Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)ADANA VALİLİĞİ'NE BOMBACI KADIN TERÖRİST 112 ACİL ÜNİFORMASIYLA GELMİŞADANA'da 2 kişinin şehit olduğu, 33 kişinin yaralandığı bomba yüklü aracı getiren kadın teröristin 112 acil servisi personeli üniforması giydiği ortaya çıktı.

30.11.2016 11:53

1)ADANA VALİLİĞİ'NE BOMBACI KADIN TERÖRİST 112 ACİL ÜNİFORMASIYLA GELMİŞ

ADANA'da 2 kişinin şehit olduğu, 33 kişinin yaralandığı bomba yüklü aracı getiren kadın teröristin 112 acil servisi personeli üniforması giydiği ortaya çıktı. Bombalı saldırıyla ilgili gözaltına alınan otopark görevlisi F.K. 'ihmal' suçlamasıyla tutuklanırken 2 polis memuru da açığa alındı. 24 Kasım'da 2 çocuk babası Gökhan Aygül ve İl Göç İdaresi'nde memur olan Kadir Kırbaç'ın şehit olduğu, terör örgütü PKK'nın üstlendiği bombalı saldırı ile ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Valilik ve çevresindeki işyerlerine ait güvenlik kameraları ve mobese görüntüleri kurulan özel ekip tarafından hiçbir ayrıntı atlanmayacak şekilde incelemeye alındı. Ekiplerin yaptığı incelemeler, görgü tanıklarının verdiği bilgi, gelen ihbarlar ve gözaltına alınan otopark görevlisi F.K.'den elde edilen bilgiler, saldırgan kadının eşkalini netleştirdi. Bomba yüklü aracı getiren kadın teröristin otoparka girerken 112 acil servis personeli üniformasıyla, 'memur' görüntüsü verip giriş yaptığı ortaya çıktı. Aracı patlamanın gerçekleştiği noktaya bırakan kadın terörist, yolun hemen karşısındaki unlu mamullerine doğru hızlı adımlarla ilerleyip gözden kayboldu. Kadın teröristin otoparka girip bomba yüklü aracı bıraktıktan sonra ayrılması toplam, 4 dakika sürdü. 'Mavi pantolonlu, sarı kıyafet, sarı-mavi baş örtüsü' kıyafetlerin 112 Acil Servis personeli görüntüsü veren kadın teröristi arayan polis, sağlık personeli kıyafeti satan işyerleri de mercek altına aldı.

Olayla ilgili 'ihmal' iddiasıyla sorgulanan otopark görevlisi F.K. ise sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı, otoparkta nöbet tutan 2 polis memuru da açığa alındı.

Fatih KARAÇALI/ADANA,

=================================================================

2)KALP KRİZİ GEÇİREN POLİS ÖLDÜ

SAMSUN'da 46 yaşındaki polis memuru Türkay Korkmaz, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 23 yıllık polis olan Korkmaz'ın, cenazesi düzenlenen törenle memleketi Giresun'a gönderildi. Asarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Türkay Korkmaz, dün Samsun'da Polis Evi'nde düzenlenen hizmet içi eğitime katıldıktan sonra Sevgi Gölü yanında bulunan otoparka park ettiği aracına gitti. Yolda yürüdüğü sırada aniden fenalaşıp yere yığıldı. 2 çocuk babası Korkmaz, çevredeki vatandaşlar tarafından olay yerine çağırılan ambulansla Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Korkmaz, yapılan ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün akşam hayatını kaybetti. Korkmaz için, bugün İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve meslektaşları, Korkmaz'ın eşi Safinaz ile çocukları Sudenaz ve Selen Korkmaz ile babası Osman Korkmaz ve yakınları katıldı.

Eşinin tabutuna sarılan Safinaz Korkmaz gözyaşlarına boğuldu. Baba Osman Korkmaz ise "Yaktın beni oğlum" diyerek gözyaşı döktü. Dua edilmesinin ardından Türkay Korkmaz'ın cenazesi, cenaze aracına konularak memleketi Giresun'un Bulancak İlçesi'ne gönderildi. Korkmaz için yarın Hisarkaya Köyü'nden öğle namazı sonrasında cenaze namazı kılınacağı ardından ile kabristanlığında toprağa verileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Törenden detay

-Dua edilmesi

-Tabutun taşınması

-Safinaz Korkmaz ve 2 kızından detay

-Safinaz Korkmaz'ın tabuta sarılıp ağlaması

-Baba Osman Korkmaz'ın ağlaması

-Türkay Korkmaz'ın fotoğrafı

-Detaylar

(SÜRE: 4.28 - BOYUT: 146 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN, -

========================================================

3)RİZELİ İNADI: KUZENİNE KIZDI, YOLU BETON DUVARLA KAPATTI

RİZE'de amcasının oğlu Mehmet Sarı ile anlaşmazlık yaşayan İdris Sarı, kuzeninin evinin de aralarında olduğu 7 eve giden yolu, tapulu arazisi olduğu gerekçesiyle 60 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğinde duvar ile ulaşıma kapattı. Evlerine ulaşabilmek için dik araziden geçen patika yolu kullanmak zorunda kalan Mehmet Sarı ve diğer evlerde yaşayan yöre sakinleri ise yolun açılması için suç duyurusunda bulundu.

60 METRE UZUNLUĞUNDA, 2 METRE YÜKSEKLİĞİNDE DUVARLA YOLU KAPATTI

İlginç olay Derebaşı Köyü Sarılar Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgilere göre İdris Sarı, 9 yıl önce amcasının oğlu Mehmet Sarı'nın evine ulaşımı için kendi arazisinde yol yapımına izin verdi. İnşa edilen yol, yaklaşık 3 yıl önce de 6 kişinin daha yararlanması için 300 metre uzatıldı. İddialara göre bir süre önce İdris Sarı ile kuzeni Mehmet Sarı arasında bazı konulardan dolayı husumet yaşandı. Bunun üzerine harekete geçen İdris Sarı, kuzeninin evine giden yolun girişinde, kendi arazisi olduğunu iddia ettiği arsa üzerine 60 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğinde beton duvar inşa ettirerek yolu ulaşıma kapattı. Kuzeni ile aynı bölgedeki 6 evde yaşayan yaklaşık 30 kişi de, yol kapanınca evlerine ulaşabilmek için dik yamaçlardan geçen patikayı kullanmak zorunda kaldı.

Yolu kapanan ev sahiplerinden Mehmet Ali Güngör, komşuları İdris Sarı'nın yolu yıllar önce kendilerinin de maddi katkıları ile yaptırdığını belirterek, "Daha önce de ulaşıma kapattığı yolu mahkeme kararı ile açtırmıştık. Yol bağlantısı kamulaştırılmıştı. Ancak yaşanan bazı anlaşmazlıklar nedeniyle amcasının oğluna kızdı, bu kez yolu beton duvarla kapattı. Patika yollardan tehlikeli bir şekilde evlerimize ulaşmaya çalışıyoruzö diyerek dert yandı.

İdris Sarı'nın kuzeni Mehmet Sarı ise, duvarın örüldüğü yerin tapu kayıtlarına göre kendilerine ait olduğunu belirterek, "Benden komşularımın yolunu kesmemi istedi. Buna karşı çıktım. O da benim yolum da dahil tüm evlerin yolunu bu duvarla kesti. Yaptığı duvar bizim arsamızda ama biz mağdur olduk ö diyerek evine gidememekten yakındı. Yöre sakinlerinden Havva Güngör de, "Egosunu tatmin etmek isteyen bir kişi bizi mağdur etti. Evimize gidip gelemiyoruzö derken diğer ev sahipleri de evlerinin yolunun kesilmesine tepki göstererek yetkililerin konuyla ilgilenmesini istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Kurtuluş, iki akraba arasında arazi sınır anlaşmazlığı yaşandığını belirterek, duvar yapılarak kapatılan yolun arazisinin İdris Sarı'ya ait olduğunun tapuda görüldüğünü söyledi. Kurtuluş, konunun yargıya intikal ettiğini ve verilecek karara göre sorunun çözüleceğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yol detayları

Duvarın görüntüsü

Vatandaşların patikadan inip çıkması

Mehmet Ali Güngör ile röp.

Mehmet Sarı ile röp.

Havva Güngör ile röp.

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

================================================

4)TÜRKİYE'NİN İLK TEKSTİL TASARIM MERKEZİ BURSA'DA KURULDU

BURSA'nın köklü tekstil kuruluşlarından Türkün Holding bünyesindeki Mega Tekstil, Türkiye'de ilk defa verilen 'Tasarım Merkezi Belgesi' aldı. Belgeyi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den alan Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, tekstilin ölmediğini ve Türkiye'ye kazandırmaya devam edeceğini söyledi. Bursa'da bu yıl 40'ıncı yılını kutlayan Türkün Holding, markalaşma yolunda önemli bir adım daha attı. Holding bünyesinde faaliyet gösteren Mega Tekstil, Türkiye'de ilk defa verilen 'Tasarım Merkezi Belgesi' almaya hak kazandı. Tasarım merkezi belgesi, Mega Tekstil adına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından bakanlıkta düzenlenen törenle Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün'e verildi. Törende konuşan Erol Türkün, belgeyi almaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek, tekstil sektörünün geleceğinin Ar-Ge, inovasyon ve tasarıma verilen önemle şekilleneceğini söyledi. Uluslararası pazarlarda yer almak isteyen firmaların rekabet ortamına ayak uydurabilmeleri için sürekli yeni ve özgün tasarımlar oluşturmaları gerektiğini kaydeden Türkün, şöyle devam etti:

"Türkün Holding olarak uzun yıllar boyunca edindiğimiz deneyim ve birikimlerin bir sonucu olarak ortaya çıkan üretim gücümüzü kreatif bakış açımızı yansıtan özgün tasarımlarla birleştirerek, sanayiciliği sanata dönüştürdük. Bilimsellik, teknoloji kullanımı ve Ar- Ge faaliyetlerine verdiğimiz destekle evrensel ekonominin bütün normlarını yerine getirdik. Kaliteyi stil ile birleştirerek yaptığımız tüm çalışmaları büyük prestiji olan tekstil fuarlarında müşterilerimizle buluşturduk.ö

Bursa'nın geniş vizyonunun sadece kente değil Türkiye ekonomisine de sınıf atlatacağını ifade eden Erol Türkün, "İnanıyoruz ki Bursa yaparsa her alanda en iyisini yapar ve Bursa büyürse Türkiye büyür. Türkiye'de ilk defa verilen Tasarım Merkezi Belgesi'ni bizlere layık gören Bakan Özlü'ye teşekkür ederizö dedi.

Bakan Özlü de, Mega tekstilin aldığı belgenin diğer firmalara da örnek olmasını istedi. Bakan Özlü, "Daha nitelikli teknolojik katma değeri yüksek ürün üretirler, daha fazla kar ederler ve sermaye birikimi sağlarlar. Bu konuda örnek olduğunuzu düşünüyorumö dedi.

"TEKSTİL ÖLMEDİ, DAHA ÇOK EKMEK YERİZ"

Mega Tekstil'in Tasarım Merkezi'nin kapılarını DHA'ya açan Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün, parmak izi ile girilebilen merkezin markalaşmanın en önemli adımlarından biri olduğunu söyledi.

Türkiye'de son yıllarda tekstille ilgili yanlış bir kanı oluştuğunu da vurgulayan Erol Türkün, "Tekstil ölmedi. Daha tekstilden çok ekmek yeriz. Türkiye'nin makine parkı yeni, yetişmiş insan gücü var. Lojistik ve tedarik zinciri oluşturmada başarılıyız. Tekstil işletmeleri KOBİ olduğu için stoksuz çalışıyor ve dünyada yeni trend olan 'fast fashionö yani hızlı modaya uygun yapımız var. Çin'den bir ürün gelinceye kadar modası geçiyor. Bu avantajlarımız rekabet gücümüzü arttırıyorö dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Erol Türkün'ün açıklaması

-Tasarım merkezinden görüntüler

-Parmak iziyle kapıya giriş

-Laboratvuardan görüntü

-Detay görüntüler

Faruk KAHRAMAN/ BURSA, -

==========================================================

5)ABANT'TA KAR KEYFİ

BOLU Abant Tabiat Parkı, kar yağışı ile birlikte beyaza büründü. Tatilciler, kar yağışı altında yürüyüşe çıkıp doğanın keyfini çıkardı. Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı, gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplandı. Abant'ta kar kalınlığı yer yer 30 santime ulaştı. Otellerin önünde araçların üzerinde biriken karlar görevliler tarafından temizlendi. Tabiat parkını çevreleyen çam ormanlarının karla kaplı manzarası tatilcileri büyüledi. Tatilciler, göl etrafında yürüyüşe çıkıp faytonlarla tur attı. Bazı tatilciler karın üzerine uzunap selfie çekti. Japonya'dan gelen turistler de lapa lapa yağan karın altında yürüyüş yaparak eşsiz doğanın tadını çıkardı. Japon turistler manzarasıyla büyüleyen tabiat parkında bol bol fotoğraf çekti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kar manzaraları

-Kar topu oynayanlar

-Sevgililerin görüntüsü

-Japon turistler

-Faytonlar

-Buz sarkıtları

-Detaylar

Süre: 02.59 Boyut: 99.9 MB

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

===========================================================

6)KASTAMONU'DA OTOBÜS VE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 YARALI

KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde kar nedeniyle kayan yolcu otobüsünün otomobil ile çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Kentte yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı İnebolu- Kastamonu arasındaki yolda ulaşımı aksattı. Yolu tamamen kaplayan kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışı kazalara da neden oldu. İnebolu yönüne giden Ahmet Türk yönetimindeki 34 YK 0041 plakalı yolcu otobüsü, Solugün mevkisinde iddiaya göre virajda kar nedeniyle kayınca karşıdan gelen Mustafa Kaya'nın kullandığı 61 VD 068 plakalı otomobil ile çarpıştı. Sürücü Mustafa Kaya ile yanında bulunan Hüseyin Ömer Cindemir yaralandı. Yaralılar, ambulansla ile İnebolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kaza yapan iki aracın görüntüsü

-Kaza alanı görüntüleri

-Otobüs şoförü Ahmet Türk'ün kazayı anlatması

-Detaylar

Süre: 00: 50 Boyut: 32,2 MB

Haber-Kamera: Barış İLYASOĞLU/İNEBOLU(Kastamonu),

=======================================================

7)MAKÜ'DE ÖĞRETMEN YETİŞTİRME KONUŞULDU

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) 'Öğretmen Yetiştirmede Değişimler, Dönüşümler, Uygulamalar' paneli düzenlendi.

MAKÜ Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 'Öğretmen Yetiştirmede Değişimler, Dönüşümler, Uygulamalar' konulu panel Veteriner Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Panele MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle ile Isparta, Denizli, Afyonkarahisar ve Muğla'dan akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Oturum başkanlığını Prof. Gökay Yıldız'ın yaptığı panelin açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle, "Bizim öğretmenlerimiz başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu toprakların vatan kılınması mücadelesi verdi. 15 Temmuz'da da bu millet bu eşsiz vatanın bölünmez bütünlüğünü dünyaya yeniden haykırdı. Öğretmenlik mesleği sadece bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değildir. Öğretmenlik çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver 'Neden Araştırma- Sorgulamaya Dayalı Öğretmen Eğitimi', Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kazım Çelik 'Gelecekte Dünya ve Eğitim', Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Koray Kasapoğlu 'Öğretmen Eğitimi Araştırmaları', Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Mevlüt Gündüz ise 'Öğretmen Yetiştirmede Geçmiş, Bugün ve Gelecek' konulu sunumlar yaptı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kazım Çelik, 20- 30 yıl sonra gelişen teknolojiyle öğretmenlere daha çok 'koçluk', 'antrenörlük', 'danışman' rolü düşeceğini söyledi. Teknolojik gelişmelerin yeni bir dünya dayattığını vurgulayan Çelik, "Bu yeni dünyada öğretmenliğin de evrilmesi ve yeni gelişmeler olması beklenecektir. Bu yeni gelişmelerden biri öğretmenlik günümüzde olduğu gibi belli bir grup öğrencinin sınıflara alınması ve 'bir bilen' olarak öğretmenin bilgilerini aktarması şeklinde mi olacak sorusu akla ilk gelendir. Teknolojinin bu kadar yoğun geliştiği dünyada elbette öğretmenliğin böyle sürmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Panelin sonunda MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle panelistlere MAKÜ 10'uncu Yıl porselen tabağı ve çiçek takdim etti.

Görüntü Dökümü

--------

Salondan detay,

Sibel Karakelle'nin konuşması,

Gökay Yıldız'ın konuşması,

Panelistlerin sunumu,

Kazım Çelik ile röportaj

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement