasyonu, içerik/yayın programlama, promosyon, kanal yönetimi, dijital alanda telif haklarının korunması, gelir elde etme ve kanal izleyicisini artırma gibi çok sayıda hizmet yer alıyor. Dünya çapında 5000 YouTube kanalını destekliyoruz ve bunlar arasında şimdiden 150'den fazla Türk kanalı yer alıyor."

Rakamlarla BuzzMyVideos

· Faaliyetlerine 2012 yılında Londra'da Silikon Kavşağı olarak adlandırılan bölgedeki Google yerleşkesinde başlayan BuzzMyVideos'un çatısı altında yer alan içerik ortaklarının ortalama aylık izlenme sayısı, globalde 140 milyona ulaştı.

· YouTube Sertifikalı BuzzMyVideos, aynı zamanda YouTube'un Avrupa'daki en önemli "Premium İş Ortakları" arasında yer alıyor.

· BuzzMyVideos çatısı altındaki Türk kanallarının sayısı lansmandan sonraki üç ay içerisinde %67 artışla 180'e ulaştı.

· Kasım 2013'te 4400 olan globaldeki kanal sayısı ise 5000'e ulaştı.

· Türk kanallarının görüntülenme sayısı Ekim 2013-Ocak 2014 döneminde yaklaşık %25 artarak aylık 21 milyonun üzerine çıktı. BuzzMyVideos 2014 yılında bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyor.

· Türk kanallarının toplam görüntülenme sayısı ise 250 milyona ulaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BuzzMyVideos YouTube'un Türk Yıldızlarıyla Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement