Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(15.3.MERSİN'DE Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Benim de Hayallerim Var sloganıyla açılan Çilek Toplum Merkezi Müdürlüğü'nce etkinlik düzenlendi.")

15.03.2013 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(15.3.2013/fotoğraf)

//////////

valiye davullu zurnalı karşılama

MERSİN'DE Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Benim de Hayallerim Var sloganıyla açılan Çilek Toplum Merkezi Müdürlüğü'nce etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, davul, zurna eşliğinde karşılandı. Çocuklarla yakından ilgilenen Güzeloğlu, Çilek Toplum Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı gösteriyi izledi.

Akdeniz Sosyal Hizmetler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliğe Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Selahattin Bulut, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Murat Esertürk, çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci katıldı.

Çalışmaları değerlendiren Vali Güzeloğlu "Bu merkezlerimizi kadınlarımız ve çocuklarımızın gelişimi için yapıyoruz. Daha güçlü ve güvenli yaşamanız için elimizden geleni yapacağız. Yeni toplum merkezleriyle daha fazla kişiye yardım edeceğiz inşallah. Bu bölgede yaşayan herkesin sıkıntısı, sıkıntımızdır" dedi.

Daha sonra iki kursiyer Kadınlar Günü ile ilgili hazırladıkları şiirlerini saz eşliğinde söyledi. Vali Güzeloğlu, bu kursiyerlere hediye vererek teşekkür etti. Güzeloğlu, daha sonra kursiyerlerin hazırladığı serginin açılışını yaptı.

Serkan AVCI/ MERSİN,(DHA)

(14.4.2013,FOTOĞRAFLI)

///////////

Tabip Odası Osmaniye temsilciliği açıldı

ADANA - Osmaniye Tabip Odası, Osmaniye temsilciliği binası Vali Celalettin Cerrah'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Adana-Osmaniye Tabip Odası Osmaniye Temsilcisi Dr. Bengü Başlamış İmadoğlu "Temsilciliğimizin açılışının Tıp Bayramıyla birleşmesi bizleri çok memnun etti" dedi. Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten de "Temsilcimiz Dr. Bengü Hanım uzun bir süredir uğraşarak sizlere yakışır bir oda olabilmesi için yoğun bir çaba harcadı. Benim sizden ricam lütfen odamıza gidip gelelim. Sevgili temsilcimiz Bengü Hanıma ve odamıza sahip çıkalım" diye konuştu.

Temsilciliğin açılış kurdelesini kesen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, konuşmasında doktorlara yönelik saldırılara değindi. Cerrah, şunları kaydetti:

"Hekim ve sağlık çalışanlarının şiddet olaylarıyla karşı karşıya kaldıkları bilinmektedir. Bu yüzden tedbirler alınması gerekir. Tedbirler alınırsa şiddet olayları yaşanmayacaktır. Alınacak tedbirlerle hekimler kendilerinin güvence altına alındığını bilmeleri onları rahatlatır. Eskiden sadece doktorlara değil tüm devlet memurlarına karşı saygı vardı. Ben şiddet uygulayanın, hastasını kaybetmesinden kaynaklandığını kabul etmiyorum. Maalesef eğitimsizlik, insanların maddiyatçı olması, büyüklere saygısızlık bunların altında yatıyor olabilir. Ayrıca şiddet içeren internet oyunlarını oynayan çocuklar farkında olmadan şiddete meyilli olabiliyor, özeniyorlar."

Açılışa; Vali Cerrah'ın yanı sıra, TTB MYK üyesi Dr. İsmail Bulca, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Özkan, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, Mimarlar Odası Başkanı B.Banu Başlamış Asker, hekimler ve davetliler katıldı.

OSMANİYE,(DHA)

////////////

Görme engelliler bilgisayar öğreniyor

MERSİN'in Mezitli ilçesinde görme engelli 18 kişi bilgisayar kullanmayı öğreniyor. 160 saat eğitim görecek görme engelliler, kurs sonunda bilgisayar kullanmayı öğrenecek.

Proje Koordinatörü Aslı Altuğlu, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamındaki 'Net Görüş Projesi' için Mezitli Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları protokol ile görme engellilere yönelik 'bilgisayar kursu' düzenlendiğini söyledi. Engelli vatandaşların topluma kazandırılması için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Altuğlu, "Biz toplum olarak engelli vatandaşlarımızın toplum içerisinde olmasını, toplumla kaynaşmasını istiyoruz. Kendilerine karşı acıma duygusu veya ekonomik yardım duygusu istemiyoruz. Toplumun içerisinde bulunmak ve hayatlarını kolaylaştıracak, varsa engelleri onların kaldırılması ve toplumun içerisinde yer alacakları olanakları hazırlamak istiyoruz" dedi.

SANTRAL DIŞINDA DA ÇALIŞABİLİRİZ

Bilgisayar kursuna katılan görme engelli Osman Çakır ise, "Halk arasında özellikle kamu sektöründe çalışan görme engelliler, telefona bağlı santral operatörü şeklinde çalışıyor. Toplumumuz bizlerin santral haricinde hiçbir iş yapamayacağımızı düşünüyor. Biz bu düşünceyi ortadan kaldırmak için bu projeye katıldık. Proje sayesinde santral dışında işleri de yapabileceğimizi ispatlayacağız. Bu konudaki destekleri için ilgili herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gülhan DEMİRCİ/ MERSİN, (DHA)

(15.3.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////

Turizm elçilerine sertifika

MERSİN'in Tarsus ilçesinde düzenlenen ekoturizm, traking ve ev pansiyonculuğu kursu tamamlandı.

Kursiyerlerin sertifika töreni Tarsus Turizm ve Tanıtma Derneği'nde (TARTUD) yapıldı. Törene Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan TARTUD Başkanı Yeşim İçgören, kuruluşlarının 3'üncü yılında 5 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. İçgören, son olarak Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Çamlıyayla toplum tabanlı ekoturizm projesinde 20 kişiye traking monitörlüğü, 20 kişiye ev pansiyonculuğu eğitimi verdiklerini belirtti.

TARTUD Başkan Yardımcısı Hakan Erkul ise, proje kapsamında Çamlıyayla bölgesinde 25'e yakın yöresel ürün seçildiğini anlattı. Erkul, bu ürünlerin paketlenmesi, sunumu ve pazarlanmasının da

ele alındığını kaydetti. Ayrıca bölgede 50 yürüyüş parkuru bulunduğunu, bunlardan 35'inin günübirlik, 10'un kamp konaklamalı ve 5'inin ise ise bisiklet parkuru olduğunu söyledi.

Törende daha sonra kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(15.3.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////

'Kalbim Seninle' sergisi Mersin'de

BEBEK ve çocuklarda kalp sağlığına dikkat çekmek için bu yıl Çocuk Kalp Vakfı desteği ile ikincisi hayata geçirilen ve 37 ünlünün objektif karşısına geçtiği "Kalbim Seninle" sosyal sorumluluk projesinin fotoğrafları Mersin'de sergilenecek. Sergi, 18-31 Mart tarihlerinde Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde izlenime sunulacak. Sergide bebekler ve çocuklarla poz veren, Ali Kırca, Aşkın Nur Yengi, Ayça İnci, Ayşe Kucuroğlu, Bengü, Bennu Gerede, Bennu Yıldırımlar, Berkay, Ceylan Çapa, Çağla Şikel, Çağrı Atiksoy, Defne Samyeli, Deniz Seki, Esra Erol, Feryal Gülman, Gülşen, Hamdi Alkan, Helin Avşar, Hidayet Türkoğlu, Irmak Ünal, İpek Tuzcuoğlu, İnci Türkay, İrfan Değirmenci, İsmail Özkan, Mehmet Coşkundeniz, Merve Boluğur, Nil Karaibrahimgil, Nilüfer Açıkalın, Özge Uzun Üst, Özlem Yıldız, Pınar Esen, Saba Tümer, Sinem Öztürk, Şenay Düdek, Tolgahan Sayışman, Tümer Metin'in fotoğrafları sergilenecek.

Proje kapsamında, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden belirlenecek 10 çocuk, Çocuk Kalp Vakfı'nın katkılarıyla ameliyat edilip sağlığına kavuşturulacak. Selçuk Kaya'nın yapımcılığındaki sergidi, fotoğrafları, Merve Hasman çekti.

MERSİN, (DHA)

(15.3.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////////

İranlı tiyatrocular Tarsus'ta

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi'nce düzenlenen 7'nci Uluslararası Türk Dünyası Tiyatro Günleri kapsamında İran Türk Tiyatrosu, 'Yağmur Duası' oyununu sahneledi. Prof. Dr. Ali Daşkın'ın yazdığı, Melihe Vaizi'nin yönettiği oyun, 75'nci Yıl Kültür Merkezi'nde izleyici ile buluştu. Oyunu izleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, oyunculara çiçek vererek teşekkür etti. Kocamaz, oyunun yazarı Prof. Dr. Ali Daşkın'a da teşekkür ederek, "Ali Daşkın hocam yıllardır Tarsus'a İran'da olduğu gibi bu güzel tiyatro hizmetini sunuyor. Bu itibarla hem Türk kültürüne sahip çıkmanın gayretini güdüyoruz, hem de bölgemizde sadece Tarsus'ta düzenlenmekte olan bu etkinlikten dolayı Tarsus belediyesi yönetimi olarak mutluluk duyuyoruz" dedi.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(15.3.2013, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement