Doğu Karadeniz'de Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu Karadeniz'de Kış

Doğu Karadeniz\'de Kış

Bölgede geçen hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 89 köy yolu ulaşıma kapalı.

16.12.2013 11:11

Doğu Karadeniz'de geçen hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 89 köy yolu ulaşıma kapalı.

Kar yağışının yoğun yaşandığı Artvin'de merkezde 6, Ardanuç'ta 10, Arhavi'de 2, Borçka'da 15, Hopa'da 5, Murgul'da 1, Şavşat'ta 22 ve Yusufeli'de 1 olmak üzere 62 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Hopa-Cankurtaran Karayolunda araçların geçişlerine zincirli olarak izin veriliyor.

Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Çayeli'nde 1, Çamlıhemşin'de 5, İkizdere'de 12 olmak üzere 18 köy yolunun, geçen haftaki kar yağışından ötürü ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Açıklamada, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün 14 lastikli yükleyici, 25 greyder, 1 kar küreme makinesi, 17 bekoloder, 3 kamyon ve 61 personelden oluşan karla mücadele ekibinin çalışmalara aralıksız devam ettiği ifade edilerek, gün içinde köy yollarının ulaşıma açılması için mücadele edileceği kaydedildi.

Öte yandan, kar nedeniyle kapanan ancak kışın kimse yaşamadığı için çalışma yapılmayan Bayburt'ta 3, Gümüşhane'de ise 6 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Karadeniz'de Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement