Çanakkale O Köyün Tek İsteği Su - Son Dakika
Güncel

Çanakkale O Köyün Tek İsteği Su

Çanakkale O Köyün Tek İsteği Su

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Akçakıl Köyü sakinleri, doğal kaynaklardan sağladıkları su ihtiyaçlarını kaynakların kuruması yüzünden son bir haftadır karşılayamıyor.

26.06.2016 12:37

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Akçakıl Köyü sakinleri, doğal kaynaklardan sağladıkları su ihtiyaçlarını kaynakların kuruması yüzünden son bir haftadır karşılayamıyor. Ramazan ayında susuz kalan köylüler, içme suyu ihtiyaçlarını komşu köylerden karşılıyor; çamaşırlarını ise çaylarda yıkıyor. Yetkililere seslenen köylüler, sorunun çözümü için yardım istedi.

Bayramiç kent merkezine 14 kilometre mesafede olan Kazdağlarının eteklerindeki Akçakıl Köyü'nde var olan su kaynakları tamamen kuruyunca, köylüler kullanma suyu ihtiyacını ve hatta içecek suyunu dahi bulamaz hale geldi. Sıcak havalarla birlikte baş gösteren su sıkıntısı, ramazan ayında olunmasıyla daha da büyüdü. İçme suyunun olmadığı köyde köylüler, günlerdir banyo yapamadıklarını hatta abdest bile alamadıkları söyledi. Maddi durumu iyi olanlar, komşu köylerden araçlarıyla bidonlarına su doldurarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Zor durumdaki köylüler, "İçecek su bulmaz hale geldik" diyerek yetkililerin köylerinin su ihtiyacı için duyarlı olmasını istedi.

Köylülerden 65 yaşındaki Fatma Kaya, sularının bir hatadır akmadığını belirterek, "Bir haftadan beri suyumuz akmıyor. Çamaşır yıkamaya çay kenarlarına gidiyoruz. İçme suyu ihtiyacımızı karşılamak için komşu köylere gidiyoruz. Arabası olan arabasıyla, olmayan, eşeğiyle gidip suyunu dolduruyor" dedi.

Köy halkından 75 yaşındaki Cemil Saldıran da eşinin yıllardır felçli olduğunu, bu nedenle evin yemeklerini ve temizliğini kendisinin yaptığını anlattı. Köyde suların başka zaman da akmadığını belirten Saldıran, "Bırakın yazı, kışın bile akmıyor. Kışın az akıyor sularımız. Yazın hiç yok" dedi.

Köyde yaşayan Şahinde Saldıran ise "Su yok, abdestimi alamıyorum. Böbrek ve kalp hastalığım var. Bir yere de gidip dolduramıyorum. Bu akşam dükkandan aldırdım suyu, param yetmiyor. Banyo yapamıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale O Köyün Tek İsteği Su - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement