Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ülkenin milli birlik ve beraberliğine her zaman itina gösterdiklerini, her zaman sahip çıktıklarını, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

28.05.2015 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ülkenin milli birlik ve beraberliğine her zaman itina gösterdiklerini, her zaman sahip çıktıklarını, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Bakan Yıldız, Kayseri Serbest Bölgesi'ndeki bir fabrikayı ziyaret ederek, işçilere hitap etti. Genel seçimlere az bir süre kaldığını hatırlatan Yıldız, ülkenin büyümesinin sürdürülebilmesi için istikrarın önemine işaret etti.

AK Parti iktidarları döneminde büyük enerji yatırımları yapıldığını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Yaptığımız yatırımlar bir bir kendini gösteriyor. Yalnızca 10 gün içerisinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 5 milyar liranın üzerinde yatırımların açılışın yaptı. Amasya ve Sivas'ta çöpten enerji üreten santraller, Çanakkale'de kömürden, İzmir'de rüzgardan ve güneşten, Aydın'da jeotermal ve hayvansal atıklardan... Bunların hepsi Türkiye'nin ekonomisine katkı koyan işler ve olabildiğince yerli kaynaklardan yapmaya çalışıyoruz. 'Ben ülkemi seviyorum, ben milliyetçiyim' demeyle ülke sevilmiş olmuyor. En fazla faydası olan en fazla milliyetçi olmuş olur. En fazla bu ülkesine yardımı dokunan en fazla bu ülkesini sevmiş olur. O yüzden bunlarla ilgili biz icraat yapacağız."

"40 yıldan beri nükleer santral anlaşmaları yapılamıyordu"

Ülkeyi sevmenin sözle, lafla olmadığını, Türkiye'nin gelişmesine katkı verenlerin daha milliyetçi olduğunu vurgulayan YIldız, "Biz yerli uçak yapımıyla alakalı bütün temelleri attık. Vatanını sevmek, bayrağını sevmek, milletini sevmek yalnızca yerli otomotiv değil, yerli uçak, yerli tank ve yerli helikopter yaparak olacak. Nükleer santral yapacağız, anlaşmalarını yaptık. 40 yıldan beri nükleer santral anlaşmaları yapılamıyordu. Şimdi biz nükleer santral kuruyoruz. 515 bin parçadan oluşuyor. Bu parçaları Kayseri, Adana, Bursa sanayisi yapacak. Türkiye'nin dört bir tarafı yapacak. Ülkeyi sevmek yerli sanayiyi geliştirmekle oluyor" ifadelerini kullandı.

HDP'yi eleştiren Yıldız, "(Biz barajı aşamazsak sivil itaatsizlik göstereceğiz) dediler. Ne yani isyan mı çıkartacaksınız? Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giremiyorum diye başka bir ilde Meclis mi kuracaksınız?" diye sordu.

Hakkari Yüksekova'da havalimanı yaparak, bölge halkı için büyük bir hizmete imza attıklarını dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

"Orada yaşayan vatandaşımızın bile aklından geçmiyordu ama şükürler olsun ki açılışı yapıldı. İnsanımız oraya uçakla gidip geliyor. Hizmetin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması halinde Türk'ü, Kürt'ü gibi herhangi bir ayrımı yoktur. Hepsi bu ülkenin milli birliği ve beraberliğine sadık kalmak kaydıyla hizmeti hak eder. O yüzden oradaki inşaatlara mani olanlar, benim oradaki Kürt kardeşime götürülen hizmete mani olanlar, iş makinalarını yakanlar, elektrik direklerini bombalayanlar, karşılarında bizi bulacaklar. Biz bu ülkenin milli birlik ve beraberliğine her zaman itina gösterdik, her zaman sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Bakan Yıldız, daha sonra Kayseri Serbest Bölgesi'ndeki fabrikayı gezerek, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement