CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Hazırlık Bölge Toplantısı - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Hazırlık Bölge Toplantısı

CHP\'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Hazırlık Bölge Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: "Toplum sükunet, huzur, barış istiyor.

04.06.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanlığı seçimi, hazırlık ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında Nevşehir'de partililerle bir araya geldi.

Avanos Avrasya Otel'de düzenlenen toplantıda partililere hitap eden Tezcan, Ankara'da başlayan ve Şırnak'ta sona erecek bölge toplantılarının 7'ncisinin  Nevşehir'de yapıldığını hatırlattı.

Tezcan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecince CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sendikalar, emek temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayının toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bir kişi olması gerektiğini aktaran Tezcan, şunları kaydetti:

"Görüşmelerde kimin cumhurbaşkanı olacağı değil, nasıl bir cumhurbaşkanı istendiği konusu görüşüldü. Gidilen tüm örgütlü kuruluşların ortak bir cumhurbaşkanı vurgusu var. Vatandaş ve örgütlü kesimler sektirmeden ortak noktaları sıralıyorlar. Kucaklayıcı, toplumu ayrıştırmayan ve bölmeyen, vatandaşa tepeden bakmayan, horlamayan, bölmeyen, nefret dilini kullanmayan, devleti dışarıda iyi temsil edebilecek, halkın içerisinde ve halkını kucaklayabilecek, halkın değer ve özlemlerine saygılı, hukuka saygılı, demokratik hak ve özgürlüklere saygılı, devlet organları arasında çatışma istemeyen, dengeleri gözeten, yetki gasbı peşinde olmayan, tanınan yetkileri anayasal çerçeve içerisinde kullanacak bir cumhurbaşkanı istiyorlar. Toplum sükunet, huzur, barış istiyor. Bunu sağlayacak bir Cumhurbaşkanı bekliyor. Herkesin cumhurbaşkanı olsun istiyor. Bir siyasi partinin temsilcisi olmasın, 76 milyonun cumhurbaşkanı olabilecek nitelikte bir cumhurbaşkanı olsun istiyor."

"İktidar eliyle ayrıştırılan bir toplum haline getirildik"

Anadolu topraklarının birçok acıyı ve sancıyı yaşamış olmasına rağmen kardeşliğin yeşerdiği ve büyüdüğü topraklar olduğunu savunan Tezcan, "Bu topraklar, kucağında ceylan ile aslanı besleyen Hacı Bektaş kültürünün, esnaf ahlakının mimarı Ahi Evran kültürünün var olduğu topraklardır" dedi.

Türkiye'de, iktidarın eliyle toplumun "benden olan ve olmayan" diye ayrıştırıldığını ve bilinçli bir çatışma içerisine sürüklendiği ileri süren Tezcan, "Bütün bu Anadolu coğrafyasında kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde iktidar eliyle ayrıştırılan bir toplum haline getirildik. Başbakan siyaset dilini nefret dili haline getirdi. Başbakan kendi halkına hakaret etmeyi bir siyaset üslubu haline getirdi. Yalan söylemeyi ve yalan üzerinden iktidarı sürdürmeyi adet edindi" diye konuştu.

Tezcan, partisinin Nevşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Yozgat il ve ilçe başkanları ile seçim işleri başkan yardımcılarının katıldığı toplantı sonunda partililerin sorularını cevaplandırdı. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Hazırlık Bölge Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement