Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Fırat Kalkanı'nda 25 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildiSURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 25 militanı etkisiz hale getirilen terör örgütü DEAŞ'ın 3 bombalı aracı da imha edildi.

17.12.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkanı'nda 25 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi

SURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 25 militanı etkisiz hale getirilen terör örgütü DEAŞ'ın 3 bombalı aracı da imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 116'ncı gününde terör örgütü DEAŞ'a ait 270 hedef karadan ve havadan ateş altına alındı. En az 25 teröristin etkisiz hale getirildiği harekata ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şu bilgilere yer verildi: "Gün içerisinde DEAŞ terör örgütü unsurları ile yaşanan çatışmalarda, 5 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 3 bombalı araç imha edilmiştir. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 206 DEAŞ terör örgütü hedefi ateş destek vasıtaları ile DEAŞ terör örgütü mensuplarınca kullanılan savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiş/baskı altına alınmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab, Bzaghah ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait toplam 64 hedef (barınma yeri, karargah binası, cephanelik, silahlı araç garajı, su deposu ve tünel girişleri) imha edilmiştir. Hava saldırıları neticesinde tespit edilebildiği kadarıyla en az 20 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 12 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

Görüntü Dökümü

---------------

-(arşiv)

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: KİLİS - ANKARA

=========================================

Sınırda Halep'e destek mitingine 25 bin kişi katıldı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde İHH'nin öncülüğünde gerçekleştirilen "Halep'e yol açın" adlı mitinge, Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 25 bin kişi kişi katıldı. Duaların okunduğu mitinge katılanlar, Türk ve Özgür Suriye Ordusu bayrakları taşıdı. Arapça ve Türkçe konuşmaların yapılıp sloganların atıldığı çok sayıda kadının da bulunduğu mitingde, Esad rejimine tepki, Halep'e destek gösterisi yapıldı.

Mitingde konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Halep'teki siviller çıkana kadar, bölgede nöbet tutacaklarını söyledi. Mitinge gelenlerden de Reyhanlı'dan ayrılmamasını isteyen Yıldırım, "Kardeşlerimiz oradan sağ salim çıkana kadar burada bekleyeceğiz. Acil bir işi olmayan hiç kimse gitmesin. Hepimiz, buradayız. Ne kadar gerekiyorsa o kadar bekleyeceğiz. Orada hala 80 binin üzerinde insan var" dedi.

Yıldırım'ın yaptığı konuşma mitinge katılanların, 'Başkan bizi Halep'e götür' sloganları ile sık sık kesildi. Geniş güvenlik önleminin alındığı alanda, katılımcıların Cilvegözü Sınır Kapısı'na giden yola girmesine izin verilmedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

İHH Başkanı'nın konuşması

Miting alanından genel ve detay görüntüler

TOMA araçlarının görüntüsü

Çevik kuvvet polisler

Yürüş yapanlar

Suriyeden giriş yapan aileler

Çocukların görüntüsü

Çocukların kek yemesi

Çuval içerisindeki elbiseler

Eşyaların araçlara yüklenmesi

Haber: Murat KİBRİTOĞLU -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/REYHANLI,(HATAY).

==================================

Deprem anı güvenlik kameralarında

ERCİNCAN'da ge ce saat 00.21'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğündeki deprem anı, güvenlik kameralarına yansıdı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Mertekli Köyü olarak belirlediği deprem, saat 00.21'de oldu. Yerin 1.9 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezinin yanı sıra, çevre ilçelerde de hissedildi. Bu depremin ardından bölgede büyüklükleri 2.0 ile 2.7 arasında değişen, 10 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

4.5 büyüklüğündeki deprem, Üzümlü Belediyesine ait güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde depremin şiddeti ile çam ağaçlarının üzerindeki kar birikintilerinin yere düşmesi ve belediye binasının sallanması yer alıyor. Deprem sırasında belediye binasında nöbet tutan görevlilerin, sarsıntıyla endişeli anlar yaşayarak, sokağa kaçtıkları görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ağaçlardan karların düşüşü

-Kaçan işçiler

Haber: Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN,

===========================================

Suriyelilerden Halep protestosu

GAZİANTEP'te barınan Suriyeli bir grup mülteci, Halep'te yaşananları protesto etti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Gaziantep'te yaşamını sürdüren yaklaşık 100 Suriyeli, öğleden sonra Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Ellerinde dövizler taşıyan kalabalık, Halep'te yaşanan saldırıların son bulması için çağrıda bulundu. Birleşmiş Milletler'in, Halep'e yapılan saldırılara sessiz kaldığını belirten grup; Türkçe, Arapça ve İngilizce sloganlar atarak İran ve Rusya'nın Halep'ten çıkmasını istedi.

Kalabalık, Halep'te ölenler için dua ettikten sonra dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Meydanda toplanan kalabalık

Ellerinde pankartlar taşıyanlar

Slogan atılması ve dua edilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Seydişehir'de çöpe atılan çanta, bomba paniğine neden oldu

KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde çöp konteynerine atılan çanta, bomba paniğine neden oldu. Bomba imha uzmanı tarafından fünyeyle patlatılan çanta kıyafetler çıktı.

Olay, saat 12.45 sıralarında Alaylar 2 Mahallesi 804'nolu sokakta meydana geldi. Hürriyet Caddesi'nde yürüyen ve elinde çanta olan bir kişi, çevredekileri şehrin en kalabalık yerinin neresini olduğnu sorup yoluna devam etti. Durumdan şüphelenen çevredekiler de polise haber verdi. Verilen eşkal üzerine çalışma başlatan polis, çantanın aynı caddedeki ara sokak olan 804'nolu sokakta bir çöp konteynerine atıldığı belirledi. Bir sokak ötede verilen eşkale uygun inşaat işçisi Ö.İ., şüphe üzerine durduruldu. Ö.İ.'nin polise çantanın içinde eski eşyaları olduğu için attığını söylediği öğrenildi. Ö.İ., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis her ihtimale karşı konteynerin çevresinde önlem aldı. Konya'dan bomba imha uzmanı ve eğitimli köpek çağrıldı. Köpek konteyner ve çevresinde arama yaptı. Bomba imha uzmanı tarafından fünyeyle patlatılan çanta kıyafetler çıktı.

Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------

Önlem alınması

Köpekle arama yapılması

Bomba imha uzmanının patlatması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Yaşar COŞKUN- Ali SAYLAK SEYDİŞEHİR KONYA DHA))

=============================================

Ayçekirdeği deposunda korkutan yangın

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'ndeki ayçekirdeği alımı yapılan depoda çıkan yangın korkuttu. İtfaiye ekipleri alevleri, deponun duvarlarını yıkarak güçlükle söndürürken, bin ton ürün telef oldu.

Çıtak Mahallesi'ndeki, ayçekirdeği alımı yapılan depoda bu sabah, yangın çıktı,. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede büyüdü. Dumanlarıı farkeden depo çalışanları itfaiyeyi aradı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çevre ilçelerden de takviye itfaiye ekipleri gönderildi. İtfaiye ekipleri, alevlere daha rahat müdahale edebilmek için deponun duvarlarını yıkmak zorunda kaldı. Alevler, itfaiyenin bir saatlik çabasıyla güçlükle söndürülürken, bin ton ayçekirdeği telef oldu. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yangın çıkan depodan görüntü

-İtfaiye ekiplerinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Tunay YAZICI/ ÇİVRİL (Denizli),

===========================================

İskenderun'da 5 apartman elektriksiz kaldı

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde yer altına alınan hatlardaki arıza nedeniyle elektrik verilemeyen 5 apartmanda yaşayan vatandaşlar zor durumda kaldı.

Mithatpaşa Caddesi üzerindeki apartmanlara iki gündür elektrik verilemediğini belirten vatandaşlar, sorunun çözümü için yetkililerin bir an önce çalışma yapmasını istedi. Kış mevsimi ortasında elektrikler kesilince çocuklarını battaniye ile ısıtmaya çalıştıklarını söyleyen apartman sakinleri Esra Çolak, Juklin Telli, Meryem Yamak ve Seyfi Boran tepkilerini şöyle dile getirdi:

"Şikayetimiz üzerine firma temsilcisi geldi. Arızayı arıyoruz diyerek bakıp gitiler. Ne olduğunu bilmiyoruz. Hepimiz perişan olduk. Bizler elektrik ile ısınıyoruz. Ne klima, ne elektrik sobası çalışmıyor. Çocuklar battaniyenin altında. Sorunun acilen çözülmesini istiyoruz."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Elektrik kesintisi olan binalardan görüntü

Elektrik panosu ve kazılan yerden görüntü

Vatandaşların konuşmaları

Yorganın altında üç kardeşin görüntüsü ve röp

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN(Hatay),

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement