DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın, 53'üncü yönetim kurulu toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

17.12.2013 13:07  Güncelleme: 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA), 53'üncü yönetim kurulu toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, Osmaniye Valiliği Rahime Hatun Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmanda, ajansın çalışmalarının çok yönlü devam ettiğini söyledi.

Önceki yıllarda ilan edilerek uygulanmasına başlanılan mali destek programları kapsamındaki 305 projeyi desteklediklerini ifade eden Kocatepe, 2014 yılında uygulanacak olan iki yeni mali destek programının bu toplantı ile ilan edileceğini belirtti.

Bu programlardan birincisinin, 15 milyon lira bütçeyle uygulanacak olan Sürdürülebilir Üretimin Desteklenmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı olduğunu anlatan Kocatepe, "Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye'nin tamamında uygulanacak olan bu program ile bölgemizde kurulu sanayi yapısının yeni ürün üretme ve yenilikçi üretim modellerini geliştirmeye yönelik yatırımları desteklenecektir. Mobilyacılık, ayakkabıcılık, zeytin ve yer fıstığı işleme, metal mutfak eşya, demir-çelik yan sanayii ve tekstil sektörlerinin öncelikli olarak destekleneceği program kapsamında başarılı projelere 50 bin lira ile 500 bin lira arasında hibe desteği sağlanacaktır" dedi.

İkinci programın ise az gelişmiş ilçelerde üretime yönelik yatırımların desteklenmesini hedefleyen Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı olduğunu söyleyen Kocatepe, ajans tarafından yapılan Temel Bileşenler Analizi sonuçlarına göre en düşük endeks değerine sahip 12 ilçede uygulanacak programdan Kahramanmaraş'ın Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü ve Nurhak ilçeleri, Hatay'ın Altınözü, Hassa, Yayladağı ve Kumlu ilçeleri, Osmaniye'nin Toprakkale, Bahçe, Hasanbeyli ve Sumbas ilçelerinin yararlanabileceğini kaydetti.

İimalat sanayisi ile turizm yatırımlarının da destekleneceği bu programda, başarılı projelere 20 bin lira ile 200 bin lira arasında hibe desteği sağlanacağını aktaran Kocatepe, programın toplam bütçesinin 5 milyon lira olduğunu ifade etti.

Her iki program için de 7 Mart 2014'e kadar proje başvuruları alınacağını dile getiren Kocatepe, şöyle devam etti:

"Yapılacak değerlendirme süreçlerinin ardından 2014 yılı mayıs ayı içerisinde de başarılı projelerin kamuoyuna açıklanması planlanmaktadır. Destek programlarına yönelik iletişim planı ajansımız tarafından hazırlanmış olup yazılı ve görsel medya araçları, tüm ilçelerimizde yapılacak eğitim ve bilgilendirme toplantıları ve tüm başvuru sahiplerine sunulacak program rehberleri ile bölge genelindeki tüm potansiyel başvuru sahiplerine ulaşılması hedeflenmektedir. Destek programlarının yanı sıra diğer faaliyetlerde de yoğun bir gündem ile çalışmalarını sürdüren DOĞAKA, bölgemizin ekonomik yapısında öne çıkan sektörlerin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım çalışmalarını da sürdürmektedir. 21-23 Kasım'da bölgemizin en önemli ekonomik faaliyetlerinden tekstil sektörünün ele alındığı Uluslararası Tekstil Zirvesi'ni Kahramanmaraş ilimizde düzenleyen DOĞAKA, bölge ekonomisinin bir diğer yapı taşı olan demir-çelik sektörünü 10 Aralık'ta İskenderun ilçesinde düzenlendiği İskenderun Demir-Çelik Zirvesi ile ele almıştır."

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'nın Kalkınma Kurulu Başkanı seçildiğini hatırlatan Kocatepe, Prof. Dr. Büyükalaca'ya başarılar diledi.

Kocatepe, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik eğitim, bilgilendirme, kongre, konferans ve fuar organizasyonları, teknik ve mali destek programları, araştırma ve analiz çalışmaları ve yatırım destek faaliyetlerine 2014 yılında da devam edileceğini söyledi.

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ile diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement