Erciyesspor Galibiyete Kilitlendi - Son Dakika
Yerel

Erciyesspor Galibiyete Kilitlendi

Aydın'da 56 yaşında bir kadın hasta, ilk kez uygulanan endoskopik hipofizektomi cerrahi tedavisiyle sağlığına kavuşturuldu.

06.02.2015 16:52

Aydın'da 56 yaşında bir kadın hasta, ilk kez uygulanan endoskopik hipofizektomi cerrahi tedavisiyle sağlığına kavuşturuldu.

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, el ve ayaklarda büyüme, yüz ve seste kabalaşma, hormon dengesizliği ve şeker hastalığı gelişmesi gibi şikayetler ile hastaneye başvuran hastaya gerekli tetkikler yapıldıktan sonra teşhis olarak halk arasında "devlik" diye tabir edilen akromegali tanısı konulduğu belirtildi.

Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Ali Yılmaz ve Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Ceren Günel tarafından ilk kez uygulanan "endoskopik hipofizektomi cerrahi" operasyonuyla hastanın sağlığına kavuştuğu kaydedildi.

Yrd.Doç.Dr. Günel, şunları kaydetti:

" Akromegali, vücuttaki hormonların merkezi kontrolünü düzenleyen ana salgı bezi olarak görev yapan hipofiz bezindeki adenomdan kaynaklanmaktadır. Cerrahi ekip ile burundan endoskopik olarak yapılan operasyon ile tümör başarılı bir şekilde çıkarıldı. Bu operasyon ile Aydın İli için önemli bir eksiklik olan endoskopik hipofizektomi cerrahisi işlemine başlanılmış olundu."

Aydın TEMA Vakfı'ndan İncirliova'da kurum yetkililerine rozet

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Aydın ve İncirliova Temsilciliği, İncirliova'daki resmi kurumlara, nezaket ziyaretinde bulundu.

Temsilciler İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ve İlçe Emniyet Müdürü Çetin Çokyiğit'e TEMA rozeti taktı.

Doğal yaşamı korumanın ve sahip çıkmanın büyük önem taşıdığını belirten TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, resmi kurumların TEMA'yı sahiplenerek, vatandaşlara güzel bir örnek olacağını belirtti.

Mobil Ketem Projesi

Aydın Valisi Erol Ayıldız'ın eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Nazilli'de faaliyet gösteren Mobil Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) aracını ziyaret etti.

Muayeneye gelen kadınlarla sohbet eden Ayyıldız, Mobil KETEM Projesini önemi ve Aydın'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ayyıldız, "KETEM ekibinin Nazilli'deki biriminde kadınlara önce kendi kendine elle meme muayenesi eğitimleri verilmekte daha sonra meme muayenesi yapılmaktadır. Mamografi için başvuran kadınlara da rahim ağzı (serviks) kanseri hakkında bilgi verilip pap-smear alımı yapılmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyesspor Galibiyete Kilitlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement