CHP Tekirdağ 35. Olağan Kongresi - Son Dakika
Yerel

CHP Tekirdağ 35. Olağan Kongresi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Umutsuzluğa yer olmadığını milletimize anlatmamız lazım. Çünkü bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var" dedi.

27.12.2015 18:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Umutsuzluğa yer olmadığını milletimize anlatmamız lazım. Çünkü bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var" dedi.

İsmet İnönü Spor Salonu'nda düzenlenen CHP Tekirdağ 35. Olağan Kongresi'nde konuşan Öztrak, kurultaylarının genellikle dönüm noktalarında gerçekleştiğini söyledi.

Öztrak, Ocak 2016'da yapılacak 35. Olağan Genel Kurultay'ı da yine tarihin büyük bir kırılma noktasında yapacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ülkemiz ve yakın coğrafyamız acılar içinde. Libya ikiye, Irak üçe bölündü, Suriye ise paramparça. Bu parçalanan coğrafyada büyük insanlık dramı yaşanıyor. Yüzbinlerce insan yaşamını yitirdi, milyonlarca insan yaşam savaşı veriyor. İnsanlığın vicdanı lastik botlarla Ege ve Akdeniz'in sularına gömülüyor. Böyle bir ortamda kurultayımızı yapacağız."

Ülkenin kötü yönetildiğini iddia eden Öztrak, "Umutsuzluğa yer olmadığını milletimize anlatmamız lazım. Çünkü bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet Halk Partisi, emperyalizmi savaş meydanlarında yenmiş, devrim yapmış, devlet kurmuş büyük bir siyasi harekettir" diye konuştu.

Öztrak, partisinin her ferdinin bir devrime imza atmak zorunda olduğunu, bunun için de mücadele edeceklerini belirterek, eski kongrelerinde her konuda konuşulup, tartışıldığını ve salondan kol kola çıkıldığını dile getirdi.

Malkara ve Şarköy kongrelerinde bazı belgeler gösterdiğini aktaran Öztrak, "Neden bazı üyeliklerin iptal edilmesini istediğimizle ilgili evrakları gösterdik. Bunu isteyen bu partinin genel başkanıdır. İl başkanına bu talimatı veren partinin genel başkanıdır. Bunlar ciddi meselelerdir. Tekirdağ'da bunlar yoktu. 'Genler bozuluyor' derken ben bunu kastediyorum. Bu nedenlerden dolayı durduruldu ilçelerimizdeki kongreler" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde 269 kayıtlı delegeden 259'u oy kullandı. Geçerli oyların 167'sini alan Recep Ökten, yeni il başkanı oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Tekirdağ 35. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement