CHP'li Akova'dan Anayasa Mahkemesi'ne Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP'li Akova'dan Anayasa Mahkemesi'ne Tepki

CHP\'li Akova\'dan Anayasa Mahkemesi\'ne Tepki

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, partisinin Büyükşehir Yasası için iptal başvurusunu Anayasa Mahkemesi'nin reddetmesinin tam bir hukuk skandalı olduğunu öne sürdü.

16.09.2013 17:54

Chp Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, partisinin Büyükşehir Yasası için iptal başvurusunu Anayasa Mahkemesi'nin reddetmesinin tam bir hukuk skandalı olduğunu öne sürdü.

Bu kararın "siyasi bir karar olduğunu savunan CHP'nin hukukçu milletvekili Akova açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Kapatılacak belde belediyelerinde yaşayan vatandaşların görüşleri alınmadan, ilgili yerlerde referandum yapılmadan yasa çıkarılması temel hak ve özgürlüklerin ihlal edilmesi demektir. Bu anayasaya ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır. İlçe merkezinden uzak beldelerin kapatılıp, mahalleye dönüştürülmesi hizmetlerin vatandaşa yeteri kadar ulaşamamasına sebep olacaktır. Kapatılacak beldelerin ilçe merkezine uzaklıkları, ulaşım zorlukları, yurtiçi ve yurtdışında marka olarak kendilerini kabul ettirmiş turistik yerleşim bölgelerimizdeki hizmetlerin etkin olarak yürütülmesine engel olacağı gibi kaynak israfınada neden olacaktır. Yetki karmaşası nedeniyle mevcut sorunlar daha da artacak, hizmetler aksayacak, vatandaş mağdur olacaktır. Daha önceden belde belediyelerinin kapatılmaması yönündeki emsal kararlara rağmen, Anayasa Mahkemesinin aldığı bu karar siyasi bir karardır. Hukuk skandalıdır."

BALIKESİR'DE 34 BELEDİYE KAPANACAK

Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla Akçay, Altınoluk, Güre, Kadıköy, Zeytinli, Altınova, Pelitköy, Küçükköy, Kocaavşar, Pamukçu, Şamlı, Ilıca, Aksakal, Edincik, İskele, Karşıyaka, Ocaklar, Karaağaç, Sarıköy, Büyükdere, Büyükyenice, Gökçeyazı, Kayapa, Korucu, Kızıksa, Salur, Avşa, Saraylar, Sarıbeyler, Gölcük, Yaylabayır, Yüreğil, Göbel ve Karapürçek belediyeleri kapatılacak. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Akova'dan Anayasa Mahkemesi'ne Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement