DİSKİ Kırsal Mahallelere Su Götürüyor - Son Dakika
Güncel

DİSKİ Kırsal Mahallelere Su Götürüyor

DİSKİ Kırsal Mahallelere Su Götürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet alanına giren 4'ü merkez 17 ilçeye bağlı mahallelerde (köy) su depoları inşa etti.

11.09.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren hayata geçen Büyükşehirler Yasası'nın ardından hizmet alanına giren mahallelerdeki (köy) su sorununu inşa ettiği gömme ve ayaklı içme suyu depolarıyla çözüyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü, "Diyarbakır ve İlçelerinde İçme Suyu Tesisi Yapımı İşi" kapsamında; Bismil, Çınar, Çermik, Çüngüş, Kocaköy, Lice, Silvan, Dicle, Eğil, Hani, Hazro, Kulp, Ergani'ye bağlı 43 mahallede ayaklı su deposu, gömme depo, keson kuyu, biriktirme su deposu, terfi hattı ve içme suyu şebekesi yaptı.

21 bin 872 kişinin su sorunu çözüldü

Bu köylerin 33'ünde çalışma sona ererken, iki köyde ise, çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı. Geriye kalan 8 köyde de, çalışmalar yakında başlayacak. İşin sözleşme bedeli 2 milyon 970 bin TL olurken, çalışmalar ile 21 bin 872 kişinin su sorunu çözüldü.

Merkez kırsal mahallelerdeki su depoları tamamlandı

DİSKİ Genel Müdürlüğü, 13 ilçenin yanı sıra merkez Yenişehir, Kayapınar, Sur ve Bağlar'a bağlı kırsal mahallelerde de ayaklı depo ve gömme depo çalışmalarına devam ediyor. Sözleşme bedeli 1 milyon 994 bin TL olan "Kırsal Mahallelerde İçme Suyu Tesisi Yapımı İşi" kapsamında; Cankatran, Beneklitaş, Yolboyu-Pozluk, Yolboyu-Çayır, Tılşeref, Bahçecik, Esenbağ, Batıçanakçı, Karaibik ve Köşk gibi kırsal mahallelerdeki çalışmalar tamamlandı.

Çalışmaların toplam bedeli 4 milyon 964 bin TL

Bugüne dek bu mahallelerin pek çoğunda ayaklı içme suyu depoları ve sondaj kuyuları yapıldı. Dalgıç pompa montajları gerçekleştirildi. Bazı mahallelerde prefabrik hizmet binaları inşa edilirken, bazı mahallelerde ise içme suyu şebekesi yapımı gerçekleştirildi.

Çalışmaların sona ermesiyle birlikte köy, kırsal mahalle ve beldelerdeki su sorunu tamamen ortadan kalktı. Diyarbakır ve İlçelerinde İçme Suyu Tesisi Yapımı İşi ve Kırsal Mahallelerde İçme Suyu Tesisi Yapımı İşi'nin toplam bedeli ise 4 milyon 964 bin TL oldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DİSKİ Kırsal Mahallelere Su Götürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement