Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü anma törenleri için Türkiye'de bulunan Yeni Zelanda Başbakanı John Key ile görüştü.

23.04.2015 19:41

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü anma törenleri için Türkiye'de bulunan Yeni Zelanda Başbakanı John Key ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, etkinliklere katıldığı için Yeni Zelanda Başbakanı'na teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, Çanakkale savaşlarının her iki ülkenin kimliklerinin oluşmasında önemli rolü olduğunu vurguladı.

Görüşmede, iki ülke arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması müzakereleri ve Antalya'da yapılacak Expo 2016'ya da değinildi.

Ukrayna, Irak, Suriye, Libya ve diğer bölgesel gelişmelerin de ele alındığı görüşmede ayrıca, Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin durumu ve bu ülkeye geçmeye çalışan yabancı teröristlerle mücadele konuları da gündeme geldi.

Bakan Çavuşoğlu, törenlere katılmak üzere Türkiye'de bulunan Singapur Dışişleri Bakan Yardımcısı Grace Fu ile biraraya geldikten sonra Avustralya İşçi Partisi lideri Bill Shorten'ı da kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement