CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Alandan detay görüntüler Kılıçdaroğlu'nun konuşması, Kurdele kesilmesi ve tesisin gezilmesi Kılıçdaroğlu: "Açık ve net söylüyorum hiç kimsenin bugün can ve mal güvenliği yoktur.

04.11.2016 21:30

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Alandan detay görüntüler

Kılıçdaroğlu'nun konuşması,

Kurdele kesilmesi ve tesisin gezilmesi Kılıçdaroğlu:

"Açık ve net söylüyorum hiç kimsenin bugün can ve mal güvenliği yoktur. Toplantı üstünde toplantı yapıyorlar yatırımcı gelsin yatırım yapsın diye. Can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde kim yatırım yapacak. Demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün olmadığı bir yerde kim yatırım yapacak. Daha da önemlisi Türkiye'yi kim girdaptan çıkaracak. Benim sorumluluğum var ben bunu gayet iyi biliyorum. Vatandaş olarak hepimizin sorumluluğu var"

"Siyasi düşünceleri nedeniyle insanların hapse atılması tüm demokrasilerde kabul edilemez bir durumdur. Bir düşünceyi benimser ya da benimsemezsiniz ama bir kişiyi farklı düşündü diye hapse atmak doğru değildir"

"OHAL ile ilgili KHK'ler çıkarıyorlar, Türkiye'de darbe girişimi oldu diye. Maarif Vakfı'nın huzur hakkını düzenlemek ne zamandan beri OHAL konusuna giriyor, Parlamentonun devre dışı bırakılıp Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye'nin geleceğini dizayn etmek ne zamandan beri bizim vicdanımızda yer almaya başladı. Milli irade diyorlar. Eğer milli iradeyi saraya hapsederseniz, bir kişinin dediği milli irade değildir, hakim iradedir. Hakim irade bireyi özgür değil, kendi kulu olarak gören iradedir. Yaşar Kemal yaşasaydı belki çok daha fazlasını söyleyecekti"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement