Enfeksiyon Avcıları Denizli'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

Enfeksiyon Avcıları Denizli'de Buluştu

3M, sağlık bakımı ile ilişkili enfeksiyonları önleyerek "Sıfır enfeksiyon" hedefine ulaşmayı amaçlıyor.

06.01.2015 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3M'den enfeksiyonlarla savaşa büyük destek!

Sağlık bakımı ile ilişkili enfeksiyonları önleyerek "Sıfır enfeksiyon" hedefine ulaşma çalışmalarını sürdüren 3M, Enfeksiyon Avcıları etkinliklerinin üçüncüsünü, 6-7 Aralık tarihlerinde 11 şehir ve 40 hastaneden toplam 179 kişinin katılımıyla Denizli'de gerçekleştirdi.

Yenilikçi ürünleri ve araştırmalara yönelik yatırımlarıyla, hastane enfeksiyonlarını azaltma adına Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kamu Hastaneler Birlikleri ve hastanelerle işbirliği yapan 3M, sağlık hizmetleriyle bağlantılı enfeksiyonları önlemeyi görev ediniyor. Müşterilerine, workshoplar, enfeksiyon önleme konusundaki seminerleri, teorik ve pratik eğitim toplantıları ile destek oluyor, sağlık profesyonellerine yönelik enfeksiyon önleme seminerleri düzenliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler arasında yer alan Enfeksiyon Avcıları etkinliklerinin üçüncüsü, 6-7 Aralık tarihlerinde Afyon, Ankara, Aydın, Bursa, Denizli, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kütahya ve Manisa'dan, 40 hastaneden gelen sterilizasyon sorumluları, yoğun bakım ve ameliyathane hemşireleri ve enfeksiyon kontrol komitelerinden oluşan toplam 179 kişinin katılımıyla Denizli'de gerçekleştirildi. Klinik çalışmaların ve 3M ürünlerinin, fikir önderleri tarafından katılımcılara doğrudan anlatılıyor olmasıyla benzerlerinden ayrılan etkinlik, yoğun ilgi gördü.

Etkinliğin ilk günü, Prof. Dr. Mehmet Ali Özinel başkanlığında, Doç. Dr. Murat Dizbay ve Prof. Dr. Cüneyt Özakın'ın konuşmacı olduğu "Hastane Enfeksiyonlarını Önlemede Güncel Yaklaşımlar ve Malpraktis" konulu oturumla başladı. Ardından gerçekleştirilen oturumlarda Prof. Dr. Cüneyt Özakın, 3M Bilimsel Pazarlama ve Eğitim Koordinatörü Atakan Ertuğrul ve 3M Doğu Avrupa Bilimsel Pazarlama ve Eğitim Müdürü Benek Civelek tarafından "Sterilizasyon Süreçleri ve Hijyen Yönetiminde İnovatif Çözümler", Doç. Dr. Murat Dizbay tarafından "Damar İçi Uygulamaların Etkin Yönetimi", Doç. Dr. Filiz Öğce, Yrd. Doç. Dr. Dilek Çakır Umar, Yrd. Doç. Dr. Eda Dolgun, Doç. Dr. Şenay Kaymakçı, Yrd. Doç. Dr. Yelda Candan Dönmez ve 3M Bilimsel Pazarlama ve Eğitim Koordinatörü Arda Kurçeren tarafından "Perioperatif Süreçler ve Risk Faktörlerinin Önlenmesi", Prof. Dr. Cüneyt Özakın ve 3M Bilimsel Pazarlama ve Eğitim Koordinatörü Atakan Ertuğrul tarafından "Yük Kontrolü", Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Mukadder Genç ile 3M Bilimsel Pazarlama ve Eğitim Koordinatörü Atakan Ertuğrul tarafından "Cihaz Kontrolü", Doç. Dr. Murat Dizbay tarafından "Damar İçi Uygulamaların Etkin Yönetimi" ve 3M Bilimsel Pazarlama ve Eğitim Koordinatörü Nurhan Köroğlu tarafından "Cilt Bütünlüğünün Korunmasında Güncel Yaklaşımlar başlıklı sunumlar yapıldı. Etkinliğin ikinci gününde ise yapılan grup aktivitesi ile, ilk günde aktarılan konuların pekiştirilmesi sağlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enfeksiyon Avcıları Denizli'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement