CHP Heyeti Muş'ta - Son Dakika
Politika

CHP Heyeti Muş'ta

CHP Heyeti Muş\'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve Edirne Milletvekili Erdin Bircan’dan oluşan CHP heyeti Muş’a geldi.

25.08.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve Edirne Milletvekili Erdin Bircan'dan oluşan CHP heyeti Muş'a geldi.

Erzurum'dan Muş'un Varto ilçesine giderek burada 15 Ağustos 2015 tarihlerinde meydana gelen olaylarla ilgili esnaf ziyaretlerinde bulunarak çeşitli incelemeler yapan CHP heyeti, partisinin Muş İl Başkanlığına geçti. Burada partililerle bir araya gelen CHP heyeti, koalisyon sürecindeki tutumlarını ve Varto ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin koalisyon sürecindeki tutumunu birinci ağızdan herkese samimi bir şekilde anlatmak amacıyla genel merkez tarafından görevlendirildiklerini belirten Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Biz, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak genel merkezimiz tarafından gönderilerek, 81 vilayetimizde Cumhuriyet Halk Partisi'nin koalisyon sürecindeki tutumunu birinci ağızdan anlatmaya, bütün soruları da samimiyetle yanıtlamak üzere görevlendirildik" dedi.

Varto ilçesinde yaptıkları ziyaret ve incelemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Atıcı, Varto'nun gerek eğitim seviyesi ve gerek toplumsal hassasiyet seviyesinin çok yüksek olan bir ilçe olduğunu söyledi.

Varto'da birilerinin Vartoluların değil sadece bütün insanların hassas olduğu noktaları kaşıdığını ifade eden Atıcı, şöyle konuştu: "Bir takım fotoğraflar sosyal medyada yer aldı. Bunlar gerçekten insanlık dışı fotoğraflardır. Halk buna tepki gösterdi, halk infiale girdi. Sonra orada çatışmalar çıktı. Çatışmalar çıkınca bizim görebildiğimiz, inceleyebildiğimiz kaderiyle pek çok dükkan yerle bir oldu. Şimdi hepimiz dönüp kendimize sormamız lazım, bu kadar hassas bir dönemde acaba kim Varto'yu kaşıdı. Kim provokasyon yaptı? Kim bu provokasyona düştü ve insanlar öldürüldü? Bu soruyu hepimizin sorması lazım. Ben Varto'ya giderken acaba bizi nasıl karşılayacaklar diye düşünüyordum. Milletvekillerimize bunun mütalaasını yaptık. Başımız dik, alnımız açık, gururla Varto'ya girdik. Varto halkı bizi güzel bir şekilde karşıladı. Keşke bu olaylar hiç yaşanmasa. Ancak biz böyle olayları çok yaşadık, küçücük bir provokasyonun nelere mal olacağını biz Maraş'ta gördük, Sivas'ta gördük, Çorum'da gördük. Çorum'da birileri imam hatip lisesinin etrafına benzin döküp yakmaya çakışırken yakalandı. Şimdi bu gibi provokasyonlara halkımız alışıktır ve gereken cevabını demokrasi içerisinde bilgelikle vermelidir. Bu provokasyonlara hiç birimiz gelmeyeceğiz."

"BARIŞA İHTİYAÇ VAR"

Türkiye'de acilen toplumsal barışa ihtiyacın olduğunun altını çizen Atıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Acilen, evet acilen barışa ihtiyaç var. Şimdi efendim savaş mı var, barış istiyoruz. Bizim arzumuz toplumsal barıştır. Savaş demek, silah çekmek vurmak demek değildir. Toplumsal barış ancak Kürt'ün babasına Arap'ın, Çerkez'in babasına duyulan sevginin eşit olduğu ortaya çıkacaktır. Biz dilimizi seçmedik, inancımızı seçmedik, ırkımızı seçmedik. Her birimiz bir ailenin yanında doğduk. Babamız ne ise o olduk. Anamız ne ise o olduk. Tercih etmediğimiz değerler üzerinde çatışma çıkaranlara lanet okuyoruz. Böyle provokasyonlara gelmek istemiyoruz, hiç kimsenin gelmesini istemiyoruz. Çok daha büyük provokasyonlar bizi bekliyor, bunlara gelmeyeceğiz. Biz ancak tercih ettiğimiz değerleri eleştirebiliriz."

Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyesi olmayı özgür iradesiyle tercih ettiğini anlatan Atıcı, "Beni bu yüzden eleştirebilirsiz. HDP'ye oy verenler, HDP'nin politikalarına inanmışlar. MHP'ye oy verenler, MHP'nın politikalarına inanmışlar. Onları bu yüzden eleştirebiliriz. Fakir tartışması yapabiliriz. Ama tercih etmediğimiz değerler üzerinden gitmek aptallıktır, ahmaklıktır ve dünyadaki en büyük savaşların nedeni maalesef tercih etmediğimiz değerler üzerinden çıkarılmıştır. Bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Birbirimizi kucaklayacağız, birbirimizi seveceğiz" şeklinde konuştu.

12 Eylül'de darbeyi yaşayarak mağdur olduğunu ve seçim sonrasında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne Milletvekili Erdin Bircan ise, sözlerini şöyle tamamladı:

"12 Eylül'de bir gecede silahlar susar mı? Sustu. Şimdi yine bir Dolmabahçe görüşmesinde ne vardı, kim kime ne vaat etti, niye bozuldu? Seçim sonrası tekrar bizim çocuklar ölüyor. Ölen çocuklar bizim toprağımızın çocukları, bizim çocuklarımız. Hani anneler ağlamayacaktı? Ama kimin kime ne vaatleri vardı bunu kamuoyuna açıklamak zorunda. Cumhurbaşkanı çıkacak kamuoyuna diyecek ki ben bunları söyledim, biz şu şekilde anlaşma yaptık şimdi bu anlaşmaya uyulmadı veya karşı muhatabı bunu kamuoyuna duyurmak zorunda."

Yapılan konuşmalardan sonra CHP milletvekilleri, Muş İl Başkanlığı yönetimi ile esnaf ziyaretlerinde bulundu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement