Dünya Kooperatfçilik Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Kooperatfçilik Günü

TÜS KOOPBİR Genel Başkanı Uysal: "Dünya pazarlarında rekabet etme şansını kooperatiflerin gücü ile yakalayacağız”

20.12.2014 16:40

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜS-KOOPBİR) Genel Başkanı Halis Uysal, "Dünya pazarlarında rekabet etme şansını kooperatiflerin gücü ile yakalayacağız" dedi.

Uysal,  21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayasıyla yaptığı açıklamada, Türk tarımının ve çiftçisinin kooperatifçiliğin güçlendirilmesi halinde dış ülke çiftçileri ile rekabet şansını yakalayacağını belirtti.

Tarımın vazgeçilmezlerinden olan suyun daha rantabl ve istenen nitelikte kullanılması için Sulama Kooperatiflerine gerekli önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan Uysal, "Yasal sorunlar düzeltilmelidir. Ulusal ve uluslararası düzeyde dayanışmanın gerçekleştirilmesi için Tarım Kooperatifçiliğimizin yeniden yapılanmasının gerekli olduğuna inanıyoruz. Dünya pazarlarında rekabet etme şansını kooperatiflerin gücü ile yakalayacağız" diye konuştu.

Ayakta dimdik durabilen kooperatiflerden birisi olduklarını söyleyen Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugüne kadar kooperatifçiliğimiz istenilen düzeye gelememiştir. Bugün dahi tüzük ve yönetmeliklerimizde çok büyük boşluklar vardır. Süratle gelişen teknolojilerin en ufak tarım birimlerine kadar intikal ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dünya nüfusu çığ gibi büyürken, yeni yeni kıtaların keşfedilemeyeceğini biliyoruz. Gerçekçi olarak düşündüğümüzde eldeki toprakların gelişen teknolojilere uydurulması ve böylece bu topraklardan maksimum verimin sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bir tarım ülkesi olan Türkiye'nin gelişen dünya pazarlarında yer alması, yeni teknolojileri benimsemesiyle mümkündür. Bunun da kooperatifler kanalı ile olacağına inanıyoruz." - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Kooperatfçilik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement