Devrek'te Heyelan Durma Noktasına Geldi - Son Dakika
Güncel

Devrek'te Heyelan Durma Noktasına Geldi

Devrek\'te Heyelan Durma Noktasına Geldi

Zonguldak Valisi Ali Kaban, geçen 16 Temmuz'da Devrek İlçesi'nin Karşıyaka Mahallesi'nde yol genişletmesi sırasında meydana gelen heyelanın durma noktasına geldiğinin saptandığını söyledi.

24.08.2015 17:55

Zonguldak Valisi Ali Kaban, geçen 16 Temmuz'da Devrek İlçesi'nin Karşıyaka Mahallesi'nde yol genişletmesi sırasında meydana gelen heyelanın durma noktasına geldiğinin saptandığını söyledi.

Zonguldak Valiliğı'nde heyelan konusunda yapılan çalışmaların değerlendirileceği toplantıya Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Devrek Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Semerci, DSİ  Bölge Müdürü Sait Umucu, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, AFAD Müdürü Ahmet Güngör ve proje müdürleri katıldı. Vali Kaban, son bir ayda yapılan incelemelerde heyelanın durma noktasına geldiğinin saptandığını söyledi. Kaban, şöyle dedi:

"Bu tip konularda önemli olan; bir eylem planı oluşturabilmek. Önemli olan bir fiili sonuç elde edebilmek. Arada bir görüntü vermekte mümkün ancak bizim amacımız altı boş bir çabadan ziyade arkadaşlarımızın yaptıklarını değerlendirmek. Hakikaten güzel çalışmalar yapıyorlar. DSİ, geçen seferden bu yana dere konusunda bir hayli ilerleme kaydetti. Karayolları da özellikle proje firması üzerinden çalışmalar yaptı. Bunları bir daha değerlendireceğiz. Biz en kötüsünü düşünmekle mükellefiz. Devrek Belediye başkanımızla konuşurken bir müjde verdi. Onlara proje firmamızda katılacaklardır. Onlar kendi açılarında yaptıkları incelemeler de heyelanın durma noktasına geldiğini saptamışlar. Bunun somut olayını proje firmamızdan da dinleyeceğiz. Herhangi bir olumsuz beklenmedik negatif duruma karşı alacağımız önlemler hazır ve ortada. Bu anlamada bunu bugün bütün boyutlarıyla tartışacağız."

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, çalışmaların düzgün ve titizlikle sürmesi durumunda olası felaketi önemli olumsuzluk görülmeden atlatacaklarını söyledi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Devrek'te Heyelan Durma Noktasına Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement