Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)OTOMOBİL KALDIRIMDA YÜRÜYEN YAYALARA ÇARPTI: 3 YARALIİZMİT'te iddialara göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil kaldırımda yürüyen 2 yayaya çarptı.

28.02.2017 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)OTOMOBİL KALDIRIMDA YÜRÜYEN YAYALARA ÇARPTI: 3 YARALI

İZMİT'te iddialara göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil kaldırımda yürüyen 2 yayaya çarptı. Kazada sürücü ile birlikte 3 kişi yaralandı. Kaza, Salim Dervişoğlu Caddesi Marina mevkiinde meydana geldi. İstanbul istikametine seyir halinde olan Sezgin Kara idaresindeki 43 RF 270 plakalı otomobil, iddialara göre aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırımda yürüyen Tülay Doğancı ile Fikret Biçe'ye çarptı. Otomobil kaldırıma çarpmanın şiddetiyle de ters döndü. Kazayı gören vatandaşlar polisi ve 112'yi arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri iki yayaya ve ters dönen otomobilden çıkartılan sürücü Sezgin Kara'ya olay yerinde yaptıkları müdahalenin ardından yaralılar ambulanslarla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Seka Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Ters dönen otomobil

-Yaralılar

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Selda HATUN TAN/İZMİT(Kocaeli)

==========================================================

2)KAYSERİ'DEKİ CİNAYETİN ALTINDAN, YURTDIŞI ŞİKELİ MAÇ BAHİSLERİ ÇIKTI

KAYSERİ'de, hareket halindeki otomobile başka bir araçtan tüfekle ateş açılması sonucu sağ ön koltukta oturan Salih Soylu ölürken, sürücü Atilla Köklü ise yaralandı. Olayla ilgili Kocaeli ve Ankara'da gözaltına alınan ve Kayseri'ye getirilen 10 kişi, adliyeye gönderildi. Olay, 25 Şubat'ta saat 02.00 sıralarında Kocasinan İlçesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nda meydana geldi. 38 TU 830 plakalı otomobilin şoförü Atilla Köklü (21) ile yanında oturan Salih Soylu seyir halindeyken, yanlarına yaklaşan bir araçtan kimlikleri belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kendilerine tüfekle ateş açıldı. Saldırıda tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Salih Soylu hayatını kaybederken, Atilla Köklü ise yaralandı. Olayın şikeli maç bahisleri için çekilen kredi parasından kaynaklandığı belirlendi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, olayla ilgisi olduğu belirlenen Musa Ş. (37), Sinan A. (28), Seda N. (29) ile bu kişilerle birlikte hareket ettikleri anlaşılan Ü.A. (30), M.B. (32), G.K. (24), T.Y. (32), F.K. (24), N.N. (57) ve E.K'nin (41) yakalanması için çalışma başlatıldı. Cinayet zanlılarından Musa Ş, Sinan A, Seda N. ile E.K. Kocaeli'nde, Ü.A, M.B, G.K, T.Y, F.K. ve N.N. ise Ankara'da suç aleti tüfekle birlikte yakalandı.

Kayseri'ye getirilen zanlıların sorgularında, Seda N'nin Siirt'te öğretmen olduğunu, sosyal medya üzerinden tanıştığı Atilla Köklü'nün, yurtdışı şikeli maçlar üzerinden iddia oynayarak çok para kazandıklarını, kendisine de para kazandırabileceklerini söyleyerek, aralıklarla kredi çektirdiği ve toplam 90 bin TL paranın, kendi hesabına yatırılmasını sağladığını iddia ettikleri öğrenildi. Köklü'nün, 'Memuriyetin biter' tehdidiyle para istemeye devam ettiği, bunun üzerine Seda N'nin durumu eniştesi Musa Ş'ye anlattığı, bu kişinin de cinayet olayına karışan kişileri toplayarak iki araçla Kayseri'ye geldikleri ve olayı gerçekleştirdikleri ileri sürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Cinayet zanlılarının Adli Tabipliği getirilişi

-Detaylar

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

2 dakika 14 saniye/71,8 MB

======================================================

3)FETÖ DAVASI SANIĞI: EŞİM DIŞINDA KİMSEDEN TALİMAT ALMAM

BURDUR'da FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanan sanık Mehmet Değerliyurt, mahkeme başkanının "FETÖ elebaşının talimatı üzerine mi Bank Asya'ya para yatırdınız?" sorusuna, "Her Türk erkeği gibi eşim dışında kimseden talimat almam" diye yanıt verdi. Burdur'daki FETÖ/PDY soruşturmalarına yönelik yargılama süreci başladı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) görevli tutuklu 10 akademisyen 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Duruşmada ifade veren MAKÜ Çavdır Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim görevlisi Selçuk Bedur, FETÖ/PDY'ye üye olduğu suçlamasını kabul etmediğini belirtti. 15 Temmuz'dan bir ay önce, görev yaptığı Çavdır MYO'daki görevlilerin kurum içerisinde sigara içmesiyle ilgili soruşturma görevinin kendisine verildiğini belirten Bedur, "Madem FETÖ ile bağım var. Bu soruşturmayı yapma görevi bana neden verildi" diye sordu.

'DEMOKRAT ÇİZGİDEYİM'

Mahkeme Başkanı Mehmet Ali Yüce'nin 2 çocuğunun da FETÖ okulunda okuduğunu sorması üzerine Bedur, "Eşim öğretmen. Benim de ders programım çok yoğun. Çocukları öğle arasında bırakacak kimsemiz yoktu. Ayrıca 2015-2016 ders yılına kadar Burdur'da başka özel okul yoktu" dedi. 2008 yılında Burdur'da 'yılın öğretmeni' seçildiğini kaydeden Bedur, "Eğitimci olarak birçok ödülüm var. Demokrat çizgideyim. Bunu yaşam tarzı olarak belirledim. Hiç kimseye siyasi, fikri telkinim olmadı. Hiçbir sendikaya üye değilim. Bu örgütün hiçbir biriminde yer almadım, alanları lanetliyorum" diye konuştu.

'O ZAMAN FETÖ YOKTU'

MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Değerliyurt da duruşmada ifade verdi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ali Yüce'nin, "FETÖ elebaşının talimatı üzerine mi Bank Asya'ya para yatırdınız?" sorusuna yanıt veren Değerliyurt, "Her Türk erkeği gibi eşim dışında kimseden talimat almam" dedi. Üniversiteden mezun olduktan sonra FETÖ'ye bağlı dershanelerde 2009 yılına kadar çalıştığını belirten Değerliyurt, "O zaman FETÖ yoktu. O zaman adı FETÖ olsaydı mukaddes saydığım her şeyin üzerine yemin ederim ki değil çalışmak yanından bile geçmezdim. Daha önce çalıştığım yerlerde dolandırıldım. Emeğimin karşılığını alamadım. Bu insanlar yaptığım işin karşılığını veriyordu. Mağdur etmediler. 15 Temmuz'dan sonra bu yapının örgüt olduğunu anladım. Aktif olarak içlerinde yer almadım. Devlet erkanının çocukları bile bu okullara gidiyordu. Devlet güven duyuyordu bu insanlara ben de güven duydum" diye konuştu.

'DEMOKRASİ BENİM YAŞAM TARZIM'

Demokrasinin korunması konusunda hassas olduğunu kaydeden Değerliyurt, "Öğrencilerime hep demokrasiye sahip çıkmaları gerektiğini anlattım. Demokrasi benim yaşam tarzım. Kırmızı çizgim. Cumhurbaşkanının 'TL'ye dönün' çağrısına uymak istedim ama tutuklu olduğum için uyamadım" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

Cezaevi aracının gelişi

Adliye önünden detay

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=================================================

4)SOBADAN SIZAN GAZDAN ZEHİRLENEN YAŞLI ÇİFT ÖLDÜ

GAZİANTEP'te, sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenen 89 yaşındaki Hanifi Balta ve eşi 84 yaşındaki Firdevs Balta yaşamlarını yitirdi.

Olay, öğle saatlerinde İnönü Mahallesi'nde meydana geldi. 65 yıllık evli Hanifi ve Firdevs Balta çifti, gece sobayı yaktıktan sonra uykuya daldı. Balta çiftinden sabah saatlerinden itibaren haber alamayan oğulları Ömer, durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine eve gelen ve çilingir yardımıyla kapıyı açarak içeri giren polis, yaşlı çifti yatakta hareketsiz buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde öldüğü belirlenen Balta çiftinin cesetleri, polisin incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. 7 çocuk sahibi Balta çiftinin ölüm haberini geldikleri evde alan yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yeri ve ambulans

Polis ekipleri

Ev önündeki kalabalık

Ölen çiftin çocuklarının sinir krizi geçirmesi

Cenaze aracı

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 132 MB

=====================================================

5)SURİYELİ ENGELLİLERE AKÜLÜ SANDALYE

OSMANİYE'deki Suriyeli engellilere akülü tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'de geçici koruma kapsamında ikamet eden Suriyelilere yönelik "Geçici Koruma Altındaki Suriyelilere Yardım Sağlanması İçin Türkiye'ye Destek Projesi" kapsamındaki yardım, İl Göç İdaresi Müdürlüğü aracılığı gerçekleştirildi. Tekerlekli sandalyeler Suriyelilere Vali Kerem Al tarafından verildi. Valilikte düzenlenen törende, il genelinde verilecek 18 sandalyeden 4'ü sahiplerine teslim edildi. .

İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen de Suriyeliler için ülke genelinde 125 adet akülü tekerlekli sandalye temin edildiğini, bunlardan 18'inin Osmaniye'de dağıtılacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Tekerlekli sandalyede bekleyen Suriyeliler

Akülü sandalyeler detay görüntüler

Vali Kerem Al, ihtiyaç sahipleri ile tokalaşması

Vali Kerem Al Suriyeli ihtiyaç sahipleri ile konuşması

Vali Al ve akülü sandalyelerini alanlarla toplu görüntüsü

Akülü sandalyelerini kullanırken makamdan ayrılırken

BOYUT: 74.7 MB SÜRE: 01' 40"

Haber: İbrahim EMÜL/ Kamera: OSMANİYE,

======================================================

6)LİSE ÖĞRENCİSİNDEN OKUL BAHÇESİNDE 'TEHLİKELİ' HAREKETLER

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde bir lise öğrencisinin okul bahçesindeki basketbol potaları ve voleybol direklerinin üzerine çıkarak akrobatik hareketler yapması yürekleri ağza getirdi. Arkadaşları, okul bahçesinde bulunan tek katlı binanın pencere korkuluklarına tırmanarak çatısına çıkan öğrenciyi uyarmak yerine cep telefonu kamerasıyla görüntülemesi ise şaşırttı.Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören bir öğrenci, bahçede bulunan basketbol potaları ve voleybol direklerinin üzerine tırmanarak akrobatik hareketler yapması çevrede bulunanların yüreklerini ağzına getirdi. Bununla da yetinmeyen öğrenci, bahçede bulunan tek katlı binanın pencere korkuluklarına tırmanarak çatısına çıktı. Liseli genç, burada aşağıda kendisini izleyen ve cep telefonu kamerasıyla görüntüleyen arkadaşlarına poz verdi. Çevreden geçen ve gencin tehlikeli hareketlerini gören vatandaşlar ise yaşananlara hayret etti. Yaşananlar sırasında okul bahçesinde nöbetçi öğretmen olmaması dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Liseli öğrencinin basketbol potasına tırmanması

-Arkadaşına poz vermesi

-Okulun duvar demirlerinin üzerinde yürümesi

-Okul bahçesindeki binaya tırmanması

-Çatıya çıkması

-Arkadaşına poz vermesi

-Liseli genci seyreden arkadaşları

-Arkadaşlarının liseli genci telefonla görüntülemesi

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

(SÜRE: 03.04 - BOYUT: 98 MB)

======================================================

7)TOKAT'TA DEPREM TATBİKATI

TOKAT'ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından deprem tatbikatı düzenlendi.

Tokat'ta 28 Şubat Sivil Savunma günü dolayısıyla, Karşıyaka'da bulunan okullar bölgesinde tatbikat düzenlendi. AFAD ekiplerinin yanı sıra, itfaiye ekipleri, sağlık görevlileri ve Kızılay'ın katıldığı tatbikatta senaryo gereği kentte meydana gelen deprem sonrası, 3 öğrenci mahsur kalırken, 2 öğrenci ise yaralandı. Öğretmenlerin çağrısıyla okul içerisindeki öğrenciler panik içerisinde dışarıya çıktı. Daha sonra kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri okulda mahsur kalan öğrencileri itfaiye aracı ile kurtardı. Yaralı öğrenciler ise okuldan çıkartılarak sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılıp ambulansa taşındı. Tatbikatı izleyen AFAD il Müdürü Turan Uzun, "Biz eğitim ve tatbikatlar yaparak insanları bu gibi duruma hazırlamak için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Tatbikattan görüntüler

-Kurtarma çalışmaları

-AFAD Müdürü açıklama

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,

=====================================

8)BÜSAM VE ŞEHİR AKADEMİSİ KURULDU

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Büyükşehir Stratejik Araştırmalar Merkezini (BÜSAM) kamuoyuna tanıttı. BÜSAM'ın dört ana başlıkta çalışmalar yapacağını ifade eden Başkan Çelik, "BÜSAM, şehir araştırmaları yaparak şehrin geçmişini anlamaya, bugününü anlamlandırmaya ve geleceğe yönelik projeler çizmeye yarayacak bir projeö dedi.Mustafa Çelik, Büyükşehir Stratejik Araştırmalar Merkezi (BÜSAM) ile ilgili Tarihi Kayseri Lisesi binasında yaptığı toplantıda sık sık planlamanın öneminden bahsettiğini hatırlattı ve "Fiziki işler için planlama önemli; ama asıl önemli olan yönettiğiniz şehrin, ülkenin, dünyanın geleceğini planlamak istiyorsanız stratejik planlama yapmak zorundasınızö dedi. Kayseri'yi 2023'e, 2053'e hazırlamak için gelecek stratejilerini şimdiden hazırlamak gerektiğini vurgulayan Başkan Çelik, BÜSAM'ı bu gerçeklerden hareketle kurduklarını belirtti.

"DÜŞÜNEN ŞEHİRö GELİYOR

BÜSAM'ın, şehir araştırmaları yaparak şehrin geçmişini anlamaya, bugününü anlamlandırmaya ve geleceğe yönelik projeler çizmeye yarayacak bir proje olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Bu anlamda BÜSAM, Kayseri'nin somut ve somut olmayan kültürel mirası hakkında araştırmalar yapacak; sosyal, kültürel, sanatsal, ekonomik, tarihi çalıştaylar düzenleyecek; Kayseri'nin değerlerinin tanıtımı konusunda çalışmalar yapacak; Kayseri ile ilgili her türlü verinin toplanması ve verilerin analiz edilerek raporlar hazırlanmasını sağlayacak ve Kayseri'yi ilgilendiren her konuda saha araştırmaları yapacakö dedi.

BÜSAM'ın çalışmalarını dört başlıkta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Bunların ilki süreli ve süresiz yayınlar olacak. Bu anlamda ilk çalışma "Şehir Kültür Sanat Dergisiö olmuştur. Bu derginin iki sayısı çıkmış, üçüncü sayısı da hazır hale getirilmiş ve baskıya verilmiştir. Ayrıca "Düşünen Şehirö adıyla daha akademik bir dergi daha çıkarılacaktır. Bu dergi çok özel bir dergi olacak. Dergilerimizin yanı sıra yapılacak araştırmalar sonunda çıkacak yayınlar da olacakö diye konuştu.

ŞEHİR AKADEMİSİ DE KURULDU

BÜSAM bünyesindeki ikinci çalışmanın Şehir Akademi olacağını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehir Akademi, şehir felsefesi, şehir tarihi, şehir yönetimi, şehir estetiği, şehir kültürü, şehir mimarisi, şehrin hafızası ve geleceği üzerine düşünce ve araştırma eksenli faaliyetleri amaçlayan bir oluşumdur. Akademinin 3 Mart'ta başlayacak olan seminerleri için genel bir duyuru yapılmamasına rağmen 550 kişi kayıt yaptırdı. Biz 150-200 kişilik seminerler şeklinde bir çalışma düşünüyoruz. Haftada iki gün seminer çalışmalarımız olacak ve sadece kayıt yaptıranlar gelecek. Ayda bir de herkese açık paneller olacak. Ayrıca ayda bir yine kayıt yaptıranlara yönelik konferanslar düzenlenecek. Bu çalışmaların yanında akademi bünyesinde ihtisas atölyeleri açacağız. Özel konularda açılacak atölyelerde 30-40 kişilik ekiplerle çalışmalar yapılacak.ö

BÜSAM'ın ayrıca şehir araştırmaları yapacağını da ifade eden Başkan Çelik, "Bu çalışmaları işin uzmanlarına yaptıracağız. İlk ele alacağımız konu göç ve nüfus araştırması olacak. Göçün kent hayatına etkisi, entegrasyonu, eğitimle ilgili getirdiği sorunlar gibi derinlemesine araştırma yapacağız. Araştırmanın sonuçlarını ilgililere ulaştıracağız. Bunun yanı sıra Kayseri sanayicisinin profilini çıkarmak istiyoruz. Gençlik sorunlarının ciddi manada irdelenmesi gerekiyor. Bunlar gibi pek çok konuda araştırmalar yapılacakö dedi.

GELECEK VADEDENLER KOMİSYONU KURULACAK

BÜSAM'ın dördüncü ana fonksiyonunun çalışma komisyonları olacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Kalıcı olacak olan çalışma komisyonları 12 ay çalışacak. Sanayide, akademide, bürokraside, kültürde ve sanatta gelecek vadeden gençlerimizi Gelecek Vadedenler Komisyonu başlığı altında toplayalım istiyoruz. Bu gençlerin elinden tutup ihtiyaçları nelerse karşılayacağız. Ayrıca, şehirde senelerce yaşamış ve tecrübe deposu haline gelmiş büyüklerimizle ilgili de Kıdemliler Komisyonu kurmak istiyoruz. Bir de sürekli yanımızda olacak Strateji Geliştirme Komisyonumuz olacak. BÜSAM'ın yapacağı çalışmaların tamamını bu komisyon değerlendirip bizlere sunacakö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in konuşması

-Genel detaylar

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

4 dakika 45 saniye/151 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement