Diyarbakır'da Hdp'lilerden Sokağa Çıkma Yasağına Tepki - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Hdp'lilerden Sokağa Çıkma Yasağına Tepki

Diyarbakır\'da Hdp\'lilerden Sokağa Çıkma Yasağına Tepki

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen bir grup, bölgedeki bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını, basın açıklaması ile protesto etti.

26.11.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen bir grup, bölgedeki bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını, basın açıklaması ile protesto etti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı ilçelerde hendek kazan ve barikat kuran PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı, Diyarbakır'da HDP bir grubun yaptığı basın açıklaması ile protesto edildi. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı öncülüğünde, merkez Bağlar İlçesi'ndeki Koşuyolu Parkı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer, sokağa çıkma yasağının sona ermesi çağrısında bulundu.

Grup adına konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Kürtler'in kendi kendini yönetmek istediğini belirterek, şöyle dedi:

"Şiddet ve savaş politikalarını hep birlikte görüyoruz ve yaşıyoruz. Halkımız Cizre'de, Nusaybin'de, Silvan'da, Sur'da ve bölgenin her yerinde direniş halindedir. Siz, halkın direnişini çözüm gücü olarak görmezseniz, her zaman için hem Kürtler açısından hem Türkiye ve dünya kamuoyu açısından baktığımızda geriye düşmüş olacaksınız. Yasal ve anayasal bütün maddeleri çiğneyerek, oluşturmuş olduğunuz sokağa çıkma yasağına halkımız direniyor. Bu, bir devlet gücü mü? Artık öyle bir devlet gücü kabul edilmez duruma gelmiştir. Halk direnir, sizin meşrutiyetiniz kalmaz. Şu anda, AK Parti hükümetinin ve devlet politikalarının Kürdistan'da hiçbir meşrutiyeti kalmamıştır. Hükümet programı açıklandı. Bizim de söyleyeceklerimiz olacak. Siyasetten bunun çözümü parlamentoda olduğunu ifade ettik. Ama parlamento ve Ankara halkın iradesini görmek zorundadır. Kürt halkı ve direnen halkların neyi talep ettiğini görmek zorundadır. Bu halk kendisini yönetmek istiyor. Bunun Ankara tarafından bilinmesini istiyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Hdp'lilerden Sokağa Çıkma Yasağına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement