Derbent ve Beyşehir'de "Kerdeşlik İftarı" - Son Dakika
Yerel

Derbent ve Beyşehir'de "Kerdeşlik İftarı"

Derbent ve Beyşehir ilçesinde, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla "kardeşlik iftarı" düzenlendi.

13.07.2014 10:13

Derbent ve Beyşehir ilçesinde, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla "kardeşlik iftarı" düzenlendi.

Beyşehir Belediyesi tarafından Beyşehir Gölü kıyısındaki festival alanında ilçede yaşayan yetim çocuklar ve aileleri için düzenlenen kardeşlik iftarında yaklaşık bin 500 kişi bir araya geldi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun ve beraberindekiler yetim çocukları ve aileleriyle aynı sofrada yemek yiyerek sohbetler etti, dert ve sorunlarını dinledi.

Özaltun, çocuklara Kur'an-ı Kerim ve surelerini öğreten birer tablet ile balonlar vererek, onları sevindirdi. Özaltun, çocuklarla birlikte günün anısına hatıra fotoğrafları da çektirdi.

Derbent ilçesinde de yetim çocuklara ve ailelerine iftar yemeği verildi. Yemeğin ardından yetim çocuklarına çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

Derbent Aladağ Gölparkı'nda verilen iftara Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı mahallelerde yaşayan yetim çocuklar ile aileleri katıldı.

Dünya Yetimler Günü dolayısıyla Başbakan Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda tüm Türkiye'deki belediyelerin yetimler ve aileleriyle aynı anda iftar yaptıklarını anlatan Acar, yetim çocuklara ve ailelerinin yalnız olmadığını belirterek, "Çünkü hükümetimiz, devletimiz şu anda sosyal devlet yapısına daha yakın bir noktada, sosyal devlet mantığıyla halkımızın yanında. Dünya Yetimler Günü dolayısıyla da yetimlere bugün daha ayrı bir anlam yüklendi" dedi.

Konuşmaların ardından, yetim çocuklara oyuncaklar dağıtıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Derbent ve Beyşehir'de 'Kerdeşlik İftarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement