Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)ALADAĞ'DA GECİKEN YURT YATIRIMI SEVİNDİRMEDİADANA'nın Aladağ İlçesi'nde eski yurt binasının yıkılması ile kız öğrencilerin 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurduna nakledilip, burada 10'unun yanarak ölmesinin derin acısı yaşanırken, yeni bir yurt binasının yapımına ancak geçen...

01.12.2016 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ALADAĞ'DA GECİKEN YURT YATIRIMI SEVİNDİRMEDİ

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde eski yurt binasının yıkılması ile kız öğrencilerin 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurduna nakledilip, burada 10'unun yanarak ölmesinin derin acısı yaşanırken, yeni bir yurt binasının yapımına ancak geçen ay başlandığı ortaya çıktı. İller Bankası'nın (İLBANK) hibe olarak 8.5 milyon lira ihale bedeli ile yaptıracağı yurt daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Daha önce yıkılan binanın yerinde temeli atılıp projesi 300 kişilik olan yurdun yarısı erkekler, yarısı kızlar için planlandı. İlçedeki 4 okulun bulunduğu kompleksin ortasındaki eski yurt Adana depreminden sonra inşa edilmesine rağmen sonraki bir depremde hasar görmüş, onarıldıktan sonra kullanılırken 2 yıl önce 'çürük' raporu ile yıkılmış, yeni yurt için beklenmeye başlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca kız öğrenciler için yurt eksikliği giderilemeyince, kurulan dernek yanan binayı yaptırmış, açıkta kalan kız öğrenciler buraya yerleştirilmişti.

İLBANK'ın yeni yurt binasının teslimi 2018 yılının ilk ayı olarak ihale edilmişken, şimdi hızlandırılmasına çalışılacak. Henüz temel atma töreni yapılmadığı için yeni yurt yapımından haberdar olmayan Aladağlılar, yangın faciasının ardından bu bilgiye sahip olunca sevinemeyip, "Eski yurt yıkılmadan önce tedbir alınsa, bu canlar gitmezdi" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Kazılan temel

-Temel içerisindeki iş makineleri

Haber: Orhan APAYDIN-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

==================================================

2)FIRAT KALKANI HAREKATI 100'ÜNCÜ GÜNÜNDE

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı' 100'üncü gününe girdi. Harekatın 100'üncü gününde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) El Bab'ın kuşatılmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 100 gündür yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda ÖSO güçleri, El Bab'ı kuzeyden ve batıdan kuşatmak için çaba sarf ediyor. Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:  "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Karadağ bölgesinde; El Bab'ın kuzeyden ve batıdan kuşatılması hedefi kapsamında, muhalif unsurlar tarafından karadan ve havadan yapılan yoğun ateş desteği ile planlı harekat faaliyetlerinin icrasına devam edilmiştir. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

DHA-Güvenlik - Türkiye- Kilis - Mücahit YOLCU

==================================================

3)İSTANBUL'DAN MİDYAT'A; BİR KALEM, BİR DÜNYA

İSTANBUL Avcılar Gençlik Merkezi ve Midyat Gençlik Merkezi'nin ortak yürüttüğü "Bir kalem bir dünya" projesi kapsamında, merkez ve bağlı köylerdeki toplam 16 okuldaki 500 öğrenciye kırtasiye seti dağıtıldı.  Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı İstanbul Avcılar Gençlik Merkezi, "Bir kalem bir dünya" projesi kapsamında Midyat Milli EğitimMüdürlüğü ve Midyat Gençlik Merkezi koordinesinde, ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki 16 okulda eğitim gören 500 öğrenciye kırtasiye seti dağıttı.

Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ercan Alğaç, Avcılar Gençlik Merkezi Müdürü Kemal Zemher, gençlik merkezi liderleri ve gönüllüler, Güngören, Eğlence ve Düzgeçit, Esentepe, Mehmetçik, Atatürk, Vali Kemal Nehrozoğlu, Yolbaşı, Kayalar, Kayabaşı, Çaldere, Ziyaret, Ovabaşı, Üçağıl, Çamyurt ve Harmanlı köylerine giderek buradaki okullarda eğitim gören öğrencilere kırtasiye setlerini dağıttı.

Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, okuyan bir neslin Türkiye'nin yarınları olacağını belirterek, "İstanbul'dan Avcılar Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk projesi kapsamında en ücra köyümüze kadar kırtasiye yardımı getiren ekibe, bunu düşünen, bunu projelendiren tüm arkadaşlara şükranlarımızı sunuyoruz. Doğu ile batı arasındaki kaynaşmanın artmasına ve hızlanmasına vesile olan bu tür çalışmaların artmasını diliyoruz" dedi. Avcılar Gençlik Merkezi Müdürü Kemal Zemher de, kırtasiye malzemelerini merkez ve bağlı ilkokullardaki 500 öğrenciye dağıtmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kalemin eğitimdeki önemine binaen projemize 'Bir kalem, bir dünya' ismini verdik. Bu çocuklar bu kalemler ile eğitim süreçlerinde kendilerine bir dünya oluşturacaklar. Bu oluşturacakları dünyaya bir nebze de olsa bizler de katkı sağlayalım istedik. Projemiz kapsamında Midyat'ta 11 köy okulu ile şehir merkezindeki 5 ilkokulunda toplam 500 öğrenciye kırtasiye seti dağıtacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Minibüsle köye gidiş

-Aşyaların okula taşınması

-Eşyaların çantalara konuşması

-Eşyaların sınıflarda öğrencilere dağıtılması

-Öğrencilerle sohbet

-Öğrencilere şeker dağıtılması

-Öğrencilerle sınıfta ve okul bahçesinde oyunlar oynanması

-Hediye alan öğrencilerin konuşmaları (teşekkür)

-Milli eğitim müdürü, avcılar ve midyat gençlik merkezi müdürleri açıklama

-Öğrencilerin gelen ekibi karşılaması

-Gönüllü ve öğrencilerin topluca "bir kalem bir dünyaö sloganını söylemesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), -

=======================================================

4)GAZİANTEP'TE, YOĞUN SİS ETKİLİ OLDU

GAZİANTEP'te, bu sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, sürücüleri zor durumda bıraktı.Görüş uzaklığının yoğun sis nedeniyle yer yer 25 metreye kadar düştüğü kent merkezinde, sürücüler sis lambalarını yakarak ilerlemeye çalıştı. Polisler ana güzergahlarda sürücüleri olası kazalara karşı hızlarını düşürmeleri konusunda uyardı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise sisin yağması beklenen yağmurla dağılacağını ifade etti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Trafikteki araçlar

Trafikteki tramvay

Sisin sardığı yüksek binalar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER-Kamera: Eyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 188 MB

======================================================

5)ÇALIŞMAYAN BÖBREK GÖBEK DELİĞİNDEN ÇIKARILDI

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Mutlu Ateş, 26 yaşındaki Esra Şahin'in çalışmayan böbreğini göbek deliğinden çıkardı. Doç. Dr. Ateş, "Hastanın içinde el bombası vardı ve zaman ayarlıydı. Alıp dışarı attık" dedi.

Elmalı İlçesi'nde karnında ağrı hisseden Esra Şahin, hastaneye gitti. Burada sol böbreğinin çalışmadığı tespit edilen Şahin, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Doç. Dr. Mutlu Ateş'in gerçekleştirdiği ameliyatta, laparoskobik yöntem tercih edildi. Doç. Dr. Ateş, böbreğin muhtemelen taş nedeniyle çalışmadığını düşündüklerini söyledi. Bu tarz çalışmayan böbreklerin genç hastalarda hipertansiyon, enfeksiyon bazen de ağrı şikayetlerine sebep olduğunu belirten Doç. Dr. Ateş, çalışmayan böbrekleri alma gereği duyduklarını söyledi.

EL BOMBASI BENZETMESİ

Sol böbreği çalışmayan Esra Şahin'in genç ve zayıf olması dolayısıyla göbekten girerek böbreği aldıklarını kaydeden Doç. Dr. Ateş, şöyle konuştu:

"Bu ameliyat yöntemiyle hasta kısa bir sürede kendine gelip normal hayatına dönebilecek. Ameliyat izi göbek deliğinde kaldığı için gözükmeyecek. 2- 3 gün sonra hastayı taburcu ediyoruz. Bu hastanede ilk kez göbekten girilerek bu ameliyat gerçekleştirildi. Hasta tek böbrekle yaşamaya devam edecek. Hastanın içinde bir el bombası vardı ve zaman ayarlıydı. El bombasını alıp dışarı attık. Hastamız normal hayatına bir hafta içinde kavuşmuş olacak."

Esra Şahin ameliyat öncesi ağrı çektiğini, şimdi sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Allah'a şükür iyiyim, Elmalı'ya gidip çocuğuma kavuşacağım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Esra Şahin'den görüntü

Odadan detay

Hastane koridoru

Röp1: Esra Şahin,

Röp2: Doç. Dr. Mutlu Ateş

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

========================================================

6)ÇOCUKLARA TACİZ ŞÜPHELİSİ YAKALANDI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, adres sorma bahanesiyle yaklaştığı 3 kız çocuğunu elle taciz ettiği ileri sürülen şüpheli yakalandı. Ofis Mahallesi'nde oturan 12 yaşındaki A.K. isimli kız çocuğu, adres sorma bahanesiyle yanına gelen bir kişinin kendisini elle taciz ettiğini ailesine anlattı. Ailesi de bunun üzerine polise şikayetçi oldu. Mahallede araştırma başlatan polis, son iki gün içerisinde aynı bölgede oturan N.Y. ve M.T. isimli kızların da aynı kişinin tacizine maruz kaldığını belirledi. Mağdur çocukların verdiği eşkal doğrultusunda araştırma başlatan polis, mahallede dolaşan ve yine küçük kız çocuklarına adres soran 25 yaşındaki Yılmaz Ç.'yi yakaladı.

Gözaltına alınan ve taciz mağduru çocuklar tarafından da teşhis edilen Yılmaz Ç., polis sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Adliye binası ve polisler

Zanlının adliyeye çıkarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 46 MB

==================================================

7)KORKU EVİNDE EVLİLİK TEKLİFİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde oturan 20 yaşındaki Halil Panuş, çeşitli korku objeleri ve seslerin kullanıldığı korku evinden kaçış oyunu sonunda sevgilisi 17 yaşındaki Gizem Koyuncu'ya evlilik teklifi yaptı. Oyunda yaşadığı büyük korku sonrası, iskeletin getirdiği yüzüğü kendisine uzatan sevgilisinin sürpriz teklifi karşısında ağlayan Koyunca, teklifi kabul etti.

Kemer'de bir kuaför salonunda çalışan Halil Panuş, 2 yıllık sevgilisi Gizem Koyuncu'yla evlenme kararı aldı. Kız arkadaşına sıradışı bir evlilik teklifi yapmayı planlayan Panuş, bunun için korku evini seçti. Arkadaşlarıyla durumu paylayan Panuş, daha sonra ilçede faaliyet gösteren Kemer Korku evi sahibi Emre Aşım ile görüştü. Korku evinde Panuş'un sevgilisine evlilik teklifi için hazırlık yapıldı. Sevgilisi ve 4 arkadaşıyla korku evine gelen Panuş, korku evinden kaçışı amaçlayan 'kötü ruhlar tarafından lanetlenen çocuğu kurtarma oyunu'na başladı.

YÜZÜĞÜ İSKELET 'MÖSYÖ' GETİRDİ

Zifiri karanlık ortamda robot, iskelet ve kostümlü korku objelerinin yanı sıra çeşitli ses efektlerinin yer aldığı oyunda grup, büyük korku yaşadı. Oyunun son bölümü olan odaya gelindiğinde ise evlilik teklifi için daha önceden yapılan hazırlıklar uygulamaya konuldu. İçeridekilerden birinin işareti üzerine odanın ışıkları yandı. Aynı anda 'Mösyö' adı verilen üzerine smokin kıyafeti giydirilmiş iskelet, elindeki yüzükle aşağı sarkıtıldı. Yüzüğü alan Halil Panuş, büyük oyun nedeniyle yaşadığı korkudan ağlayan sevgilisinin önünde diz çökerek evlilik teklifinde bulundu. Kendisi de mutluluktan ağlayan Panuş'u gören sevgilisi neye uğradığını şaşırdı. Bir anlık duraklamadan sonra bu kez mutluluktan gözyaşı döken Gizem Koyuncu, sevgilisi Halil Panuş'un yüzüğü parmağına takmasının ardından evlilik teklifini kabul etti. Bu sırada arkadaşları odada bulunan konfeti, sim ve balonları çiftin üzerine doğru atarak mutluluklarına ortak oldu. Genç çift daha sonra çalan müzik eşliğinde birbirine sarılıp dans ederken, arkadaşları da bu anı cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi. Evlilik teklifinden birkaç gün sonra genç çift, aileler arasında düzenlenen törenle sözlendi.

'HAYATIMIZ BOYUNCA HATIRLAMAK İSTEDİK'

Halil Panuş, sıradan bir evlilik teklifi yapmak istemediğini belirtirken, "Sosyal medyada gördüğüm evlenme teklifleri çok sıradan olduğu için burada unutulmaz bir anı yaşamak istedik. Hayatımız boyunca hatırlamak istediğimiz bir anı. İçerisi epey korkunç. Aşağı yukarı 40- 45 dakika sürdü. Biz bile zor dayandık" dedi.

'İKİMİZ DE AĞLADIK'

Gizem Koyuncu da hiçbir şeyden haberi olmadığını anlatırken, şöyle konuştu:

"Bana 'korku evine gidelim' dediler. İlk önce itiraz ettim, çünkü çok korkacağımı biliyordum. Geldiğimizde her şeyi hazırlamışlardı herhalde. Birinci odada zaten herkes caymaya başladı. Son odadaydık, 'Mösyö' denilen iskelet vardı, işletmeciler bana komut veriyordu ve 'eline bir anahtar gelecek' dediler. Korkmaya başladım, ağladım hatta. Sonra ışıklar açıldı, şarkı çalmaya başladı. Bana doğru iskelet geldi, sonra sözlüm yüzüğü aldı. Diz çöktü, baktım ağlıyor, ben de kaptırdım kendimi ve ağlamaya başladım. Sonra yüzüğü taktı. Ailelerimizin de bundan haberi varmış, sadece benim yokmuş. Evlenme teklifinden sonra ailelerle söz yaptık. Şu anda da okulumun bitmesini bekliyorum. Reşit olana kadar, ondan sonra bir gün belirleyip mutluluğumuzun devam etmesini sağlayacağız."

Görüntü Dökümü

--------------

RÖP 1: Halil Panuş

RÖP 2 Gizem Koyuncu

Korkuevinin içinden deteylar ve grubun korku dolu anları

Evlenme teklifi ve kutlama

Evlenme teklifinin tekrar canlandırılması

153 MB/// 04.48"

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement