Cizre'de Şiddetli Çatışma: 1 Ölü - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Şiddetli Çatışma: 1 Ölü

Cizre'de dün gece başlayan ve bu sabah da devam eden çatışmalarda 1 kişi öldü. 150 öğretmenin kaldığı öğretmenevine roketatar mermisi isabet etti.

30.11.2015 11:03  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında dün gece çıkan ve bu sabah yeniden başlayan çatışmalar sırasında 1 kişi öldü. Yaklaşık 150 öğretmenin kaldığı Cizre Öğretmenevi'ne dün gece teröristlerce atılan roketatar mermisi bir odanın duvarına çarpıp içeri girdi. Roketatar mermisinin patlamaması olası bir faciayı önledi.

GECEYARISI ROKETATARLI SALDIRI

Cizre İlçesi'nde dün gece özellikle Yasef Mahallesi'nde polis ile PKK'lı teröristler arasında başlayan çatışmalar devam ederken, Alibey Mahallesi'ndeki öğretmenevine gece yarısı roketatarlı saldırı düzenlendi.

Teröristlerce atılan roketatar mermisi önce öğretmenevinin bir odasının duvarına çarpıp içeriye girdi, ancak patlamadı.

Roketatar mermisinin patlamaması yaklaşık 150 öğretmenin kaldığı öğretmenevinde olası faciayı önlerken, öğretmenler saldırı sonrası kendilerini dışarı attı.

ÇATIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Teröristlerin saldırısından sonra Yasef Mahallesi'nde çatışmalar bir süre şiddetlenirken, çatışmalar sabah saatlerinde yeniden başladı.

HENÜZ 18 YAŞINDAYDI

Yasef Mahallesi'ndeki çatışmada öldüğü öne sürülen 18 yaşındaki Hacı Doğan'ın cesedi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 3 yaralı da tedavi altına alındı. Hacı Doğan'ın nasıl ve kimler tarafından açılan ateşle öldüğü belirlenemedi.

BÜYÜK KORKU VE PANİK

Cizre'de, Nusaybin Caddesi Dörtyol Mevkii'nde bu sabah kontak anahtarlarını aldıkları araçlarla barikat kurup yolu trafiğe kapatan PKK'lı teröristler, yolu açmaya gelen güvenlik güçleri ile çatıştı. Çatışmaların olduğu sırada okula giden öğrenciler atılan gaz bombası ve silah sesleri ile korku ve panik yaşadı. Çatışma nedeniyle aileler çocuklarını okula göndermedi.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Yasef Mahallesi ve çevre yolunda çatışma ve silah seslerinin duyulduğu belirtildi. Çevre yolunu da etkileyen çatışmalar nedeniyle araçların geçişlerinin kontrollü yapılırken, ilçede esnaf da kepenklerini kapattı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ DEVAM ETTİĞİ DERİK'TE DE ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından bazı sokaklara kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması amacıyla düzenlenen operasyon kapsamında 25 Kasım akşamından bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, bu sabaha karşı çatışmalar şiddetlendi. Çatışmalar sırasında boş bir okula roketatarlı saldırı düzenlenirken, atılan roketatar mermilerinden biri eve isabet etti.

YOĞUN BOMBA SESLERİ GELİYOR

Derik İlçesi'nde düzenlenen operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı devam ederken, çatışmalar bu sabah şiddetlendi. Hendeklerin yoğun olduğu Dağ Mahallesi'nde yoğun bomba ve silah sesleri gelirken, Cevizpınar Mahallesi'ndeki boş Namık Kemal İlköğretim Okulu'na roketatarlı saldırı düzenlendi. Çatışmalar sırasında Ömer Kıran'ın evine de roketatar mermisi isabet etti. Olayda can kaybı olmadı, hasar meydana geldi.

HDP'Lİ HEYET İLÇEYE GİRMEYE ÇALIŞIYOR

Mardin'e giden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş başkanlığında HDP'li bir heyetin sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçeye girmek için girişimlerde bulunduğu ifade edildi

NUSAYBİN ESNAFI İŞ YERLERİNİ AÇMADI

Mardin'in Nusaybin ilçe kaymakamlığı tarafından 4 mahallede alınan sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçede esnaf protesto amaçlı kepenk açmadı.



Nusaybin Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahalleleri dışında kalan mahallelerde yasak olmamasına rağmen ilçe esnafının işyerlerini açmadığı görüldü.

Fırın ve eczaneler dışında tüm iş yerlerinin kapalı olduğu ilçede askeri ve polis zırhlı araç hareketliliği göze çarptı.

Cizre\'de Şiddetli Çatışma: 1 Ölü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Şiddetli Çatışma: 1 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • kürd baho: DEVLET TERÖRÜDÜRRR BUNLARI 8 31 Yanıtla
  • ALİ: IRAK KRİZİNDE KAPILARI AÇMAYACAKTI DEVLET GELENİ ORADA ÖLDÜRECEKTİ ŞİMDİ PKK BİTMİŞTİ. İYİLİKTEN MARAZ DOĞAR 16 0 Yanıtla
  • bariş: bu pkk liler şehirden çekilse guvenlik guçleri dursa hayat huzur bariş olsa bu kadar zormu? 9 0 Yanıtla
  • sorez: ögretmenlerı doktorları cekıceksın ordan guzel bı askerı operasyon yapıcan.kım pkk yandası hepsını gebertıcen bu ısler baska turlu duzelmez.bugun normal vatandas gıbı gorunen yarın pkk lı oluyor.ya surun yada hepsını gebertın haınlerın 4 4 Yanıtla
  • ermeniguneydogu: guneydogunun ermenileri siz istediniz bunlari unuttunuz devletin her zaman 18 yasinda oldugunu iyi oluyor beter olun 5 2 Yanıtla
  • bariş: cizreliler ermeniler nedemek Allaha şukur hepimizde muslumaniz cizreliler kadar iyisi yok muslumani yok ama başkalari birakmiyor kahretsin 4 0 Yanıtla
  • Biji diyarbakır: bıktık pkkdan şikayet edede artık dükkan açamaz olduk ama her gördüğümü ihbar etmeye devam edeceğim şerefisiZler Biji devlet Biji türkiye 3 1 Yanıtla
  • SERDAR: DEMEKKİ BÖYLE YAŞAMAK İSTİYORSUNUZ PKK LILARA DESTEK VERİP YEMEK VERİYORSUNUZ O YÜZDEN BÖYLE ÖLÜMLE YAŞAMAYA ALIŞIN KÜRT VATANDAŞLAR 3 0 Yanıtla
  • asdgdjfkc: ya adam olacaksınız ya da öleceksiniz 2 1 Yanıtla
  • kürt: devlet devlet olsa suriye gibi sizi orda çıkarır rusyaya gönderır 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement