Erciyes Deha Hızlı Okuma Grubu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Erciyes Deha Hızlı Okuma Grubu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Erciyes DEHA Hızlı Okuma ekibi, öğretmen ve öğrencilere uyguladıkları hızlı okuma çalışmalarını değerlendirmek üzere Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen ile bir araya geldi.

24.04.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes DEHA Hızlı Okuma ekibi, öğretmen ve öğrencilere uyguladıkları hızlı okuma çalışmalarını değerlendirmek üzere Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen ile bir araya geldi.

Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, Erciyes DEHA Hızlı Okuma Ekibi'nin Kayseri'deki çalışmalarının guru verici olduğunu belirtti.

Dikmen, Erciyes DEHA Hızlı Okuma Ekibi ilkokul seviyesine uygun hazırladıkları kitapla öğretmen ve öğrencilere hızlı okuma becerisini kazandırdıklarını ifade ederek, "Hızlı okuma ekibimiz öğretmen ve öğrencilere hızlı okuma tekniği kazandırarak bunu üstelik noterle de belgelediler. Melikgazi İlçesinde 18 okulda 509 öğretmen ve bin 200 öğrenci hızlı okuma kursunu başarı ile tamamladı" dedi.

Dakikada 180-190 kelime ortalamasıyla başlayan kursiyerlerin en az okuyanı 400-450 kelimeye çıktığını gördüklerini belirten Dikmen, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin bin, 2 bin hatta 3 bin kelime okuduklarına şahit oldum. Bu çalışma sadece eğitim camiasına yönelik bir çalışma değil. Hazır kitle olarak öğretmenlerimizi bulduğumuz için eğitimcilerimizden başladık. Tabi ki dışarıdan isteyen herkes için grup oluşturulduğu takdirde önümüzdeki dönem Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyet alanlarında göstermek suretiyle isteyen herkese yaygınlaştırırız. Ayrıca herhangi bir şartımız söz konusu değil. Okuma yazma bilen herkesin alması gerekli bir eğitimdir."

Erciyes DEHA Hızlı Okuma Ekibi Koordinatörü İdris Doğan ise boş zamanlarında kitap okuyan değil, okuduğu için boş zamanı olmayan nesiller yetiştirmek için yola çıktıklarını, hızlı okama sayesinde bir soruya dakikalarca zaman ayıran öğrencilerin bir dakikada artık iki soru çözmeye başladıklarını kaydetti.

Kursla ilgili bilgi almak isteyenler www.erciyesdehahizliokuma.com internet adresinden ayrıntılı bilgi alabilecek. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyes Deha Hızlı Okuma Grubu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement