CHP'li Sağlar: Türkiye Çok Kötü Yönetiliyor ve Geleceği Karanlık - Son Dakika
Güncel

CHP'li Sağlar: Türkiye Çok Kötü Yönetiliyor ve Geleceği Karanlık

CHP\'li Sağlar: Türkiye Çok Kötü Yönetiliyor ve Geleceği Karanlık

Chp Mersin Milletvekili ve Parti Meclis üyesi Fikri Sağlar, kötü yönetildiğini savunduğu Türkiye'nin geleceğinin karanlık olduğunu öne sürdü.

06.04.2016 15:36

Chp Mersin Milletvekili ve Parti Meclis üyesi Fikri Sağlar, kötü yönetildiğini savunduğu Türkiye'nin geleceğinin karanlık olduğunu öne sürdü.

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Hayri Sucu ve partililerle bir araya gelen Sağlar, hükümetin Türkiye'yi kötü yönettiğini savundu. Ülke geleceğinin bilinçli olarak karartıldığını öne süren Sağlar, şöyle dedi:

"Türkiye çok kötü yönetiliyor ve Türkiye'nin geleceği karanlık. Aslında bilinçli olarak Türkiye'nin geleceğini karanlık hale getirdiler. Türkiye'de her gün şehitler evlere, ocaklara ateş düşürecek durumdalar. Türkiye'de her gün gençlerin ölümü sonrasında analar ağlamakta ve kana bulanmakta. Bunun nedenini çok açıklıkla söylemek istiyorum; Recep Tayyip Erdoğan'dır. Recep Tayyip Erdoğan her gün televizyona çıkıp, kendi kanallarında ülkeye, yurttaşlarımıza yalan söyleyerek, gerçeklerin üzerini kapatmaya çalışıyor."

AK Parti'nin, 7 Haziran genel seçimlerinin ardından 'derin devlet'in düğmesine bastığını öne süren Sağlar, şunları söyledi:

"7 Haziran seçimlerinde Türkiye halkı Recep Tayyip Erdoğan'ı kaçak sarayda çıkarma ve AKP'yi hükümet kurmama doğrultusunda bir karar verdi. O gün sandıktan çıkan sonucu kabul etmeyen ve derin devletin düğmesine basarak, 20 Temmuz'da Suruç'ta başlayan bombalama ve daha sonra Ceylanpınar'da iki polisimizin şehit edilmesiyle süren bir sürecin, dönemin başlamasına neden oldu. Ekim ayında Ankara'da bir bomba patladı, 102 yurttaşımız sadece barış istediği için parçalandılar. Hükümet o gün de AKP'ydi, hükümetin başında da o gün Başbakan olarak Davutoğlu vardı. Ama utanmadan sıkılmadan şunu söylediler; 'Bu bomba patladı AKP'nin oyları yüzde 40'tan yüzde 43'e çıktı.' Bu söz öyle tesadüfen dil sürçmesiyle çıkan bir söz değildir. Devamı Van'da edildi. Davutoğlu Van'da şunu söyledi; 'Eğer bize oy vermezseniz bombalar patlamaya devam eder. Hatta beyaz 'Toros'lar da dolaşır, ama bize oy verirseniz bombalar patlamaz.' Yani bir itiraf söz konusuydu. 'Bombaları patlatan biziz, en azından bombaların kimler tarafından patlatıldığını biliyoruz.' Nitekim Ankara'da patlayan 3 bomba sonrasında 4 saat ile 10 saat arasında failleri hatta bindikleri taksiye, yedikleri yemeğe, yattıkları eve varıncaya kadar kamuoyuna serildi ama pişkince Davutoğlu şunu söyledi; 'Biz bu eylemleri yapanları biliyoruz. Ancak eylem yapmadan onları tutuklamak, alıkoymak mümkün değil, patladıktan sonra da parçalarını toplayıp, hukuka veriyoruz.' Yani bizim aklımızla dalga geçer gibi açıklama yaptılar. Oysa yıllarca bu ülkede 'Örgüt üyesisin' diye gençleri, avukatları, doktorları gözaltına aldılar, tutukladılar."

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Sağlar: Türkiye Çok Kötü Yönetiliyor ve Geleceği Karanlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement