Doğaka Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Doğaka Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı

Doğaka Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye\'de Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) 53. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye’de yapıldı.

19.12.2013 15:25

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 53. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

Osmaniye Valiliği Rahime Hatun Toplantı Salonunda Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu ev sahipliğinde yapılan toplantıya; Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Teke ve DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, son Yönetim Kurulu toplantısından bugüne geçen süre içerisinde, DOĞAKA'nın bir yandan 2013 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu, diğer yandan 2014 yılında yapılacak çalışmaların hazırlıklarının devam ettiğini ifade ederek, "Önceki yıllarda ilan edilerek uygulanmasına başlanılan mali destek programları kapsamındaki 305 projenin yürütülmesine destek sağlamakta olan Kalkınma Ajansımız, 2014 yılında uygulanacak olan 2 adet yeni mali destek programını bugünkü toplantımızı takiben ilan edecektir. Bu programlardan birincisi, toplam 15 milyon TL. bütçe ile uygulanacak olan Sürdürülebilir Üretimin Desteklenmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı'dır. Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye illerimizin tamamında uygulanacak olan bu program ile bölgemizde kurulu sanayi yapısının yeni ürün üretme ve yenilikçi üretim modellerini geliştirmeye yönelik yatırımları desteklenecektir. Mobilyacılık, ayakkabıcılık, zeytin ve yerfıstığı işleme, metal mutfak eşya, demir-çelik yan sanayi ve tekstil sektörlerinin öncelikli olarak destekleneceği program kapsamında; başarılı projelere 50 bin ile 500 bin TL arasında hibe desteği sağlanacaktır" dedi.

Konuşmasının devamında 2014 yılında uygulanacak olan 2 adet yeni mali destek programlarından ikincisi hakkında da bilgi veren Vali Kocatepe, "İkinci program ise az gelişmiş ilçelerde üretime yönelik yatırımların desteklenmesini hedefleyen Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı'dır. Bu program, Ajansımız tarafından yapılan Temel Bileşenler Analizi sonuçlarına göre, en düşük endeks değerine sahip 12 ilçeye uygulanacaktır. Kahramanmaraş ilinde Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü ve Nurhak ilçeleri, Hatay ilinde Altınözü, Hassa, Yayladağı ve Kumlu ilçeleri, Osmaniye ilinde Toprakkale (OSB hariç), Bahçe, Hasanbeyli ve Sumbas ilçelerinin yararlanabileceği bu programda, sadece bu ilçelerdeki işletmeler ile bu ilçelere yatırım yapmak isteyen işletmeler desteklenecektir. İmalat sanayi ile birlikte turizm yatırımlarının da destekleneceği bu programda, başarılı projelere 20 bin ile 200 bin TL arasında hibe desteği sağlanacak olup, programın toplam bütçesi 5 milyon TL'dir" diye konuştu.

Vali Kocatepe'nin konuşmasının ardından, toplantı gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğaka Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement