Din Görevlileri Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Din Görevlileri Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Kahramanmaraş'ta, "Erkek Din Görevlileri Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Finali" yapıldı.

28.06.2015 16:34

Kahramanmaraş'ta, "Erkek Din Görevlileri Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Finali" yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2015 "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamsında Ulu Camide düzenlenen bölge finaline, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Mersin ve Osmaniye illerinden gelen din görevlileri katıldı.

İl Müftüsü Muhammed Gevher, burada yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in kulakların pasını silip gönüllere intikal ettiğini söyledi.

Yarışmanın önemine vurgu yapan Gevher, şunları kaydetti:

"Bu yarışmanın ramazan ayı yani Kur'an ayında olması daha bir güzellik katmış, tevafuk olmuştur. Okuyan hocalarımız birbirlerine çok yakın okudular, kendileri de anlamışlardır. Elimiz altın terazisi gibi hassas olmaya çalışmıştır. Seçici kurulumuz çok itinayla seçimini yapmıştır. Katılan tüm hocalarımızı tebrik ediyoruz. Buradan seçilen kardeşimize Türkiye finalinde başarılar diliyoruz."

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Muhlis Akar ise Kur'an-ın gönüllere huzur verdiğini belirtti.

Kur'an-ın insan hayatına daha çok yansıması gerektiğini vurgulayan Akar, "Kur'an hayatımıza ne kadar yansırsa işte biz o zaman Kur'an-ının Müslümanı, sünnetin Müslümanı oluruz. Peygamberimizin sünnetini yaşamadan Kur'an yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

Yarışmanın sonucunda, Kahramanmaraş'tan Yunus Onat birinci, Kilis'ten İlyas Avcı ikinci, Adana'dan İsmail Oğuz Çatak üçüncü oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Din Görevlileri Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement