Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

(ek görüntü ve bilgiyle)1- DENİZ ULAŞIMINA SİS ENGELİ (3)İSTANBUL BOĞAZI KAPATILDI, BAZI VAPUR SEFERLERİ İPTALHaber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - Hasan YILDIRIM - İbrahim AKTÜRK -İSTANBUL DHAİstanbul'da etkili olan sis deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor.

25.03.2017 11:48

(ek görüntü ve bilgiyle)

1- DENİZ ULAŞIMINA SİS ENGELİ (3)

İSTANBUL BOĞAZI KAPATILDI, BAZI VAPUR SEFERLERİ İPTAL

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - Hasan YILDIRIM - İbrahim AKTÜRK -İSTANBUL DHA

İstanbul'da etkili olan sis deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. İstanbul Boğazı transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı. Şehir Hatları'nın bazı vapur seferleri de sis nedeniyle iptal edildi.

İptal edilen seferler şöyle:

- Eminönü -Üsküdar

-Eminönü-Kadıköy

-Karaköy-Kadıköy

-Kadıköy-Beşiktaş

-Çengelköy-İstinye

İstanbul Deniz Otobüsleri de sis nedeniyle Sirkeci- Harem araba vapur seferlerinin yapılamadığını açıkladı

İDO'nun iptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferleri ise şöyle:

-08: 35 Bostancı-Kartal-Tuzla- Yalova Deniz Otobüsü

-09: 00 Yalova/ Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot

-09: 00 Pendik/ Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

-09: 45 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

-09: 45 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot

-10: 00 Pendik/ Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

-10: 00 Yalova/ Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot

-11: 30 Yalova-Tuzla- Kartal Deniz Otobüsü

Görüntü Dökümü:

----------------

Güneşin doğuşu

Denizdeki motorların görüntüsü

Spor yapan insanlar

Arabalı vapur bekleyen kamyon ve araçlar

Budo feribotundan görüntü

Şehir hatları vapurunu bekleyenler

Eminönü'nden boğaz görüntüsü

//////////EK GÖRÜNTÜ

-Beşiktaş'ta iskekelerden görüntü

-Eminönü'nden görüntüler

-İptal tabelası

25.03.2017 - 09.27 Haber Kodu : 170325021

25.03.2017 - 08.39 Haber Kodu : 170325015

25.03.2017 - 08.12 Haber Kodu : 170325013

===============================

2- THY "UÇUŞLARDA ELEKTRONİK CİHAZ KISITLAMASI"NI BAŞLATTI

Haber-Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE-İSTANBUL

Amerika ve İngiltere'ye İstanbul'dan yapılan direkt uçuşlarda yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını uçak kabininde taşımamasına yönelik yasak bu sabahtan itibaren Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında uygulanmaya başlandı.

GÖREVLİLERE TESLİM ETTİLER

Atatürk Havalimanı'nda bu sabah Amerika ve İngiltere'ye giden yolcuların bilet işlemlerini yapmak için geldikleri kontuarlarda görevli personeller tarafından yasaklı elektronik cihazlar konusunda uyarıldıkları görüldü.

Bazı yolcular ve transit salonda bulunan yolcular uçağa biniş sırasında bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi, kamera ve müzik çalar gibi cep telefonundan büyük elektronik cihazlarını, özel bir kutu içerisinde kargo kısmında taşınması için görevlilere teslim etti.

Yer hizmeti görevlileri yolculardan aldığı cihazları etiketlendirdi. Ardından önceden hazırladıkları valizlere yerleştirdi. Bunun karşılığında yolculara bagaj etiketi verildi.

"İNŞALLAH ÇOK UZUN SÜRMEZ"

Birleşmiş Milletler'in çocuklar için düzenlediği bir konferansa katılmak için ABD'ye giden Ayşe Çelebi, '"Bizim tabletlerimizi bagaja koymak zorunda kaldık. Aslında kötü oldu bizim için. Çünkü uçakta giderken çalışmamız gerekecekti. Bu bizi olumsuz etkiledi. Uzun bir yolculuk olacak bu sürede kitap okuyup film izleriz" şeklinde konuştu.

Yolculardan Aytül Korkmaz ise bu yasağın THY ve İstanbul çıkışlı seferlerin önüne keseceğini düşündüğünü belirtti. Korkmaz, Amerika'ya, Ortadoğu kaynaklı pek çok yolcunun İstanbul üzerinden uçtuğunu dile getirerek, "Herhalde onlar başka yerleri tercih ederler diye düşünüyorum. İnşallah çok uzun sürmez. Bizim başka şansımız yok. İstanbul'da yaşıyoruz. Mecburen İstanbul üzerinden uçacağız. O yüzden bizi etkilemeyecek" şeklinde konuştu. Diğer bir yolcu Aşkın Aldanmaz ise dünyanın en güçlü ülkelerinden ABD ve İngiltere'nin terörizme el altından verdiği desteğin herkesin bildiğini belirterek, zaman zaman bazı uygulamalarla başka ülkeleri ötekileştirme yoluna gidildiğini söyledi. Aldanmaz, belli bölgelerin insanlarını 'zanlı' konumunda adletmek için çalışıldığına dikkati çekti.

"YOLCULAR CİHAZLARINI UÇAĞA BİNİŞ SIRASINDA YETKİLİLERE TESLİM EDECEK"

ABD ve İngiltere geçtiğimiz günlerde İstanbul'un da aralarında bulunduğu 10 havalimanından bu ülkelere gerçekleştirilecek direkt uçuşlarda, yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine almalarını yasaklayan karar almıştı.

Yasağı ilk uygulayan havayolu şirketi Perşembe günü İstanbul- Londra seferlerini yapan British Airways olmuştu. Yasak kapsamındaki elektronik cihazlar kabine alınmamıştı. THY'ye dün aldığı bir kararla yolcularına cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını uçak kapısına kadar kullanabileceklerini duyurdu. Duyuru ile yolcular cihazlarını uçağa biniş sırasında yetkililere teslim edecek. Cihazlar özel bir kutuya yerleştirilip uçağın kargo bölümüne konulacak bu uygulamadan transit yolcularda faydalanabilecekler. Teslim edilen cihazlar yolculara New York'ta teslim edilecek.

Görüntü Dökümü

--------------

-Kontuardan görüntü

-Check-in işlemi yapılma görünütüsü

-New york kontuarından görüntü

-Öğrenci Ayşe Çelebi,röp

-Aytül Korkmaz röp

-Aşkın Aldanmaz röp

-Transit salondan yolcuların laptop kullanma görüntüsü

-Özel güvenliğin kontrol görüntüsü

-Cihazların konulacağı poşet ve valizlerden göerüntü

-Son kontrolde cihazların paketlenmesi görüntüsü

-Londra yolcularından görüntü

-Lonra yolcuların pasaport işlemi görüntüsü

25.03.2017 - 09.03 Haber Kodu : 170325018

=============================

(ÖZEL)

3- MOTOSİKLETLİ HIRSIZLIK ÇETESİ GÜVENLİK KAMERASINDA

İstanbul Anadolu yakasında çok sayıda motosiklet aksesuarı satan mağazayı soyan motosikletli çetenin Maltepe'de yaptığı soygun güvenlik kamerasına yansıdı.

Motosiklet aksesuarları satan mağazaya giren motosikletli kasklı çete yaklaşık 150 bin lira değerinde 40 kaskı çuvallara doldurarak çaldı.

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN -İSTANBUL DHA

Motosikletli çetenin Maltepe'de 15 gün önce yaptığı soygunun güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

150 BİN TL'LİK SOYGUN

Hırsızlar güvenlik kameraları ve mağazanın alarmının çalmasına rağmen rahat hareketleri dikkat çekiyor. Görüntülerde kapıyı kıran hırsızların içeri girerek yanlarında getirdikleri çuvala maddi değeri yüksek kaskları doldurdukları görülüyor. Değeri yaklaşık 150 lirayı bulan 40 kaskı çalan hırsızlar geldikleri gibi motosikletle kaçıyorlar. Görüntülerde ihbar üzerine gelen polis ekiplerinin iş yerinde çalışma yaptığı görülüyor.

ANADOLU YAKASINDA ÇOK SAYIDA SOYGUN

Motosikletli çetenin Anadolu yakasında çok sayıda mağazayı soyduğu belirtiliyor. 4 kişilik motosikletli çetenin hırsızlık için gece saatlerini tercih ettiği ve her seferinde plakasız iki motosiklet ile hareket ettiği öğrenildi. Motosikletlerle geldikleri mağaza önlerinde kasklarını çıkarmadan kapıyı kıran hırsızlardan birinin dışarıda gözcülük yaptığı, diğer üçünün ise 3-4 dakikada hırsızlığı yaptığı kaydediliyor.

Polis son günlerde hırsızlık çetesini bulmak için geniş çaplı araştırma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Motosikletli hırsızların gelmesi

-Bir kişinin gözcülük yapması

-Diğer hırsızların mağazanın önüne gelmesi

-Güvenlik kamerasının yönünü değiştirmeye çalışması

-Kapıyı açmaları

-İçeri girmeleri

-Çaldıkları kaskları koydukları çuval ile kaçmaları

-Polisin gelmesi

-İnceleme yapması

-Genel ve detay görüntüler

25.03.2017 - 10.22 Haber Kodu : 170325025

=========================

4- AKADEMİSYENLERDEN SEZEN AKSU'NUN 'SORMA' ŞARKISI

Haber-kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ - İstanbul DHA)

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde 2 yıl önce kendi kurumundan yetişen akademisyen ve sanatçılardan kurulan 'Geleneksel Türk Müziği Topluluğu, Avcılar'da verdiği konserde Aşık Veysel'in sevilen deyişlerinden, Azeri ezgilere, Sezen Aksu'nun sevilen şarkısı 'Sorma'ya kadar farklı eserleri seslendirdi.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda Prof.Dr. Cihangir Terzi'nin yönetimindeki Geleneksel Türk Müziği Topluluğu'nda yer alan her biri üniversitede bilimsel kariyeri bulunan 9 sanatçı, Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde ücretsiz konser verdi. 'Hüzünbaz Notalar' ile başlayan konserde, sevilen Türk Halk ve Türk Sanat Müziği eserleri çalıp söyledi. Topluluğun solistleri Öğretim üyesi Yard.Doç.Dr. Sinem Özdemir ve TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Celal Bakar; aralarında Aşık Veysel'in 'Dost Dost Diye Hayaline Yeldiğim' deyişinin de bulunduğu Türkiye'nin çeşitli yörelerinin türküleri ve sevilen Türk Sanat Müziği eserlerinin yanı sıra Batı Trakya, Azerbaycan'ın sevilen ezgileri seslendirdi. Akademisyen topluluk, Sezen Aksu'nun 'Sorma' isimli şarkısını da söyledi. Prof.Dr. Cihangir Terzi, seyircilerden 'Sorma' şarkısının nakarat bölümünde kendilerine eşlik etmelerini istedi. Birlikte söylenen bu şarkı büyük alkış aldı. Topluluk ayrıca Türkiye'de oldukça hareketli tarzda söylenen 'Kadifeden Kesesi' isimli şarkıyı Kırım Tatar Türkleri tarafından söylendiği gibi ağır tempoda okudu. Büyük ilgi gören konserin sonunda sahneye gelen İTÜ ekibi Van türkülerini seslendirdi, halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Prof.Dr. Cihangir Terzi, İstanbul Teknik Üniversitesi Geleneksel Türk Müziği Topluluğu'nun genellikle 12 kişiden oluştuğunu, Anadolu topraklarının yanı sıra yakın coğrafyadaki Balkanlar, Kafkaslar, İran Azerbeycanı, Ortadoğu'ya, Kıbrıs ve hatta Yunan adaları dahil bölgedeki dans kültüründe olan her şeyi mümkün olduğunca sergilemeye çalıştıklarını söyledi. Prof.Dr. Terzi, şöyle dedi:

"TÜRKÜ TADINDAKİ BESTELER"

"Türk Müziği Devlet Konservatuarımızın bize öğretmiş olduğu Türk Halk ve Türk Sanat Müziği'nin yanı sıra zaman zaman Türk halkının dimağında kalan bazı türkümsü, türkü tadındaki bestelere de yer veriyoruz. Bunlar Sezen Aksu, Barış Manço, Moğollar olabilir. Bunlar, şehir kültürümüz içerisinde zihnimize kazınan keyfimizi ortaya koyan eserlerdir. Bunları da kültürümüzden ayırmıyoruz. Tek ölçümüz var, kaliteli müzik yapmaya çalışmak"

Prof.Dr. Cihangir Terzi, bir soru üzerine şehir halk müziği eğlencesinde 'Kadifeden Kesesi'nin Anadolu'da daha hareketli söylendiğini belirterek, "Bizim söylediğimiz Kadifeden Kesesi Kırım Tatar Türkleri'nden 15 sene kadar önce yazdığım bir müziktir. Kırım Türkleri'nin çok orijin, enterasan, güzel müzikleri var. Hepsi keşfedilmeye, icra edilmeye değer müzikler. Bütün bu zenginliklerimizi sergilemeye çalışacağız" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Topluluğun konserindeki bazı parçalardan bölümler

-Türk Sanat Müziği tarzından söylenen 'Sorma' şarkısından bölümler

-Kırım Tatar Türkleri tarafından ağır okunan 'Kadifeden Kesesi' şarkısından bir bölüm

-Prof.Dr. Cihangir Terzi konuşurken

25.03.2017 - 09.25 Haber Kodu : 170325020

============================

5- AVRUPA, TÜRKİYE'NİN SÜRDÜRDÜĞÜ 'YAZ SAATİNE' GEÇİYOR

Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

Avrupa ülkelerinde bu gece yarısından sonra saatler 1 saat ileri alınarak 'Yaz saati' uygulamasına geçilecek. Böylece Avrupa ülkelerinin Türkiye ile arasındaki 1 saatlik fark ortadan kalkacak.

Bakanlar Kurulu'nun aldığı, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla, 30 Ekim'den itibaren, saatlerin 1 saat geri alınmasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmişti. Böylece 1973'ten bu yana her yıl, Mart'ta 1 saat ileri alınan saatlerin, Ekim'de bir saat geri alınması uygulamasına son verilmiş zaman GMT+3 diliminde sabitlemiş olmuştu. Uygulama ile Türkiye'nin Ortadoğu ve bazı Afrika ülkeleriyle saat farkı ortadan kalkmış, Avrupa ülkeleriyle saat farkı 1 saatten 2 saate, İngiltere ile de 2 saatten, 3 saate çıkmıştı. Türkiye'de karanlıkta işe gitmekten, çocuklarını sabah ezanı okunmadan gece okula göndermekten yakınan kişilerin internette başlattıkları 140 bini aşan imza kampanyaları sonuç vermemişti.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), GMT+3 saat diliminin (yaz saati) kalıcı hale getirilmesinin enerji tüketimini azaltacağı yerde arttırdığını öne sürerken, Kasım ayı tüketiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 düzeyinde rekor artış gösterdiğini ve 22.7 milyar kilovat saat ile en yüksek düzeye ulaştığını açıklamıştı.

Yaz saati saat uygulamasıyla, özellikle Türkiye'de büyük ilgi gören UEFA ve Şampiyonlar Ligi futbol maçlarının gece yarısına doğru başlaması, bitişinin ertesi günün ilk saatlerine sarkması futbol severleri uykusuz bırakmıştı.

Avrupa ülkelerinde 27 Mart pazar günü saat 03.00'te 1 saat ileri alınması ile Türkiye arasındaki zaman farkı yine 1 saate, İngiltere ile 2 saate düşmüş olacak.

Görüntü Dökümü (Arşiv):

----------

-Kış aylarında sabah ezanı okunurken gece karanlığında işe gidenler

-Kış aylarında 'Yaz saati' uygulamasına son verilmesini isteyenler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement