Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

Dha İstanbul Bülteni - 4

1 - İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI (2)Haber- Kamera: Cengiz ÇOBAN - Hasan YILDIRIM- Özgür EREN / İSTANBUL DHAİstanbul'da akşam saatlerinde kar yağışı başladı.

13.12.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI (2)

Haber- Kamera: Cengiz ÇOBAN - Hasan YILDIRIM- Özgür EREN/ İSTANBUL DHA

İstanbul'da akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Aralıklarla sulu kar şeklinde yağan kar kısa sürede etkisini kaybetti.

İstanbul'da akşam saatlerinde kısa süreli kar yağdı. Kısa süre yağan kar etkisini kaybetti.

BAZI EVLERİN ÇATILARINI KAR KAPLADI

Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle Kartal ve Sancktepe çevresinde kar yağışının başladığı görüldü. Bazı evlerin çatıları ve araçların camları karla kaplandı. Kar yağışının ilerleyen saatlerde hızlanması bekleniyor

Görüntü Dökümü:

-----------------------

- Maçka parkından kar yağışı görüntüsü

-Kar yağışından görüntü

-Çatı ve araçların üzerinden kar görüntüsü

-Vatandaşlarla röp

-Genel ve detay görünütler

=====================

2- KAYSERİSPOR ŞEHİTLER TEPESİNİ ZİYARET ETTİ

Babasını terör saldırısında kaybeden Umut Bulut açıklama yaptı

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHA

Kayseri spor, hain terör saldırısının gerçekleştiği Şehitler Tepesi'ni ziyaret etti.

Türkiye kupasında yarın Beşiktaş ile karşılaşacak Kayserispor, takım otobüsüyle hain saldırının gerçekleştiği yere geldi.

Futbolcular ve teknik heyet şehitler için dua etti. Babasını Ankara'daki terör saldırısında kaybeden futbolculardan Umut Bulut yaptığı açıklamada, "Sözün bittiği yer. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"İnşallah bu olaylar son bulur" diyen Bulut, "Devletimiz gereken mücadaleyi veriyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------

-Takımın gelişi

-Bulut'un açıklaması

-Kayserispor Futbol Şube sorumlusu Anmet Yıldız'ın konuşması

-Takım otobüsünün ayrılması

13.12.2016 - 16.08 Haber Kodu : 161213136_

=====================

(geniş haber)

3- TERÖR KURBANI KOÇ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ GÖRKEM YAZICI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber: Enver ALAS, Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden Koç Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Görkem Yazıcı, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

22 yaşındaki Görkem Yazıcı için Sarıyer Demirciköy Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Üzerinde Görkem Yazıcı'nın resminin bulunduğu 'Seni unutmayacağız' yazılı büyük bir pankart cami avlusuna asıldı. Başta ailesi ve yakınlarının katıldığı törene Koç Üniversitesi'nden öğretim görevlisi ve öğrencilerin yoğun katılımı oldu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de cenaze törenine katıldı. Ayrıca cenazeye Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TBMM adına çelenk gönderildi.

OYNADIĞI TAKIMIN FORMASI TABUTA KONULDU

Türk Bayrağına sarılı tabutun üzerine üniversitenin Amerikan futbolu takımında oynayan Görkem Yazıcı'nın forması da konuldu. Takım arkadaşları ise takım formalarını giyerek arkadaşlarını sonsuzluğa uğurladılar.

BİRBİRLERİNİ TESELLİ ETTİLER

İstanbul'da annesiyle birlikte yaşayan Görkem Yazıcı'nın genç yaşta ölümü okul arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Cenazeye katılan arkadaşları uzun süre gözyaşı döktü, zaman zaman da birbirlerine sarılarak teskin ettiler.

KİLYOS MEZARLIĞI'NDA DEFNEDİLDİ

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Görkem Yazıcı'nın cenazesi Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Törene katılanlar

-Cami avlusuna asılan resim

-Çelenkler

-Ağlayan arkadaşları

-Protokolün gelişi

-Tabutun omuzlarda taşınması

-Cenaze aracına bindirilişi

-Genel ve detaylar

13.12.2016 - 14.08 Haber Kodu : 161213069

====================

4- ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ÇEVİK KUVVETE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL-DHA

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencileri, Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan polisler için Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinde bulundu.

Yaklaşık 50 öğrenci, şehit olan polisler için Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne geldi. Burada öğrencileri İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ağırkaya ve diğer çevik kuvvet polisleri karşıladı. Öğrenciler, burada bulunan polislere beyaz karanfil ve lokum ikram etti. Ardından, Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası İlişkiler öğrencisi Sinan Ergün, bir konuşma yaptı. Ergün, "Teröre karşı topyekun bir duruş sergilemezsek bugün İstanbul Beşiktaş'ta patlayan bombalar maalesef yarın başka metropollerde devam edecektir" dedi.

"YASIMIZI TUTUYORUZ AMA GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ"

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ağırkaya ise, öğrencilerin verdiği destek ve ziyaret için teşekkür etti. Ağırkaya, "Acımızı yaşıyoruz, yasımızı tutuyoruz ama görevimizin başındayız. Silah arkadaşlarımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin, hem ailelerine hem de bizlere sabır versin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenci grubu, dua ve şehit olan polisler için Kuranı Kerim okudu. Ziyaretin sonunda öğrenciler, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Zafer Ağırkaya'ya Türk Bayrağı armağan etti.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Çevik Kuvvet Şube Müdürü ve diğer polislerin öğrencileri karşılaması

-Öğrencilerin ziyaretinden görüntü

-Öğrenci Sinan Ergün ve Şube Müdürünün açıklamaları

-Öğrencilerin polislere karanfil ve lokum dağıtmasından görüntü

-Okunan dua ve Kuranı Kerim

-Öğrencilerin Türk Bayrağı armağan etmesi

-Genel görüntüler

13.12.2016 - 15.51 Haber Kodu : 161213104

===========================

5- ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ İNÖNÜ ŞEHİTLER TEPESİ'NE ÇİÇEK BIRAKTI.

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/İSTANBUL,

Beşiktaş'ta terör saldırısının gerçekleştiği yere gelen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü çiçek bıraktı.

İnönü "Şehitlerimize tanrıdan rahmet diliyorum, yakınlarına sevenlerine başsağlığı diliyorum, hastanedeki yaralılara acil şifalar diliyorum bazıları hayat boyu çekecekler bu günü anısını hatırlayacaklar. Hakikaten içimiz yandı ama elimizden başka birşey gelmiyor ne yazık ki diyecek kelime bulamıyorum" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-----------

-Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve beraberindekilerin Şehitler Tepesi'ne gelmeleri

-Çiçek bırakmaları

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

13.12.2016 - 15.39 Haber Kodu : 161213113

================================

(ek görüntü ile geniş haber)

6-TIR DORSESİ YANDI; TEM 1 SAAT TRAFİĞE KAPANDI

Haber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHA

TEM Otoyolu Büyükçekmece mevkii Edirne istikametinde kağıt balya yüklü TIR'ın dorsesinde çıkan yangın nedeniyle yol yaklaşık 1 saat ulaşıma kapandı.

TEM Otoyolu'nda, Edirne yönünde seyir halinde olan kağıt balya yüklü TIR'ın dorsesinde saat 14.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın sebebiyle yol Edirne istikametinde trafiğe kapandı. Yolda kilometrelerce trafik oluşurken itfaiye olay yerine ulaşmakta zorluk çekti.İtfaiyenin müdahalesinin ardından yangın söndürüldü. Yol yaklaşık 1 saat sonra trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Yanan TIR dorsesi

-Yolda bekleyen araçlar

-İtfaiyenin müdahalesi

-Oluşan trafikten detay

13.12.2016 - 14.40 Haber Kodu : 161213075

==============================

7- FETÖ/ PDY'NİN YASADIŞI DİNLEME DAVASI

Haber: Özden ATİK/ İstanbul,DHA

Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 143 polisin yargılandığı FETÖ/PDY'nin yasadışı dinleme davasına devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7.celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan eski Emniyet İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Hayati Başdağ ile 25 tutuksuz sanık katıldı.

SAVUNMASINI HAZIRLAMAK İÇİN SÜRE TALEP ETTİ

Duruşmada söz alan Hayati Başdağ savunmasını hazırlamak için süre talep ederek, "Bizim yaptığımızın kanuni ses kayıtları sanmıştım. Ancak bunun olmadığını gördüm. Terör örgütü üyeliğinden tutuklandım. Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmaya çalışıyorlar, yaşanan süreç devletin tasfiyesi sürecidir. FETÖ konusu mazerettir. İsterseniz bu süreci Ergenekon ve Balyoz süreçlerine MİT krizine götürebilirsiniz. Heyetinizin tarihi sorumluluk gereği bunun şuurunda olmanızı istirham ediyorum. Yarın torunlarımız arkamızdan Fatiha mı, yoksa başka bir şey mi okuyacak bu belli olacaktır. Ben ihraç edilmiş de olsam Türk devletinin bir neferiyim" dedi.

"FETÖ ÜYESİ OLMADIĞIM AÇIKTIR"

FETÖ savunuculuğu yapmadığını ileri süren Başdağ, "FETÖ üyesi olmadığım açıktır. FETÖ uydurulmuş bir çuvaldır. Türkiye Cumhuriyeti devleti yıkılmak istenmektedir. Amaç Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesidir. Ben kendimle ilgili bir talepte bulunamam. Ama sakın beni tahliye etmeyin, tahliye ederseniz FETÖ'cü diye damgalanırsınız ve işinizden atılırsınız, cezaevine girersiniz" diye konuştu. Diğer sanıklar ise avukat tutmak için maddi imkanlarının yeterli olmadığını söyleyerek avukat atanmasını talep etti.

TUTUKLULUKLARININ DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Hayati Başdağ'ın savunmalarının henüz alınmamış olması, iddia edilen eylemlerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde yoğunlaşmış olması ve bu sanıkların yönetici konumda bulunmalarını dikkate alarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

KATILMA TALEPLERİ KABUL EDİLDİ

Heyet, aralarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ve emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da bulunduğu toplam 80 şikayetçinin suçtan zarar görme ihtimallerine binaen duruşmalara 'katılan' sıfatıyla kabullerine de hükmetti. Avukat talebinde bulunan sanıklara avukat tayin edilmesi için baroya yazı yazılmasına karar veren heyet, sanıklara savunmalarını hazırlamaları için süre verdi. Duruşma ertelendi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan 721 sayfalık iddianamede siyaset, iş, medya ve spor dünyasından tanınmış isimlerin de bulunduğu 57 kişi "mağdur" sıfatıyla yer alıyor. 209 kişinin "müşteki" sıfatıyla yer aldığı iddianamede, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne İl Emniyet Müdürlükleri bünyesinde bulunan İstihbarat Şube Müdürlükleri'nde telekomünikasyon yoluyla yapılan önleyici istihbarat faaliyetleriyle ilgili olarak iletişimin tespit edilmesi, dinlenmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesinde usulsüzlükler tespit edildiği belirtiliyor. Sanıkların 2008 yılından 2013 yılına kadar kesintisiz bir biçimde bu eylemlerini sürdürdükleri ve yasadışı örgütlenme oluşturdukları ifade ediliyor. İddianamede, sanıkların kamuoyunda tanınan belirli ekonomik güce sahip kişileri, terör ve organize suç örgütleriyle ilişkilendirerek, bu kişilere ait bilgileri bildikleri halde kişinin gerçek kimliklerini gizlemek veya eksik ya da yanlış bilgi vererek, içeriği itibariyle sahte oluşturulmuş belgelerle temin edilen dinleme kararlarını uygulamaya koyarak, özel hayatın gizliliğini ihlal ettikleri belirtiliyor.

CEZA İSTEMLERİ

İddianamede, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski emniyet müdürleri Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında olduğu tüm sanıklar hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Özgür Nikbay, Halil Hilal Seyfi, Serdar Güldalı ve Mehmet Yılmaz hakkında ayrıca, "Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, diğer 137 şüphelinin de "Silahlı örgüte üye olmak" suçundan 10'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. İddianamede, Ali Fuat Yılmazer hakkında 56 müştekiye yönelik eyleminden dolayı, "Resmi belgede sahtecilik", "İftira", "Görevi kötüye kullanma", "Haberleşmenin gizliliğini ihlal", "Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması", "Özel hayatın gizliliğini ihlal", "Kişisel verilerin kaydedilmesi", "Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme", "Kanunların belirlediği sürelerin geçmiş olmasına karşın verileri yok etmeme" suçlarından 616 yıldan bin 924 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, Erol Demirhan'ın ise aynı suçlardan, 175 müştekiye yönelik eyleminden dolayı bin 743 yıldan 5 bin 735 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. Diğer 141 şüpheli hakkında ise benzer suçlardan 35 yıldan 878 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement