Elibol, Ankara'da Yaşayan Yozgatlıları Bir Araya Getirdi - Son Dakika
Politika

Elibol, Ankara'da Yaşayan Yozgatlıları Bir Araya Getirdi

Elibol, Ankara\'da Yaşayan Yozgatlıları Bir Araya Getirdi

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Ankara’da yaşayan Yozgatlılarla Kazan ve Yenimahelle ilçelerinde bir araya geldi.

10.05.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Ankara'da yaşayan Yozgatlılarla Kazan ve Yenimahelle ilçelerinde bir araya geldi.

Ankara'nın Kazan ilçesinde AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol'un organizesinde düzenlenen pikniğe eski Adalet Bakanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt ve Ankara'da yaşayan Yozgatlılar katıldı.

AK Parti Ankara Milletvekili Nuri Elibol ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Kazan ilçesine yapılan yatırımlarda önemli destek sağladıklarının altını çizen Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Nuri Elibol abimiz, bize hiç yabancı değil. Güzelliklerini siyasetle taçlandırıp AK Parti'den milletvekili adayı olduğunu, bizimle birlikte saha çalıştığını görmeyi mutlulukla karşıladık. Sayın Bakanımız da bizim en büyük destekçimiz oldu. Bu iki güzel insana teşekkür ediyorum" dedi.

"BU HAREKETTE EMEKLİ OLMAK DİYE BİR ŞEY YOK"

Konuşmasına Anneler Gününü kutlayarak başlayan AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, şehit annelerine öncelik vererek onların ellerinden öptüğünü söyledi. Kazan Belediyesini yakından takip ettiğini belirten Elibol, Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün Kazan'ın kaderini değiştirdiğini kaydetti.

"Bu harekette emekli olmak diye bir şey yok" açıklamasında bulunan Nuri Elibol, üç dönem kuralı sonrasında milletvekili olamayacak AK Parti milletvekillerinin milletvekili oldukları dönemdeki gibi çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

7 Haziran seçimlerine dikkat çeken ve Türkiye'nin bu virajı kazasız belasız atlatması gerekliliğinin altını çizen Elibol, "Türkiye bir virajdan geçiyor, bu virajı kazasız belasız geçebilmemiz için oyların bölünmemesi lazım. Sağda oy kullanabilecek herkese sesleniyorum, oyunu bölmeyin, oyunuza sahip çıkın" diye konuştu. AK Parti'nin oylarını bölmek için sahada bir takım dedikoduların dolaştığını kaydeden Elibol, "Ben bu işin içinde eziyet çekmiş emekli bir asker olarak şunu söylüyorum; çözüm süreci bu ülke için hayati öneme sahiptir. O canilerin bu ülkeyi bölmemeleri için her türlü yöntemi kullandık. Güvenlikçi politikalarda başvurmadığımız yol kalmadı. Şimdi Türkiye kendi özgüveni ile çözüm sürecini deniyor. Bu süreç başarıya ulaşması durumunda kimsenin burnu kanamadan, bir karış toprak vermeden o insanların silah bırakmasını sağlamış olacağız" diye konuştu.

Terörü besleyen nedenlerin birçoğunun ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Elibol, Abdullah Öcalan'ın affedilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

"YALANIN ŞAHINI BUNLAR SÖYLÜYORLAR"

7 Haziran Milletvekili seçimlerinin Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen ve her seçimde milletin dediğinin olduğunu ifade eden eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, vatandaş kimi layık görüyorsa onu görevlendirdiğini, muhalefete ve iktidara halkın karar verdiğini belirtti. Bozdağ, "Bu terazi doğru tartar, hak edene hakkını verir, bu teraziyi kimse bozamamıştır" açıklamasında bulunan Bozdağ, gezi için sokağa çıkıp iktidar arayışında bulunanların, paralel yapı ile iktidar olma peşinde koşanların, kirli diyaloglarla iktidara gelmeye çalışanların, iktidarın yolunun sandıktan geçtiğini bilmeleri gerektiğini söyledi. Bozdağ, "İktidara gelmenin tek yolu sandıktan geçiyor. Bunu Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'ın da gayet iyi anlaması lazım" diye konuştu.

7 Haziran seçiminin önemine değinen Bozdağ, bu seçimlerin daha önce olmadığı gibi vaat yarışına sahne olduğunu kaydederek, "Bu söylenenler vaat yarışının ötesine geçmiş adeta bir palavra yarışına döndü. Kim daha çok sıkıyor, kim daha çok atıyor. Gerçekçi olmak lazım, yapılabilecekleri milletin önüne koymak lazım. Yapamayacakları şeylerle milletimizin iradesini etkileme yarışına girmişlerdir. Bu milletimizin aklıyla alay etmektir" şeklinde konuştu.

"Nerede görülmüş Bu CHP'nin milletin refahını artırdığı" açıklamasında bulunan Bozdağ, "Ey Kılıçdaroğlu, Bahçeli, samimiyseniz dediklerinizi yapmak için iktidar olmanızsa gerek yok. 'Asgari ücreti şu kadar yapacağım' diyor, buyurun yapın. MHP'nin belediyeleri var, CHP'nin belediyeleri var, buyursun asgari ücret konusundaki vaatlerini belediyeleri uygulasın. Adana, Mersin CHP'nin buyursun onlar da uygulasın. Dediklerini yapmazlar. Taşeron işçilerle ilgili konuşuyorlar, belediyelerdeki kadroya almak için Meclisten karar çıkartmaya gerek yok, iktidar olmadan önce şu yapılabilir işleri yapın, halk görsün, o zaman AK Parti'de sizin yaptığınızdan utanır onlarda yapar. Hadi buyurun yapın. Yalanın şahını bunlar söylüyorlar. Yunanistan bunların dediklerini kısmen yaptı, 2014 yılında 100 bin memurun işine son verdiler, emeklinin maaşını indirdiler. Bunlar Türkiye'nin kazanımlarını dağıtmak için uğraşıyorlar. Özal biriktirdi, sonra bunlar geldi Özal'ınkileri dağıttı, üç krizle anamızı ağlattılar. Bunlar dediklerini yapsınlar, 6 ay sonra bizim yaptığımız hastanelerin elektriğini karşılayamazlar. Bunların iktidar olmak konusunda yüzde bir umutları olsa bu vaatlerin yüzde birini yapmazlar. İktidar olamayacaklarını bildikleri için bu vaatleri yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

HDP'nin parti olarak seçime girme kararını değerlendiren Bozdağ, "Bunların parti olarak seçime girme kararı uluslararası çevrelerle ve onların içerideki yerli işbirlikçilerinin iknası sonucu gerçekleşmiştir. İki hedef var, birisi AK Parti'nin 330'un üzerinde parlamentoda temsilini engellemek, başarabilirlerse AK Parti'yi iktidardan göndermek. HDP'nin barajı geçmesi durumunda en çok zararı AK Parti'nin göreceğini düşünüyorlar. Barajın altında kalmaları durumunda, Türkiye'nin sokaklarını yeniden terörize etmek için büyük bir fırsatı ellerine geçireceklerini düşünüyorlar. HDP barajı geçse de karlılar, barajı geçemese de karlılar" açıklamasında bulundu.

Ulusalcı çevrelerin medya kanalları ve paralel medyanın HDP'nin tarafında olduklarını kaydeden Bozdağ, "Dün birbirine selam vermeyen, bir birine kurşun çıkan her kesim HDP'yi parlatmak için büyük bir yarışın içine girdiler. Bunları bir araya hangi güç getirdi. PKK ile beraber bir siyasi hareketin başarılı olması için paralel çevreleri, ulusalcıları, laikçileri, liberalleri, birbirini sevmezleri hangi güç bir araya getirdi. Bu güç kaynağını ve gücünü milletten almayan bir güç" dedi.

Elibol ve Bozdağ, daha sonra Yenimahalle Demetevler'de Yozgatlılarla bir araya geldi. Bozdağ, Yozgat'a yapılan yatırımlarla ilgili Yozgatlı hemşehrilerine bilgiler verirken, Nuri Elibol ise Ankara'da yeni dönemde yapılacak çalışmaları anlattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elibol, Ankara'da Yaşayan Yozgatlıları Bir Araya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement