Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

1)BOMBALI SALDIRIYA OKULDA YAKALANAN ÇOCUKLARIN KORKU DOLU ANLARI KAMERALARA BÖYLE YANSIDIDİYARBAKIR merkez Bağlar ilçesinde 4 Kasım'da Emniyet Müdürlüğü ek binasına yönelik gerçekleştirilen ve 2'si Polis 11 kişinin yaşamını yitirmesine, 100 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı araç...

08.11.2016 11:37

1)BOMBALI SALDIRIYA OKULDA YAKALANAN ÇOCUKLARIN KORKU DOLU ANLARI KAMERALARA BÖYLE YANSIDI

DİYARBAKIR merkez Bağlar ilçesinde 4 Kasım'da Emniyet Müdürlüğü ek binasına yönelik gerçekleştirilen ve 2'si Polis 11 kişinin yaşamını yitirmesine, 100 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı araç saldırısı sırasında patlama noktasına 150 metre uzaklıkta bulunan bir okulda yaşanan panik ve korku dolu anları kameraları saniye saniye yansıdı. Patlama ile birlikte korku içinde sınıflardan koridorlara çıkan ve ağlayan öğrencilerin birbirlerine sarıldıkları gözlenirken, bir işyerinin kamerasında ise, patlama anında insanların korku ve panik halinde kaçtıkları görüldü.

Merkez Bağlar ilçesinde Aydın Arslan Bulvarı'nda bulunan Emniyet Müdürlüğü ek binası yanında 4 Kasım'da infilak ettirilen bombalı araç saldırısının bölgede yarattığı korku ve paniği gösteren yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Patlama noktasına yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan Yahya Kemal Beyatlı ilkokulunda güvenlik kameraları ile kayıt edilen görüntüler, yaşanan korku ve panik dolayı anları gözler önüne seriyor. Görüntülerde, patlama ile birlikte sınıflarda bulunan öğrencilerin korku ve panik ile sınıflardan kaçtığı ve birbirlerine sarılarak ağladıkları görüldü. Öğretmenleri tarafından sakinleştirilen öğrencilerin yaşadıkları korku dolu anlar kameralar tarafından kayıt edilirken, yine başka bir görüntü de ise, bir işyerinde alış veriş yapan vatandaşların patlama etkisiyle sağa sola kaçtıkları görülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------------------

-Güvenlik kameralarından detaylar

-Mağaza önünde alışveriş yapan vatandaşlar

-Vatandaşların patlamayla kaçışması

-Çocukların okul koridorunda yaşadığı panik

-Kaçmaları birbirlerine sarılmaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

==========================================================

ÇOCUKLUK ARKADAŞLARIN 15 BİN TL'LİK BORÇ TARTIŞMASI ÖLÜMLE BİTTİ

2)KATİL ZANLISININ SOĞUKKANLI TAVRI KAMERAYA YANSIDI

İZMİR'in Buca İlçesi'nde yaşayan Ferdi Hepgürses (38), otomobilini sattığı ve bu alışverişten kalan 15 bin TL'yi işlerinin kötüye gitmesi nedeniyle ödeyemeyen çocukluk arkadaşı M.Ş.'yi (38), iddiaya göre çocuğunun yanında darp etti. M.Ş. birkaç gün sonra Hepgürses'i tabancayla sırtından vurdu. Hepgürses olay yerinde hayatını kaybederken, M.Ş.'nin olay yerinden soğukkanlı bir şekilde ayrılması güvenlik kamerasına yansıdı.

Buca'da çocukluk arkadaşı olan Ferdi Hepgürses ile M.Ş., bir süre birlikte eğlence mekanı işletmeciliği gibi çeşitli işler yaptı. Daha önce çeşitli suçlardan hakkında açılan davalarda hapis cezası alan Hepgürses, cezaevine girdi. M.Ş. de oto galericiliği yapmaya başladı. Bir süre cezaevinde kalan Hepgürses, cezasının azalması ve cezaevindeki iyi hali nedeniyle denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı. Paraya ihtiyacı olan Hepgürses, kendisine ait otomobili M.Ş.'ye sattı. Otomobilin karşılığı olan paranın bir kısmını peşin, diğer kısmını da taksitle veren M.Ş., iddiaya göre kalan yaklaşık 15 bin TL borcu, işlerinin kötüye gitmesi nedeniyle ödeyemedi. Bunun üzerine iki arkadaş arasında tartışma çıktı. Geçen ay gittikleri aynı berber dükkanında karşılaşan iki arkadaş arasında borç meselesi yüzünden yine tartışma yaşandı. Berbere yanında oğlunu da götüren M.Ş., burada Hepgürses tarafından darp edildi.

KOŞARAK GİRDİ, YÜRÜYEREK ÇIKTI

Oğlunun yanında darp edilmeyi içine sindiremeyen M.Ş., kavgadan birkaç gün sonra, geçen 22 Ekim'de Fevzi Çakmak Caddesi numara 4'te bulunan markete gelen Hepgürses'in hemen arkasından işyerine girip kavga etmeye başladı. M.Ş., Hepgürses'i sırtından vurdu. Bir başka işyerine ait güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde, Hepgürses'in otomobilini park edip markete girdiği, M.Ş.'nin ise hemen arkadan gelen hafif ticari araçtan indikten sonra koşarak markete girdiği ve olayın ardından yürüyerek soğukkanlı bir şekilde marketten çıktığı görüldü. Olayda, Hepgürses hayatını kaybederken M.Ş. kayıplara karıştı. Olay yerinde ise birinin Hepgürses'in olduğu sanılan iki tabanca ele geçirildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, M.Ş.'nin, yakınlarıyla olay yerine geldiğini ve sonrasıda yine bu kişilerle kaçtığını belirledi. Olaya 5 kişinin karıştığını tespit eden polis, M.Ş. ile S.S.'yi (Sertaç Saltık) (27) gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.Ş. ile S.S. "Tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklandı, diğer 3 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Ferdi Hepgürses'in markete girmesi

-Hemen arkasından M.Ş.'niun markete girmesi

-M.Ş.'nin olaydan sonra yürüyerek marketten çıkıp uzaklaşması

(Haber: Tufan HAMARAT/ İZMİR, DHA)

===========================================

3)MARKETTEN MAMA ÇALDI, TEKRAR GELİNCE YAKALANDI

ADANA'da 33 yaşındaki Banu K., marketten mama çalarken yakalandı. Uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve çaldığı mamaları satarak uyuşturucu alacağını söyleyen genç kadın, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Merkez Seyhan İlçesi Ziyapaşa Mahallesi'ndeki bir markete 27 Ekim'de müşteri olarak giren Banu K. iddiaya göre çantasına doldurduğu bebek mamalarını çaldı. Hırsızlık anı da marketin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Hırsızlık, akşam sayım yapan görevlilerin mamaların eksik olduğunu fark etmesiyle ortaya çıktı. Banu K. olaydan bir hafta sonra yine hırsızlık yapmak için aynı markete geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen görevliler, Banu K.'yı tanıyıp polise haber verdi. Çalışanların ihbarı üzerine markete gelen polis ekipleri, genç kadını takibe aldı. Raftan aldığı mamaların parasını ödemeden marketten çıkan K., ekiplerce suçüstü yakalandı.

Uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve çaldığı mamaları satarak parasıyla uyuşturucu alacağını itiraf eden Banu K. çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Kadın zanlının marketin içinde yürümesi

Elinde mamalarla görüntüsü

Görevliyle konuşması

Elindeki mamaları çantasının içine koyması

Kadının raflardan mamaları alması

Çantasının içine koyması

Diğer bir raftan farklı bir ürün alarak ilerlemesi

Kasada görüntüsü

Marketten çıkması

--------------------------------

Polis aracının görüntüsü

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracı içinde görüntüsü

SÜRE: 04'06" BOYUT: 460 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===============================================

4)ANTALYA'DA KAFE YANGINI KORKUTTU

ANTALYA'da sabaha karşı bir kafeteryada çıkan yangın, korkuya neden oldu. Görgü tanıkları, işyerinin 3 kişi tarafından kundaklandığını iddia etti.

Saat 05.30 sıralarında Muratpaşa İlçesi Tekelioğlu Caddesi'ndeki 'Bod Ass' adlı kafeden duman çıktığını görenler, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevlerin dış kaplaması plastik olan işyerini sardığı yangına, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Polis ekipleri güvenlik gerekçesiyle caddeyi ve bağlı sokakları trafiğe kapattı. Çok sayıda itfaiye ekibinin çabasıyla yangın, güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. İşyerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Görgü tanıkları polise, yangından hemen sonra olay yerinden 3 kişinin otomobille hızla uzaklaştığını gördüklerini, yangının kundaklama sonucu çıktığını iddia etti. İddialar üzerine olay yeri inceleme ekipleri kafede delil topladı. Aynı binada oturan işyeri sahipleri de olay yerine gelerek çalışmaları izledi, polise ifade verdi.

Görüntü Dökümü

-----------------

İtfaiye ekiplerinin çalışmasından görüntü

İşyerinin görüntüsü

Soğutma çalışmasından görüntü

Olay yeri inceleme ekibinin gelmesi

Detaylar

58/// 1.49

( HABER-KAMERA: Süleyman EKİN/ANTALYA-DHA)

=====================================================

5)EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, 'KEŞKE BEN ÖLSEYDİM' DİYE AĞLADI

ADANA'da boşanmak istediği için tartıştığı eşi 45 yaşındaki İmhan Kılıç'ı tabanca ile kalbinden vurarak öldüren pazarcı 53 yaşındaki Ahmet Kılıç, tutuklandı. Cezaevine gönderilen Kılıç, "Keşke ben ölseydim" diyerek gözyaşı döktü.

Merkez Yüreğir İlçesi'nde oturan Ahmet Kılıç, pazarcılık yaparken tanıştığı kadınla ilişki yaşamaya başladı. 3 çocuk annesi İmhan Kılıç kocasının ihanetini öğrenince, Ahmet Kılıç "Pişmanım, bir seferlik bir şeydi, ayrıldım" diyerek af diledi. Çift, Ahmet Kılıç'ın kadınla bir daha görüşmemesi konusunda anlaşıp barıştı.

Ancak İmhan Kılıç, bir süre sonra eşinin ilişki yaşadığı kadının hamile olduğunu ve ilişkilerini sürdürdüğünü öğrenince boşanma kararı aldı. İmhan Kılıç, geçen pazar günü de bu kararı eşi Ahmet'e anlattı. Çift arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İmhan Kılıç, yatak odasına girip kapıyı kilitledi. Kapıyı açmasını isteyen Ahmet Kılıç, iddiaya göre belindeki ruhsatsız tabancayı çıkarıp kapıya ateş etti. Kurşun kapının arkasındaki kadının kalbine isabet etti. Ağır yaralanan İmhan Kılıç, eşi Ahmet ile kızları Meryem Kılıç tarafından götürüldüğü hastanede öldü.

'ÇOK PİŞMANIM'

Polis, acil servis önünde gözyaşı döküp sinir krizleri geçiren Ahmet Kılıç'ı gözaltına adı. Ahmet Kılıç, cinayet bürosundaki sorgusunda suçunu itiraf etti. Birlikte yaşadığı kadının hamile olduğunu belirten Ahmet Kılıç şunları anlattı:

"Başka bir kadınla ilişkim vardı. Eşim, bunu öğrenmiş. Ayrılmamı istemişti, ben de ilişkimi bitirdiğimi söyleyip devam ettim. Nikahsız eşim hamile kaldı. İmhan bunu da öğrenip, ayrılmak istediğini söyledi. Aramızda tartışma çıktı, tartışma sırasında odaya girdi, kapıyı kilitledi. Kapıyı açmasını söyledim, beni dinlemedi. Ben de ruhsatsız tabancayı alıp kapıya doğru ateş ettim. Keşke ben ölseydim, çok pişmanım."

Eşi tarafından öldürülen İmhan Kılıç'ın cenazesi, Şanlıurfa'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanan Ahmet Kılıç, cezaevine götürülürken "Keşke ben ölseydim. Böyle olmasını hiç istemezdim. Benim ciğerim yanıyor" diyerek gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis aracının gelişi

Zanlının araçtan indirilmesi

Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Zanlının ağlaması

Polis aracına bindirilmesi

SÜRE: 01'22" BOYUT: 153 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

========================================================

6)FETÖ OPERASYONUNDA 35 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün 'ByLock' adlı haberleşme programını kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 97 öğretmenden 35'i tutuklandı, 6'sı da adli kontrol kararıyla, 2'si de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta yapılan iki ayrı operasyonda daha önceden açığa alınan haklarında yakalama kararı çıkartılan 108 öğretmenden 97'si gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmenlerden 35'i tutuklandı, 6'sı da adli kontrol kararıyla, 2'si de savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 54 öğretmenin sorgusunun sürdüğü belirtildi

Görüntü dökümü:

---------------------------

Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmeleri

Haber: Tolga YANIK Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

===================================================

7)YARALI ARKADAŞI VE PATLAK LASTİKLE KAÇAN SÜRÜCÜ DÜZCE'DE YAKALANDI

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde, sürücüsü 'Dur' ihtarına uymayan lüks otomobile jandarmanın açtığı ateşte araçtaki 1 kişi yaralandı, lastik patladı. Buna rağmen kaçan sürücü Düzce'de durdurulup gözaltına alındı, yaralı arkadaşı hastaneye kaldırıldı.Olay, sabah saatlerinde TEM Otoyolu'nda Hendek yakınlarındaki dinlenme tesisinde meydana geldi. İstanbul'dan Ankara yönüne giden 06 FT 1497 plakalı otomobilin sürücüsü, tesis girişindeki kontrol noktasında jandarmanın 'Dur' ihtarına uymadı. Jandarma ekipleri, bomba yüklü olabileceği şüphesiyle araca ateş açtı. Araca 7 kurşun isabet etti. Yanındaki arkadaşı omzundan vurulan sürücü, sol ön lastiği patlayan otomobille kaçmaya devam etti.

Düzce'nin Gölyaka İlçesi'ndeki kavşaktan D-100 Karayolu'na çıkan sürücü, Düzce yönüne kaçmaya devam etti. Sol ön lastiği tamamen parçalanan, arka lastiğinin de havası inen otomobil, daha fazla ilerleyemeyince Çilimli Kavşağı'nda jandarma ve polis ekipleri tarafından durduruldu. Ekipler, sürücü ile sol omzundan vurulan arkadaşını güvenli bir şekilde araçtan indirdi. Yaralı, ambulansla Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücü ise gözaltına alındı.

Üzerlerinden farklı kimlikler çıkan şüphelilerden sürücü, aracın amcasına ait olduğunu ileri sürdü. Yaralı arkadaşı ise ilk ifadesinde, "Ben araçta uyuyordum. Birden jandarma ateş etmeye başladı, ne olduğunu anlamadık" dedi. Araçta yapılan ilk incelemede de herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Şüphelilerin Sakarya ekiplerine teslim edileceği belirtilirken, soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Sürücünün gözaltına alınması

-Jandarma ve polisin incelemesi

-Araçta inceleme yapılması

-Araçtan detaylar

-Yaralının hastaneye kaldırılması

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

============================================

8)ENGELLİ KIZI İÇİN EVİN CEPHESİNE ASANSÖR YAPTIRDI

KOCAELİ'nin Dilovası ilçesinde Dilaver Yaman engelli kızı için 3 katlı evinin cephesine asansör yaptırdı. 16 yaşındaki Şehadet Yaman asansör sayesinde artık tekerlekli sandalyesi ile rahatlıkla dışarı çıkabiliyor

Dilovası Belediyesi'nde zabıta memuru olan Dilaver Yaman, Diliskelesi Mahallesi'ndeki 3 katlı evinin cephesine engelli kızı için asansör yaptırdı. Felç geçirmesi nedeniyle belden aşağısı tutmayan Şehadet Yaman daha önce ailesinin yardımı ile dışarı çıkabilirken, artık asansöre tekerlekli sandalyesi ile binerek rahatlıkla dışarı çıkabiliyor. Kızının hayata küsmemesi için asansörü yaptırmaya karar verdiğini belirten Dilaver Yaman, "16 yaşında engelli bir kız çocuğum var. Onun daha rahat çıkıp inmesi için, evde hapis olmaması için, sosyal faaliyetlere katılabilmesi, arkadaşlarıyla diyalog kurabilmesi yani hayata küsmemesi için böyle bu asansörü yapmaya karar verdim. Kimse çocuklarının engeli ile utanmasın. Çocuğunun sosyal faaliyetlere katılmasını sağlasınlar, okuluna gitmesini, aile gezintilerine katılmasını sağlasınlar, parkalara bahçelere çıkartsınlar" dedi.

Evde eğitim alan 9'uncu sınıf öğrencisi Şehadet Yaman ise asansörün hayatını kolaylaştırdığını belirterek, artık istediği zaman dışarı çıkabildiğini söyledi.

Dilovası Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Abdulsamet Elden ise, "Toplumumuzda birçok insanın kendi engelli evladından utanarak toplumun içerisine çıkarmadığını görüyoruz. Ancak Dilaver Yaman yapmış olduğu bu asansörle kendi evladının sokağa çıkmasını sağlamıştır. Toplumla bağının kopmamasını, sosyal hayatla barışık olmasını sağlamıştır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜDÖKÜMÜ

Baba ve kızı ile röp.

Asansörden görüntüler

Tekerlekli sandalye ile asansöre binmesi

Abdulsamet Elden ile röp.

HABER-KAMERA: Murat ÖZGÖL-DİLOVASI(Kocaeli), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement