Çanakkale'de 'Games Of Troy' Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 'Games Of Troy' Heyecanı

Çanakkale\'de \'Games Of Troy\' Heyecanı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) en iddialı projelerinden 'Games Of Troy' adlı yarışmanın parkurunda tanıtım etkinliği düzenlendi.

30.10.2014 14:30

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) en iddialı projelerinden 'Games Of Troy' adlı yarışmanın parkurunda tanıtım etkinliği düzenlendi. Yarışmacılar yağmurlu ve soğuk havada, parkurdaki 24 engeli geçip, Troya kalesine ulaşmak için büyük çaba sarf etti.

ÇTSO'nun Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü yılı için hazırladığı en iddialı projelerinden 'Games of Troy', Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, Kültür Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ile ÇTSO Başkan Yardımcısı Mert Mildon ile ÇTSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı etkinlikte tanıtıldı.

AMAÇ ULUSLARARASI ALANDA MARKA OLMAK

Projenin Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü dolayısıyla hazırlandığnı belirten ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Çanakkale turizmi için yeni bir cazibe noktası yaratacak olan Games of Troy'un sadece ulusal değil uluslararası ölçekte bir Çanakkale markası haline gelerek, kent turizmine yeni katma değerler sağlamasını hedefliyoruz dedi. Çanakkale ruhu ve Troya efsanesinin bu parkurda birleştiğini söyleyen Sandal, Yarış parkurunda, zorlu tırmanma engelleri, yüksek duvarlar, ağlı rampalar, dar tüneller, tahterevalli, denge ve tarzan engelleri, Truva Atı ve Apollon Tapınağı geçişi gibi birbirinden görkemli ancak bir o kadar da zorlu engeller yer alıyor. ÇOMÜ Teknopark ÇTSO Ar-Ge Merkezi önünden başlayan yarış parkurunda, yarışmacılar 2.2 kilometrenin ardından Troya Kalesi'ne ulaşarak zaferlerini ilan edecekler. 70 bin metrekare alandaki Games Of Troy Parkurunda, 24 zorlu engel yer alıyor diye konuştu.

2015 yılı içinde belirlenecek bir tarihte yerli ve yabancı sporcuların da katılımıyla düzenlenecek Games Of Troy Parkuru'nda üniversite öğrencileri ile çeşitli branşlardaki sporcuların katıldığı mini bir turnuva düsenlendi. Vali Çınar'ın startını verdiği parkurda yarışı 17 dakika 4 saniyelik derecesiyle üniversite öğrencisi Murat Yılmazer, tamamladı. İkinci 18.48'lik derecesi ile Ferit Öztürk ve üçüncü de 20.47'lik derecesi ile Bayram Karakoca oldu. Kadınlarda birinciliği 22.47'lik derecesi ile üniversite öğrencisi Gül Keval alırken, Sedef Akacak 24.18 ile ikinci ve Aysu Serbest de 31.31 ile üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 'Games Of Troy' Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement